Való-e a Jóga Férfiaknak? (II. rész: ahogy mondtam, ez hosszú lesz)

korunk egy markáns férfi modellje…

Szóval ott tartottunk, hogy társadalomkutatók szerint a jóga növekvő népszerűsége a férfiaknál, a férfinem elnőiesedésével magyarázható.

Tény és való, hogy mostanság a lány modellek egyre jobban a 12 éves kisfiúk alakjára hajaznak, és a fiú modellek pedig inkább kislányosan kecsesek, de most a világ erre változik, de nem ettől lesz jó nekünk a jóga!

Régen az volt a fontos egy férfiemberben, hogy sugározzon erőt és a hölgyek el tudják engedni magukat a társaságukban, mert biztonságban érzik magukat. Most inkább az lett fontosabb, hogy egy férfi ki merje mutatni az érzéseit, tudjon sírni mások előtt, sőt szeressen sírni minél többek előtt, állandóan panaszkodjon, minden fórumon, az internettől kezdve, a telefonon át, és valahogy erre a divatra alakul át a férfi kép is.

Minap egy cipő boltban láttam egy képet, ahol egy férfi, guggolásban, felhúzott nadrágszárral népszerűsített egy lábbelit, ami kb. mindegy is, de attól függetlenül, hogy a kép szuperéletnagyságban volt felnagyítva, a csóka bokája vékonyabb volt, mint az én csuklóm.

Oda álltam és lemértem, és széltében tényleg majdnem akkor volt a lába, mint az én kezem. Itt egy pillanatra megállnék, csak, hogy tisztázzam azt, hogy én nem vagyok egy óriás, azoknak, akik személyesen nem ismernek.  183 centi magas vagyok, 110 kiló és a divatosan duzzadt kategóriát képviselem. De azért a csuklómon nincs sok felesleg.

És, hogy összefügg-e a férfikép hanyatlása azzal, hogy mi a nyugti világban már nem annyira találjuk meg magunkat a klasszikus család modellben, szerintem igen.

Ugye a klasszikus családmodellben van a család és abban egy családfenntartó/családfő és ő azért is erős, mert biztonságot akar adni a szeretteinek, ami most azért már eléggé tájidegen, és a tények mostanság azt mutatják, hogy egyre kevesebb család van és gyerek, és ez szerintem javarészt a férfiak bénaságával köthető össze.

Azért a nők szoktak gondolkodni, (valljuk be mi fiúk egyszerűbb lelkülettel bírunk, esőt gyes angol kutatások szerint, ha egy férfi nem éhes, akkor a szexen jár az esze), és lehet, hogy nekik nem pálya azt bevállalni, hogy a csávójuk állandóan rinyál, és nem tud szénhidrátot enni, mert attól hízik és csúnya lesz az arcbőre. Viszont ettől meg nem tud semmiféle fizikailag megterhelőt sem végezni, mert nem bírja a strapát.

És most nem a férfinem ápoltságán vagy annak hiányán élcelődőm. Hanem azon, hogy kellenének határok! Karácsonyra a feleségemtől kaptam egy havi belépőt egy wellnessbe, és ott azért találkoztam mindennel, férfiak akkor tisztasági táskákkal, amelyek nagyobbak voltak, mint a zsák, amivel Nepálban szoktam túrázni. Szemöldökszedés, 5-6 féle krém tudományos sorrendben felhordása, természetesen különféle eszközökkel, de a végén láttam körömlakkozásszerűt is, amire már rá kellett kérdeznem.

A csóka azt mondta, hogy a körömágyát olajozza, ami ugyan úgy néz ki mintha lakkozna, de ő nem lakozz, mert van egy zselé réteg a körmén, ezt nem teljesen értettem, és azt már nem kell kenegetni, mert UV fényre dermed, és onnantól kezdve már kemény és ellenálló!

Szóval én csak ennyit mondanék, a jóga nem attól jó, mert korunk UV zselés körömágyú, szénhidrát absztinens, mesterségesen segg mentesre fogyasztott, szemöldökszedő „férfijai” felfedezték maguknak a jóga örömeit. És igen kedves barátaim, 100 kiló felett is lehet jógázni, és ha szükség lesz rá, akkor majd sírunk is óra után, együtt a férfi szolidaritás nevében, majd recepteket és szabásmintákat is cserélünk, mert a jóga trend és mi nem lehetünk anti-trendik, ha már jógázunk is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Azok a férfiak, akik ezentúl feszes biciklis nadrágban jönnek jógázni, ajándék füstölőt fognak kapni!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük