Kerekítő Mondókás Móka 0-3 éves babáknak és mamájuknak

VÉGRE! VÉGRE! VÉGRE!

Közkívánatra elhoztuk nektek a Kerekítő Foglalkozást a Bhakti Kutirba Keresztes Eszterrel, aki csellóművész, zenepedagógus és maga is Édesanya!

“Kalandozzunk együtt az ölbeli játékok, mondókák, cirókázók, reptetők, lovagoltatók és dalok világában. Kerekítő Manó bábjeleneteivel, népi varázshangszereimmel, furulyaszóval, labdákkal és játéktérrel várunk Titeket.”

Mi a Kerekítő?

A népi eredetű és ma is közkedvelt ölbeli játékok népszerűsítésére létrejött kezdeményezés azért kapta ezt a nevet, mert úgy gondoljuk, hogy a kisgyermekek számára a világ anyukája ölében és a közös játékban kerekedik ki első ízben. Ez az élmény, útravaló egy életre szól.

Az első évek játékai, az érzelmi, zenei és művészeti nevelés alapkövei. Népi mondóka gyűjteményünk azaz a három kötetes Kerekítő könyveink eddig több mint ötvenezer példányban láttak napvilágot. Háromféle Kerekítő foglalkozáson támasztjuk fel a kötetek népi anyagát. A Kerekítő Mondókás Móka és a Kerekítő Tippentő néptáncos változat 0-3 éves korig, a Kerekítő bábos torna 1-3 éves korig ajánlott. Határon innen és túl kilencven helyszínen tartunk foglalkozásokat az óvodát megelőző korosztálynak és szüleiknek. Alkalmi fellépéseinkkel a Művészetek Palotájától kezdve a Művészetek Völgyéig sok helyen megfordultunk.

Mi a Kerekítő Mondókás Móka?

Félóra höcögés, göcögés, kacagás népi mondókák, ölbeli játékok és népdalok nyomán! Lógázás, hintáztatás, cirókázás, lovagoltatás élő hangszerjátékkal, népdalokkal színesítve.

Miben különbözik más baba-mama programtól?

  • Ez az első és egyedüli olyan foglalkozás hálózat, ahol csak magyar népi ölbeli játékok, mondókák, népdalok, népi gyermekdalok hangzanak el, élő hangszerjátékkal színesítve. Nem használunk sem szerzős műveket, sem más népek dalait, mert tapasztalatunk szerint a heti foglalkozás épp arra elég, hogy a szülők a saját hagyományainkból merített kincseinket leporolják, és maradandóan elsajátítsák. Az ölbeli játékokat itt úgy játsszuk, ahogy azt régen nagymamáink, kellő időt, ismétlést szánunk a játékoknak, igazodva az életkori sajátosságokhoz és ezzel egyben igazi játékélmény is jobban megszületik. Mai világunkhoz nyelvezetében még közeli, közkedvelt és mai is népszerű dalokat és ölbeli játékokat válogattunk erre a célra terjesztésre, és felelevenítésre.
  • Több a mozgásos játék, mint a zenei foglalkozásokon, lendületes hintáztatóinknak, pörgetőinknek, reptetőinknek köszönhetően. Tehát nem zenebölcsi, és nem is énekóra, a hangsúly az ölbeli játékokon van, míg a zenei foglalkozásokon a dalokat színesítik ölbelikkel, nálunk fordított az arány, más a cél.
  • A családok megismerhetik a nádi dudát, csettegőt, receficét, odúsípot.

A foglalkozás kb. 30 perces, ami után egy kicsit még maradunk beszélgetni, játszani. 🙂

Áraink: 1 alkalom/1.100 Ft

Bérlet: 5 alkalom/4.500 Ft

Az árak egy babára+egy mamára értendők, minden további személy -testvér/apa/nagyi – plusz 300 Ft/fő.

Minden hétfőn 10:00-10:45

Első alkalom: 2013. febr. 18.

Bővebb információért forduljatok hozzánk bizalommal! Szeretettel várunk benneteket!

Ági 🙂

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük