Kutir leköszönés, vége felé közeledünk az évnek

Sajnos idén nincs olyan frappáns karácsonyi ajándékom, mint tavaly, de arra gondoltam, hogy azért majd írok ezt-azt, főként olyan dolgokról, amit már meg kellett volna osztani veletek a 2012-es év folyamán, de elkallódott, vagy szimplán elfeledkeztem róla.

Először is, utálom azt mondani, hogy „nem meg mondtam előre”, de hát nem lett világvége és persze, ahogy ezt is megmondtam előre, már van következő dátum, hogy izgulhassunk. Tegnap az RTL esti híradójában hangzott el, hogy ugyan nem lett Maja világ vége, de Sir Isaac Newton kiszámította, hogy 2060-ban viszont lesz rendes, precíz, nem elmaradós európai világ vége. Aha!

Valaki megmondaná nekem, hogy miért pont mindig a Sárkány évére teszik a világ végét? 2000: Y2K, 2012: a Maják bemondják az unalmast, 2060: Newton bemondja a tutit. Kezdem paranoiás, üldözési mániával kezelni a saját kínai asztrológiai születési jegyemet!

Bezzeg arról senki sem dumált, hogy amikor 430 évvel ezelőtt leváltották a Juliánusz számítási rendszert és bevezették a Gergely naptárat, az egyik fő csillagászati korrekció az volt, hogy minden 400 évben nem 100 db szökőév lesz megtartva, hanem csak 97. A rendszer egyszerű, a kerek évszámok nem szökőévek, csak mind 4. Tehát 1600 után 1700, 1800, 1900 nem volt szökőév, de 2000 az volt. Mi azért átéltünk egy tökre speciális dolgot, de ez meg nem volt megünnepelve, de a kamu világvége meg még a TV-be is bekerült! Arghhh!

Egyébként a kínai asztrológia szerint a Tűz Sárkány a 60 éves asztrológiai ciklus csúcsa! Szóval hanem sikerült 1976-ban születnünk próbáljunk majd gyermeket, vagy unokát időzíteni 2036-ra!

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük