Asztrológiai búcsúztató: Robin Williams egy bohókás, kicsit örült zseni, az improvizáció mestere…

rw1951. Július 21-én született, Chicagoban, 13.34-kor. Legszembetűnőbb asztrológiai állása talán a Rahu/Hold együtt állás az ötödik házban, amit sokszor láttunk színészek, zseniális színészek képletében, mint pl. a Rahu és Jupiter vagy Vénusz állást a hármas házban igazán híres zenei előadóknál.

Ugyanakkor a Rahu közelsége a Holdhoz, sajnos hajlamosít az érzelmi és elmebéli érzékenységre, és betegségekre, valamint a függőségekre is. Robin Williams ráadásul Rahu korszakban született, ami persze fizikailag megnyilvánult abban, hogy zárkózott, egyke gyerek volt, jómódú háttérrel. Pluszban a negyedik ház ura, tehát az anyukát jelző bolygó a 12-esben áll, a hiány házában, és a 12. ház ura, tehát a hiány és a veszteség bolygója pedig a 10-es házban áll, az apuka pozíciójában.

Anyukája modell volt, Apukája magas rangú vezetője a Ford autógyárnak.  Mindkettőjük elfoglalt ember révén Robin Williams sokat volt egyedül otthonukban, egy 40 hálószobás farmházban, ahol 2000 db játék katona és a saját képzelő erejével töltötte idejét.

Már gyerek korában kitűnt hangutánzó képességével és azzal, hogy mennyire jól tudta utánozni saját nagymamáját.

Aztán 6 éves korától elindult a Jupiter korszaka, ami 16 évet tart, és ebben a szakaszban sok osztályelsőség, osztály elnökségi megválasztás és sikeres szereplés az iskola foci és birkózó csapatában. Főiskolára már egy neves politológiai iskolába járt.

Aztán 1973-ban teljes ösztöndíjjal felvették a világhíres Julliard művészeti iskolába, abban az évben csak őt és Christopher Reeve-et, 20 diákból, akiket pedig az egész Egyesült Államokból vettek fel. Pont ekkor lépett be a Szaturnusz korszakába, ami nála a tovább tanulás, a felépülés, az otthonteremtés és a veszteségek bolygója is.

Aztán 1978-ban berobbant a világhírbe Mork-ként a nálunk is vetített „Egy Úr az Úrből” sorozattal. Már a 70-es évektől Stand Up komikusként is fellépett és a Comedy Central mindenidők 13. legnagyobb Stand Up komikusának választotta.

Drog problémákkal kezdett küzdeni, de kedves barátja John Belushi túladagolásos hirtelen halála és első gyermekének születése talpra állította. De még nem volt vége a Szaturnuszi megpróbáltatásoknak. 1986-ban a Szaturnusz/Rahu korszaka kezdetekor egy pincérnő beperelte 6.2 millió dollárra, amiért állítólagosan megfertőzte herpesszel. A perre ráment első házassága.

Egyébként soha nem tért vissza a drogozáshoz, egy élőadásos műsorban azt mondta: „Amikor kokainoztam impotens voltam, és paranoiás, nem volt jó móka, oda többet nem kívánkozom vissza”.

Persze, amint születésekor is a Rahu korszak materiális jót és rosszat is hozott magával. 1987-ben Oscar díjra jelölték, életében először a „Jó reggelt Vietnám” című filmben nyújtott alakításáért.

Még mindig ebben a Szaturnusz/Rahu korszakban, 1989-ben újra jelölték Oscar és Golden Globe díjra, mint az év férfi színésze, a „Holt költők társasága” című filmmel.

A Szaturnusz korszakot záró 31 hónapos korszakban, ami nála ötvözte az 5. ház urának korszakát, és a Jupiter idejét, mindkettő gyermekkel kapcsolatos szakasz, 2 kisbabája is született. Mindkettőjüket híres computeres játék hősökről nevezte el.

Ebben a 19 éves Szaturnuszi korszakban, 26 mozifilmben, számos sorozatban és rengeteg egy estés szóló előadásban szerepelt.

Az ezt követő Merkúr szakaszban, ami nála a munka és utazás szakasza volt, 17 év alatt 41 nagyfilmben szerepelt, hónapokig tartó Stnad Up turnékat tartott Új-Zélandtól a Broadwayig, és feltűnt producerként, valamint szövegíróként is.

2008-ban a második felesége válópert indított ellene, és 2009-ben a Ketu szakaszban 30 millió dollárt nyert el tőle kártérítés gyanánt.

2005-ben, 20 év után újra kezdődtek függőségi gondjai, immár alkohollal, ami válásakor eldurvult. Mély depresszióval küzdött. 2011-ben 12 nappal azután, hogy belelépett a barátság és partnerkapcsolat bolygóinak korszakába harmadjára is megesküdött, saját bevallása szerint élete szerelmével és lelki társával.

2014-ben a Ketu/Szaturnusz korszakban (Ketu a halál utáni élet bolygója, Robin Williams Szaturnusza pedig a 12-es házban áll, a halál házában) többször átvágta ereit, majd ezek után felkötötte magát egy bőrövvel otthonában.

Életműve alatt nyert 1 db Oscar díjat, mint legjobb mellékszereplő, 2-2 Emmy és SAG díjat, 3 Oscar jelölése volt, mint legjobb férfi szereplő, 4 Golden Globe díjat söpört be és 5 db Grammy díjat is.

Episzkopális neveltetésben részesült, amiről írt egy egészestés Stan Up műsort, amiben az Episzkopális hitet Katolikus Lite vallásként aposztrofált, ugyanazokkal a rituálékkal csak feleannyi bűntudattal.

Isten nyugosztalja!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük