Hogyan kezdődik az új év: Egy teljes és átfogó asztrológiai körkép 2016 Január 1-től…

astroTermészetesen Január 1-jén a Nap mindig a Nyilas jegyében áll, ami egy tüzes bolygóállás, mert maga a Nap, mint bolygó és a Nyilas, mint jegy is tüzes. Ugyanakkor a Nyilas jegy a Jupiter uralma alatt áll, és a Védák szerint a Nap és a Jupiter kiváló kapcsolatban vannak egymással.

Általában ilyenkor az év elején mindenki fel is lobban, hogy hirtelen rendbe tegye/szedje magát és az életét. Mivel a Nap egy fizikai bolygó, míg a Jupiter egy spirituális jelenség, így általában az igény is az, hogy életünk minden terén egyszerre kívül is és belül is összepattintsuk magunkat.

Természetesen erre még rátesz egy lapáttal, hogy a Nap jelenléte erősíti a Nyilas jegy idealizmusát, és ráadásul a Nyilas a természetes zodiákus 9. jegye is, ami a lelkiséggel és a lelki egyensúllyal kapcsolódik. Így erős igényünk lesz mélyreható reformok beindítására saját magunkat nézve, természetesen próbáljunk tartózkodni a betarthatatlan, vagy csak rövid ideig betartható fogadalmakkal.

Ráadásul az idei év egy ritka házcserés jelenséggel kezdődik, mert míg a Nap a Jupiter jegyében áll, a Nyilasban, addig a Jupiter meg a Nap jegyében helyezkedik el, az Oroszlánban. Szóval nem csak a spiritualitásra lesz erősebb igényünk, de annak a tanítására és átadására is.

A Nap-Jupiter kapcsolat egy érdekes felhozatal, hiszen ez a két bolygó baráti viszonyban van egymással, viszont a Jupiter nem mindig tudja kordában tartani a Nap egóját.

A Jupiter, akár egy miniszter, mindig támogatja a királyt, a Napot, de sajnos számolatlanul és mindenféle megkérdőjelezés nélkül. Főként a vezető pozícióban lévők figyeljenek arra, hogy ne zsarnokosodjanak, mert a Jupiter sajnos ebben a pozícióban előállhat mindenféle fabrikált filozófiával, hogy megideologizálja a Nap hatalmát és elnyomását. És ez bizony érvényes az apa szerepnél is, szóval: „ne legyünk hülyék”!

A Védák azt mondják, hogy vezetői elképzeléseinket is igazítani kell egy mércéhez, méghozzá egy spirituális értékrendhez. Hiszen a materiális hatalomnál csak egy dolog hatalmasabb, a spirituális erő, és ha ahhoz igazodunk, akkor nem lehet baj abból, hogy hogyan vezetünk, irányítunk.

Eközben a lassú mozgású bolygók ekképpen helyezkednek el:

  • A Ketu a Halakban áll, ahol jól érzi magát, mert a Ketu picit olyan, mint a Mars, és a Mars jó barátságban van a Jupiterrel, aki a Halak uralkodó bolygója. Viszont azáltal, hogy a Halak a természetes zodiákus 12. jegye, ami az elválás, a vég és egy picit a halál jegye is, hajlamosabbak leszünk az elvonulásra, és az egyedüllét keresésére, mivel picit nehezebbé válhat az érzelmeink kifejezése és kimutatása is ebben az időszakban.
  • A Rahu a Szűzben a hatos házbéli jelenségeket fogja fokozni, tehát pl. az egész világban érezhető lesz majd egy gazdasági élénkülés, és a szolgáltató szektorban is lehet majd némi növekedés. A hatos ház végett azonban vigyáznunk kell a felburjánzó ellenségeskedésre, és arra is, hogy ez a pozíció hozhat támadásokat akár mondvacsinált indokok alapján is. És azt se feledjük, hogy a Rahu az illúzió bolygója is egyben, szóval nem minden arany, ami fénylik, ne hagyjuk magunkat megvezetni!
  • A Szaturnusz a Skorpió jegyében áll, ami egy rendkívül misztikus bolygóállás, mert a Skorpió a természetes zodiákus 8. jegye, ami persze materiálisan eléggé kellemetlen, mert a balesetekkel, a nehézségekkel és hirtelen jövő betegségekkel is kapcsolatos. Spirituálisan viszont picit mélyebb értelmű, okkultabb dolgokhoz köthető: a böjtökhöz, a magányosan végzett meditációkhoz és mindenhez, ami misztikus.

Ráadásul a Szaturnusz bolygó fényszögeli a saját házát innen, ami még erősebbé teszi a hatásait, és az köztudott, hogy erősebb bolygók jobb eredményeket adnak, mint a gyengébbek még akkor is, ha az egy keményebb bolygó, mint pl. a Szaturnusz.

Szóval lehet keseregni, hogy mennyire nehéz az, amikor a Szaturnusz a Skorpióban áll, és hogy ez mennyire egy kemény szakasz lesz, és valójában az is, mivel ebben az időszakban (ami nem is annyira rövid, mert egészen 2017 Januárjáig is eltart), mindenért sokkal komolyabb erőfeszítéseket kell majd tennünk. Egészségünk szempontjából is érdemes majd jobban odafigyelnünk például az ízületeinkre és csontszerkezetünkre. Különös tekintettel a térdek és a bokák területét kell óvnunk, és persze ilyenkor gyakoriabbak a csontsérülések és balesetek is.

Ezt a szakaszt lehet azonban úgy is nézni, hogy egy erősen fizikai hatású bolygó kerül előtérbe misztikus területen, így egész nyugodtan csempésszünk a világi, fizikai életünkbe némi spiritualitást. Szóval keljünk korán, böjtöljünk egy picit, jógázzunk, gyakoroljunk egy kis tai chit, meditálgassunk és vessük bele magunkat a lelkigyakorlatok világába.

Természetesen az lágyítja a Szaturnusz hatásait, hogy a Vénusz szintén a Skorpió jegyében tartózkodik, így nem véletlen, hogy a Tai Chit és a Jógát is ajánlanám, hiszen ezek a mozgásformák egyben lágyak és művésziek is mindamellett, hogy egészségmegőrző hatásuk is van.

Ebben az időszakban van még egy házcserés állás is a Mars és a Vénusz között. Így a Mars a Mérlegben erősen keveredik a Vénusz energiáival, főként úgy, hogy a Vénusz a Mars jegyében áll, így a kreativitás, a felfokozottabb érzékiség és a nyers művészi hajlamok érzékelhetőbbek lesznek a mindennapokban.

Eközben Január közepéig a Merkúr a Bakban áll, ahol jól is érzi magát, hiszen baráti viszonyban vannak a Szaturnusszal és képesek arra, hogy egymásból a jót hozzák ki. A Merkúr csökkenti a Szaturnusz keménységét, a Szaturnusz pedig picit fegyelmezi a Merkúrt, aki hajlamos elveszni a részletekben, és kordában tartja a mentális évődéseit is. Viszont a Merkúr a Bakban erősíti a munkánkba belevitt precizitásunkat és javítja azt a képességünket is, hogy hatékonyabban tálaljuk a feladatainkkal kapcsolatos terveinket. Így ez a szakasz lehet nagyon sikeres is munka szempontjából, főleg úgy, hogy a Vénusz/Mars együttállás előtértbe helyezi a kreativitást ebben a szakaszban.

Aztán Január 9-én a Rahu majd másfél év után átmegy az Oroszlánba és a Ketu belép a Vízöntőbe. A Nap/Rahu együttállás nagyon komoly egofröccsel jár, hiszen az Oroszlán uralkodója a Nap magában is képes a túlzott önbecsülésre és az önimádatra, de a Rahu hátszelével nagyon kell vigyáznunk, hogy ne váljunk elviselhetetlenné, vagy minden és mindenki mást háttérbe szorító önző döggé.

Egyébként a Jupiter jelenléte az Oroszlánban ezen sokat segít, de a Jupiter/Rahu együttállás az önigazoló filozófia gyártásának mestere, így megint csak az önvizsgálat és a spirituális gondolkodás lehet a gyógyír arra, hogy a realitás talaján tudjunk maradni.

A Ketu a Vízöntőbe fog majd belépni, ami még inkább az elvonulásra, a bezárkózásra való hajlamot fogja erősíteni bennünk. Újfent a spirituális gyakorlatok végzésére alkalmas időminőség ez, de akár a régóta halogatott kisebb műtéti, tetoválási és/vagy korrekciós beavatkozások elvégzésére is jó lesz ez az időszak.

Január 14-én elsőként a Merkúr visszalép a Nyilas jegyébe, és picivel később pedig a Nap áthalad a Bakba. De ez már a következő előrejelzés témája lesz.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to Hogyan kezdődik az új év: Egy teljes és átfogó asztrológiai körkép 2016 Január 1-től…

  1. Visszajelzés: Védikus Asztrológia előrejelzés: Nap a Bika jegyében: Május 14 – Június 14… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük