Közös szertartás Vara Laksmi napján, Augusztus 14-én, szerdán hajnalban…

A kis közösségi szertartásunknak a következő lesz a menete:

Reggel 5.40-kor találkozunk a Kamala előtt, a Bartók Béla út 10-12 előtt. Együtt megyünk be, hogy olyan korán ne csöngessünk be 20x a kaputelefonon. Eddig még szeretnek minket az ott lakók, erre vigyáznunk kell! 

A közös bemenetel után is lesz valaki az ajtóban, szóval ha picit elkéstek az nem gond, de 5.59-ig el kell kezdenünk a szertartást.

Ti vagy fehér ruhában jöttök, vagy hoztok magatokkal fehér ruhát. A ruhának szertartás tisztának kell lenni. Tehát nem ettünk benne, és nem voltunk Wc-n sem benne. Mi is legyünk frissen fürödve, ami nem lesz nehéz reggel 5-kor. Legyen nálunk még egy db gyümölcs és egy fehér virág.

Árpát, szezámot, barna cukrot, és kurkumás rizst én majd intézek. Meg persze a szertartáshoz valót is. Ha van pici edényünk, amit szoktunk szertartásokhoz használni, akkor hozzuk el.

Ez azért fontos, mert amennyiben hoztok Sri Yantrát papír vagy kristály formátumút, azokat befogjuk avatni. Sőt megtanítom nektek, hogy hogyan kell majd beavatni és újra tölteni a Yantráitokat, mert a papír Yantrákat évente újra kell tölteni. Ha még nincs, de nagyon szeretnénk egy nagyon ütősen működő Sri Yantrát nyomtassunk  ki egyet még reggel indulás előtt, és azt hozzuk magunkkal.

Fel fogjuk ajánlani a Purusa Suktát egy mantrát, ami leírja a teremtés folyamatát a Védákban, és a Sri Suktát, ami az egyik legfontosabb felajánlás Laksminak. Én ghít rakok majd a tűre, ti meg árpát és szezámot. Utána a tűzre rakjátok majd a gyümölcsöt a végső felajánláskor. Majd lesétálunk a Dunához és ott a fehér virágot és némi barna cukrot felajánljuk a vízbe. Szerintem max reggel 7-re végzünk. 

A díja a szertartásnak felajánlásos lesz, és a pénzt pedig elküldenénk az indiai iskolába ahová jártam, mert így még áldásosabb lesz ez a korai szertartás. Tehát nem adományos, ami az iskolának jó, hanem felajánlásos, ami nekünk jó, hogy megtesszük. Ezt dobjuk be egy szütyőbe vagy borítékba és írjuk rá a nevünket, hogy a suliba is tudják, hogy kitől jön a felajánlás.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Ide az FB-n kommenteljetek ha jönnétek, hogy tudjak árpával és szezámmal készülni!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

One Response to Közös szertartás Vara Laksmi napján, Augusztus 14-én, szerdán hajnalban…

  1. Hanyik Krisztina szerint:

    Anyuval megyünk 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük