A hét Ájurvédikus receptje: Nyálkahártya kiszáradás ellen…

Amoil nyálkahártyáink épségére mindig vigyáznunk kell! Tavasszal és nyáron az allergiák miatt, az őszi és a téli hidegek idején meg azért mert ilyenkor általában kevesebb folyadékot szoktunk inni, ami kiszáríthatja ezt a védelmi vonalunkat, nem is beszélve arról, hogy a legtöbbféle fűtés rendszer hihetetlenül szárítja a levegőt.

Az orr nyálkahártyánk egy szempontból arra való, hogy melegítse és nedvesítse a belélegzett levegőt, hogy a tüdőnk ne száradjon ki, meg arra is, hogy védje a szervezetünket az ellen, hogy nyavalyákat szedjünk össze.

Természetesen a párologtatás otthonunkban/munkahelyünkön sokat segít, a több folyadék bevitel meg még többet, de ami a legeredményesebb, főleg ha a nyavalyákat nézzük, az orr nyálkahártyánk megerősítése.

Erre való a mustármag olaj. Hiszen az egyetlen olaj, ami az Ájurvéda szerint minden testnyílásunkba kenhető, az a mustármag olaj. Ami a betegséges időkben azért is külön hatékony, mert antibakteriális és vírusölő hatású is egyben.

Tehát, naponta 1-2 alkalommal kenjünk fel az orrunkba egy kis mustármag olajt.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük