Madhurja Kadambini Bindu egy falajánlás Srípád Bhakti Charu Szvámi emlékére…

Kedves Mindenki, mint már írtam nektek néhány napja eltávozott Srípád Bhakti Charu Szvámi, egy elképesztő bhakti jógi a mi világunkból. Arra gondoltam, hogy az ő tiszteletére, felteszek nektek egy kis spirituális segítséget a mindennapjainkra!

A Jóisten határtalan jóindulatából szerencsém volt nagyon sok mindent megtanulni a fent említett bámulatos mestertől, de arra gondoltam, hogy megpróbálok testhez álló lenni, és egy olyan tanítást osztok meg veletek, ami leginkább tükrözi az ő személyiségét. Így most első körben csak egy kivonatot, de ha van rá érdeklődés akkor komolyabb volumenben is feldolgoznám nektek Visvanáth Chakravati Thákur, Madhurja Kadambinijét! Pontosabban egy részét! Ezért is hívjuk majd ezt a kiadványt, Madhurja Kadambini Bindu-nak. Mert a bindu kicsi vagy rövid részecskét jelent.

Visvanáth Chakravati Thákur 1626 és 1708 között volt vendége a mi világunknak, és egy hihetetlen nagy tudású szent volt. Elképesztő mennyiségű filozófiai szöveget hagyott ránk, köztük a Madhurja Kadambini-t is, amit úgy is fordíthatunk mint: “A nektárral telített felhők gyülekezete”.

Ez a mű a spontán szeretett és odaadás kifejlődésének lépcsőfokait írja le, nagyon komoly körültekintéssel. Ezért gondoltam, hogy ez nagyon hasznos lehet számunkra a mindennapokban, mert ezzel a tudással képesek leszünk figyelemmel kísérni saját fejlődésünket, vagy éppen ennek a tudásnak a birtokában képesek lehetünk könnyebben meghaladni az elakadásainkat!

A Madhurja Kadambini 8 fejezetből áll, amelyeket Srila Visvanáth Chakravati Thákur, 8 felhőszakadásként ír le, és amiből a 2. és 3. fejezetek verseinek egy részét fogom nektek feldolgozni, ami egy zseniális példával szemlélteti azt, ahogyan a lelkünkben fejlődni kezd a spontán és magasztos szeretet, a bhakti. 

A zseniális példa pedig az, ahogyan egy növény elkezd fejlődni! De ez már a következő fejezet meséje!

Folyt. köv.

Om Tat Sat

Srípád Bhakti Charu Szvámi dászanudász

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Saját Szektánk Értékrendje, Srí Bhakti Kutir Szamhitá, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük