Emlékhelyet fogunk építeni drága Mesteremnek, Nepálban…

bimaltarot

drága mesterem már kicsit idősebb korában kezdte el a tarot kártya jóslás megtanulását, tudjátok a jó pap holtáig tanul…

Ma van az első Újhold amióta a drága Mesterem elment, és ennek apropójából írnék most újra Ő róla.

Krisna azt mondja a Bhagavad Gitában, hogy a legnagyobb jógik, saját maguk választják meg haláluk pillanatát. Valamint a Gita 8. fejezetében, Krisna még azt is elmondja Arjunának, hogy az a jógi aki, akkor távozik el ebből a világból, amikor a Nap az északi pályáján halad, növekvő Holdkor, és a tűz uralkodása alatt az bizonyára a spirituális világba lép át, és soha nem tér vissza a materiális világba.

Az én tündér Mesterem Február 5-én ment el, hajnal 3.33-kor Adelaide városában, dél Ausztráliában.

Idén Január 14-el lépett át a Nap az északi pályájára, és Február 5-én már 5 napja növekedett a Hold. Pont 3.33-kor az aszcenden Nyilas volt, ami egy tűzjegy, így azaz apropó, hogy még a Tudás Istennőjének napja is volt egyben, és persze a tavasz első napja is, az már csak hab a tortán. Szóval drága emberünk nem volt kispályás.

Az ilyen kaliberű jógiknak a tanítványai és követői emlékhelyet, vagy helyeket szoktak létrehozni, amit a védikus kultúrában Szamádhinak hívnak, vagyis egy szentember tökéletes transz állapotának emlékhelyének, mert mivel ők saját maguk választják meg haláluk idejét, ők úgymond nem meghalnak, hanem tudatosan, és a megfelelő időben átlépnek a túlvilágra. Én szeretnék neki építeni egy kis szamádhi emlék helyet, majd fent Muktináthba, 3800 méter magasságban.

Ráadásul az én drága Mesterem egyik kedvenc helye volt az a szenthely a hegyekben, ahová majd most Nepálban fel fogunk zarándokolni, és persze teljesen véletlen pont lesz velünk 2 db mérnök ember is, ráadásul apa-fia nagyon jó fej páros. Így majd ott a helyi kövekből, természetesen a mérnök urak segítségével felrántunk majd valami kis szépet, és én azt tervezem, hogy én majd fel viszem a hátamon a cementet, mint felajánlás.

Szóval a mai este folyamán Ő rá szeretnék emlékezni, és az Ő emlékére szeretnék egy különleges dolgot is létre hozni, amiben kérném a ti segítségetek is. Mesterem hihetetlen nagy tudója volt a kristálygyógyászatnak, így én arra gondoltam, hogy egy Ratna Szamádhit, azaz egy ékkő emlékhelyet kellene építenünk, mert olyan szerintem még nem volt a világtörténelemben, vagyis legalábbis én ilyenről még nem hallottam.

A segítség amit kérnék az lenne, hogyha szeretnél a drága Mesteremnek egy kis felajánlást tenni, akkor a következő 1 hónapban, amíg el nem indulunk Ázsiába hozzatok be egy kristályt a Védákháza Budába és adjátok le a recepción. A kristály max. 2-3 száz forintos lehet, ilyen marokkő, vagy kis törmelék kő formájában.

Mindenki csak egy követ hozzon, habár most elég sok fiú jön velünk, így akár komolyabb mennyiségű kristályt is fel tudnánk majd cipelni a hátunkon. A másik része a bulinak meg az lenne, hogy erre a bejegyzésre kommentlejetek, hogy kik vagytok, név elég, és azt, hogy milyen követ ajánlanátok fel. Ezt majd szeretném én feljegyezni és ki is nyomtatni.

Meg szerintem az is aranyos lenne, hogy ha, felteszitek azt, hogy milyen követ hoztok felajánlásként, mert akkor még lehet variálni a kövek fajtáit. Tegyük fel, hogy látszik, hogy már egy csomóan hoztak mondjuk ametisztet, vagy citrint, és valaki még a kő beszerzése előtt áll, így akkor ő még simán hozhatna valami másfélét is akár, mondjuk vérkövet, vagy akár egy rózsakvarcot. Hm?

Tehát, ide erre a bejegyzésre felkenne írni egy hozzászólást, hogy  pl.: Nagy Lívia 1 db tigris szem, vagy Kovács Árpád 1 db moha achát.

Ok? Érthető vagyok?

Nagyon szépen köszönöm.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Emlékhelyet fogunk építeni drága Mesteremnek, Nepálban…

  1. Varga Éva szerint:

    Varga Évi, Végh Marika, Kertész Gabi küld drága Mesterednek egy csodaszép rubin, egy rózskvarc és egy szodalit kristályt, sok szeretettel!!!!

  2. Pecsics Mária szerint:

    Maresz: hegyikristály

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük