Az upanisádok és egyéb szanszkrit munkálataink projekt terve…

A hosszútávú tervünk az, hogy létrehozzunk egy hatalmas szöveggyűjteményt, amit majd Srí Bhakti Kutir Tattva Szamgrahának fogunk hívni, azaz Bhakti Kutir Tattva gyűjteménynek. (A szanszkrit tattva szó azt jelenti “a mindenség lényegét meghatározó igazság”.)

Így néz ki az első mandala, első kötete…

Ez a szöveggyűjtemény három részből fog állni, három mandalából:

  • Az első mandala az Upanisád Szamgraha lesz, az “Upanisád gyűjtemény”. A cél az lenne, hogy lefordítsuk és kiadjuk mind a 108 fő upanisádot, ennek már majdnem a felénél tartunk. (Nem szövegben, hanem címekben, ugyanis a rövidebb upanisádokkal kezdtünk!)
  • A második mandala a Srímad Bhagavad Gítá Jóga Tattva Pradípiká, a “Bhagavad Gita Jóga princípum lámpása” lenne. Terveinkben ebben a mandalában 2 könyv szerepel. Az elsővel megvagyunk, amiben a Gítá szövege, és egy olyan tartalomjegyzékes útmutató van, amivel könnyebb a szöveg tanulmányozása, valamint néhány függelék. A második könyv, egy versről-versre haladó kiadvány lenne, ami tartalmazná a Gítá legismertebb kommentátorainak tanításait is.
  • A harmadik mandala pedig a Brahma Szútra Szubodhiní, a “Brahma Szútra könnyed megértése” lenne.

Persze amellett, hogy lelkes bolondok vagyunk, szorult belénk némi realizmus is, így tudjuk, hogy ennek a tervnek a megvalósulási rátája inkább évtizedekben lesz majd mérhető, nem években. De rajta vagyunk! 

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük