Hogyan kezdődik a 2018-as év: Védikus asztrológiai körkép…

A 2018-as év egy nem mindennapi bolygóállással kezdődik, mégpedig a Vénusz-Nap-Szaturnusz együttállással a Nyilasban. Ami felpörgetheti bennünk az idealistát, de nem csak a Nyilasra jellemző karosszék filozófusi elánnal, hanem azzal a képességgel, hogy tényleg tegyünk az elképzeléseink sikeréért, fizikailag is.

Sőt, még partnereket is könnyebb lesz találni projektjeinkhez, hiszen a Mérleg jegyben, az együttműködés asztrológiai csillagképében egy Jupiter-Mars együttállással kezdődik az idei évünk. Így nemcsak, hogy könnyű lesz partnereket találni, ők maguk fognak önként bejelentkezni nálunk.

És mivel a fent említett 2 bolygóállás magában foglal egy Vénusz-Jupiter házcserés állást (Jupiter a Vénusz jegyében áll, valamint Vénusz a Jupiter jegyében található), így a könnyen jövő partnereink megfelelőek és egyenrangúak lesznek.

Sőt, mivel a Vénusz és a Jupiter is a gondolkodó-tanár-pap kaszt bolygói a Védikus asztrológiában, a korábban említett útjainkba kerülő partnereink nagyon sokat tudnak majd szellemileg is hozzátenni az ötleteinkhez.

Mindez azzal tetéződik, hogy a Merkúr bolygó, az analitikus gondolkodás égiteste, a Skorpióban fog állni Január 1-jén, ami behozza a rejtett dolgokon való elmélkedést, és a működési elveken való merengést. Így képesek leszünk előállni egy nagyon átgondolt, rendszerben felépített tervvel, ami természetesen a kivitelezést is hihetetlenül meg fogja könnyíteni.

De mindez Január 13-ig fog tartani, amikor is már nagyon átalakulnak a Január 1-es bolygóállások, szóval kezdjünk bele minél nagyobb elánnal terveink megvalósításába, és tartsuk nyitva a szemeinket a kínálkozó együttműködések felismerésére. Egyébként 2018-ban a legideálisabb nap ahhoz, hogy jó svungban kezdjünk bele az évbe, a Január 3-ra eső szerda lesz!

De visszatérve az év első körképhez, a lassabb mozgású bolygók közül még a Rahu és a Ketu tengellyel kell számolnunk. Ezeket a bolygókat, már az ókori Görögök és a rómaiak is figyelembe vették, mint a Sárkány fejét és farkát.

Ők, Január 1-jén a Rák-Bak tengelyen állnak, hiszen ez a 2 bolygó, mindig egymással szemben helyezkedik el. Rahu a Rákban egy szempontból azt fokozza bennünk, hogy az otthoni dolgainkra koncentráljunk, és főként a fizikai síkon történő eseményekkel. Tegyük rendbe az otthonainkat, vágjunk új építkezésekbe, alakítsunk ki olyan harmónia kuckókat, ahová el tudunk vonulni, töltődni. De vigyázzunk, ezeket az erőfeszítéseket ne a negatív elégedetlenség tüzelje, a motiváció a nyugalom és harmónia előállítása legyen!

Ketu a Bakban ezt még azzal fejeli meg, hogy a munkánkat kezdjük el majd egy kicsit kevésbé ragaszkodóan látni és kezelni, ami így természetesen szinten annak a kezére fog játszani, hogy az otthonunk kerüljön előtérbe. És ez a két bolygó 2019. Március végéig nem lép át a következő jegybe, így a fent említett otthonunkkal kapcsolatos hangulatok, az egész 2018-as esztendőre jellemzőek lesznek.

Fészek rakásra fel!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük