A hét Ájurvédikus receptje: Nyálkahártya kiszáradás ellen…

Amoil nyálkahártyáink épségére mindig vigyáznunk kell! Tavasszal és nyáron az allergiák miatt, az őszi és a téli hidegek idején meg azért mert ilyenkor általában kevesebb folyadékot szoktunk inni, ami kiszáríthatja ezt a védelmi vonalunkat, nem is beszélve arról, hogy a legtöbbféle fűtés rendszer hihetetlenül szárítja a levegőt.

Az orr nyálkahártyánk egy szempontból arra való, hogy melegítse és nedvesítse a belélegzett levegőt, hogy a tüdőnk ne száradjon ki, meg arra is, hogy védje a szervezetünket az ellen, hogy nyavalyákat szedjünk össze.

Természetesen a párologtatás otthonunkban/munkahelyünkön sokat segít, a több folyadék bevitel meg még többet, de ami a legeredményesebb, főleg ha a nyavalyákat nézzük, az orr nyálkahártyánk megerősítése.

Erre való a mustármag olaj. Hiszen az egyetlen olaj, ami az Ájurvéda szerint minden testnyílásunkba kenhető, az a mustármag olaj. Ami a betegséges időkben azért is külön hatékony, mert antibakteriális és vírusölő hatású is egyben.

Tehát, naponta 1-2 alkalommal kenjünk fel az orrunkba egy kis mustármag olajt.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük