Kedves Kutir Közösség…

DSCF3987Szóban már említettem nektek, hogy idén ősszel valószínű, hogy egy kis időre lelépnénk Ázsiába kis családommal.

Az idei bhutáni út nagyon rádöbbentett, hogy kell a feltöltődés, és persze a tanulás is. Nagyon nagy mákunk volt azzal, hogy egy hihetetlen pali volt a túravezetőnk, így nekem nem kellett futkározni, intézkedni, mint általában az ázsiai utakon, amit mi szervezünk, hanem „csak” befogadtam a varázslatos élményét annak a kis pici himalájai királyságnak.

Barnuska is jövőre már iskolába megy, és onnan már nem lehet kirángatni egy gyereket, szóval ez egy picit az utolsó esély is most egy jó időre egy hosszabb ázsiai kiruccanásra.

Két asztrológiai és egy jóga témájú könyvem van kész 90%-ig a gépemen (az egyik már 12 éve), amire nem tudom rászánni magam, hogy befejezzem. Muszáj lesz lelépnünk valahová, hogy ezekre a részeire is tudjak összpontosítani az életemnek.

És persze a tanulási vágy! Most hirtelen, nem akarok nagyon nagyképűnek hallatszani, de kitől tanuljak itthon? Persze millió ezer ember van ebben az országban, akiktől technikai dolgokat valószínű, hogy tanulhatnék, de az engem már nem érdekel. Én azt szeretném elmélyíteni magamban, amit már megtanultam és vagy 20 éve gyakorlom is. Én a hozzáállásomat szeretném fejleszteni, a lelkemet, egy szóval azt érzem, hogy újra mesterek között kell éljek, hogy láthassam, és megtapasztaljam, hogy ők miként csinálják.

Én is öregszem, és valószínű, hogy már nem is fogok változni, szóval nem új dolgokat szeretnék bevonzani, hanem a régieket mélyíteni, persze ha belefutok egy jó Balinéz asztrológia mesterbe, abba persze belemásznék, de azt is csak a védikus asztrológia égisze alatt, természetesen.

És miért pont ősz? Mert addig tart a jóga oktatói előadás, amit nem akarok félbe hagyni, őket hoppon hagyni.

Addig persze elérhető leszek, és tervezem azt, hogy még ezt-azt megtanítanék nektek, ha igény van reá, mert tudjátok Indiába is egy évre készültem aztán lett belőle 10, most fél évre készülünk, de hát kitudja?

Szóval Shiatsut még szeretnék egyet tanítani, és ha van érdeklődés, picit gyorsított tempóban a Taoista Jógán is átmehetünk még egyszer. Persze Védikus Asztrológiát nem lehet megtanulni 3-4 hónap alatt, de arra gondoltam, hogy havi 2 találkozással fel lehetne fejleszteni a társaságot, hogy az ember már tudjon szólóban tanulni, és na zavarodjon össze, ha hülyeséget olvas.

Meg egy-két apróságot is tervezek még átadni, mint pl. taoista hosszú bot gyakorlatok, amelyek nagyon jó egészségmegőrző tornának, meg hát nagyon jó hatású az ízületekre is.

Szóval hamarosan jelentkezem egy teljes oktatási tervvel, de addig is, Om Tat Sat, kedves barátaink!

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük