Heti asztrológiai előrejelzés: 2022. December 12-18…

Kos: Az érzelmi világunk, az otthonunk és a partneri együttműködéseink kerülnek terítékre ebben az időszakban, főként az új rendszerek, az új életviteli szokások szempontjából. Szóval próbáljuk optimalizálni a működéseinket. Mind a ház körüli teendők, mind az életünkhöz szükséges feladatok elvégzésének terén. A lényeg az lenne, hogy úgy osszuk el a feladatokat, hogy azok egyensúlyban legyenek a lehető legtöbb szempontból.

Bika: Aktív, tevékeny hétnek nézünk elébe, de lesz hozzá megoldó kulcs is. Amellett, hogy megyünk előre és csináljuk a feladatainkat próbáljunk tanulni és nyitott maradni bizonyos dolgok irányában. Ne kapcsoljunk át automatizmusba, hogy úgy tűnjön, hogy jobban telik az idő, hanem figyeljünk és nézzük meg, hogy mit tanulhatunk, mit újíthatunk az elvégzendő teendőink világában.

Ikrek: Kommunikáció és tanulás ezek lesznek a fő csapásvonalai ennek a szakasznak. Emellett persze keressük az egyensúlyt a kifelé és befelé áramlásban. Mert persze amikor kommunikálunk kifelé projektáljuk a véleményünket, az elképzeléseinket, stb. Míg amikor tanulunk akkor megnyitjuk magunkat új információknak és nézőpontoknak. Mindkét áramlásra szükség van az egyensúly teremtésben.

Rák: Mi magunk és a közvetlen környezetünk kerül fókuszba, a lelki béke és nyugalom tükrében. Mindez érvényes lesz a külsőségekre, mint pl. az otthonunk, a mindennapi életünk színterére, mind pedig a minket körülvevő szeretteinkre! Az otthonunk terén a feladat egyszerű, teremtsünk harmóniát az életterünkben, míg a szeretteink viszonylatéban az lenne az ideális, ha minőségi időt töltenénk, egymás társaságában.

Oroszlán: Most szükségünk lehet egy kis elcsendesedésre, és nyugalomra, így próbáljunk minél tudatosabbak lenni az életünk kifelé áramló területein. Figyeljünk oda arra, hogy mit és hogyan kommunikálunk. De még arra is, hogy személyünkben milyen energiákat viszünk bele bizonyos történésekben. Próbáljunk takarékoskodni az erőnkkel és akkor feltudunk töltekezni a hét folyamán az év végi pörgésre.

Szűz: A beszéd és a kellemes atmoszféra a személyes kapcsolódásainkban kitüntető figyelmet fog élvezni a mindennapokban. Szóval próbáljuk megteremteni a lehetőséget arra, hogy a hozzánk közelállókkal letudjunk ülni egy kicsit bizalmasan érintkezni. Mindez érvényes lesz a családi szálainkra és a baráti kapcsolatainkra is. Sőt, ebből most minden érintett fél fel tud majd töltekezni.

Mérleg: A munkánk, a pénzkeresetünk, a terveink és vágyaink most sokkal intenzívebb szerepet fognak betölteni életünk ezen a szakaszában. Így vigyázzunk arra, hogy megőrizzük azt a finom egyensúlyt, hogy amellett, hogy hatékonyak vagyunk, és örömmel végezzük el a feladatainkat, nem harcoljuk le magunkat, nem essük túlzásokba és nem nyomjuk túl magunkat még akkor sem, ha ez úgy tűnik, hogy most komoly előrelépéseket teszünk meg.

Skorpió: A mi esetünkben a lezárások és befejezések már most aktuálissá válnak a hét folyamán így ezt evidenciába kell tartani. Szóval mi már most próbáljuk meg az év végi kötelezettségeinket leszervezni és ez egy hihetetlenül hálás megoldás lesz a későbbiekben. Persze ez azt is jelentheti majd, hogy amikor mindenki más az év végi rohanással van elfoglalva, az extra feladatok majd nálunk kötnek ki, hiszen mi már letudtuk a kötelező köröket.

Nyilas: A belső és a külső világunk igényei és feladatai fognak találkozni ebben az időszakban. Így most több figyelmet fognak igényelni a munkánk és a pénzkeresetünk területei, de emellett már ott lesz bennünk az a motoszkálás is, hogy az ünnepekre készülődve megpróbáljunk átszellemülni, egy picit visszalassulni a mindennapok pörgésétől és kötelező intézkedéseitől.

Bak: Az együttműködéseink fognak terítékre kerülni a hét folyamán még pedig azzal a felhanggal, hogy teremtsünk harmóniát a kapcsolatainkban. Szóval merjünk előhuzakodni a kicsit kellemetlenebb történésekkel, de természetesen csak és kizárólagosan akkor, ha tényleg felakarjuk oldani a feszültségeket. Sőt, ez most érvényes lesz a munka és a privát életünk kapcsolataira is. 

Vízöntő: Tevékeny, pörgős hétnek nézünk elébe, és a kulcs az lesz, hogy próbáljuk bevonni a szeretteinket is a feladatok megoldásába, elvégzésébe. Mert ugyan lehet, hogy mi egy magunk is képesek lennénk mindent megoldani és mindent kipipálni ez év végi feladatok listájáról, de az valószínűleg pont annyira fog túlterhelni minket, hogy ne megéljük az ünnepek békességét, hanem örüljünk, hogy túl vagyunk a faladatokon.

Halak: Az intellektusunk lesz sokkal aktívabb ebben az időszakban, mégpedig azért, mert most több fronton is be lesz kapcsolva a belsőnk. Egyrészről működni fog a racionális énünk, ami zseniálisan működik rendszerben, feladatmegoldásban és más külsőségekben, de emellett sokkal nagyobb teret fog követelni magának a belsőnk lágyabb, intuitívebb része is, ami az érzelmekkel és az érzésekkel áll nagyon szoros kapcsolatban.

A hét fő pillanata a december 16-ra eső Gyógyító Buddha nap lesz! Ezen a napon mindenképpen tennünk kell az egészségünkért, mint kívül, mint belül!

Ebben a szakaszban a mellkasunktól le egészen a derekunkig kell majd jobban odafigyelnünk magunkra. Tehát az ilyenkor sajnálatos köhögéses dolgoktól az emésztésünkig kb. mindenre sokkal jobban gondoskodnunk kell.

Így a hét ájurvédikus tanácsa is az lesz, hogy a nagyobb étkezések után keverjünk össze egy kis gyömbérport, szegfűszeget és némi fahéjat egy ici-pici mézben és azt együk is meg. Ez a kombó amellett, hogy vírus és baktériumölő, emésztés serkentő is, sőt, még a testnedveink is illatosak lesznek tőle. Lásd az ünnepek alatti család csókolgatást!

Om Tat Sat

Baktai Ádám a keleti kultúrtudományok szakértője

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük