Havi asztrológiai előrejelzés: Nap az Oroszlán jegyében: Augusztus 16 – Szeptember 16…

Augusztus 16-án a Nap és a Mars is belép a saját jegyébe. Így a két fő tűz bolygó a 2 fő tűz jegybe kerül. Szóval vigyáznunk kell a túl pörgésre, a túl hevülésre, a túl működésre. Valószínű észre fogjuk magunkon venni azt, hogy picit ingerlékenyebbek vagyunk és könnyebben keveredhetnénk konfliktusba. Sőt a 3. tűz bolygó a Ketu (Leszálló Hold csomópont), a 3. tűz jegyben tartózkodik a Nyilasban.

De természetesen minden probléma magában hordozza a megoldást is. Nemcsak a Ketu áll a Nyilasban ezen a napon és ezt követően, hanem a Jupiter is, ami egy spirituális tanító bolygó, sőt az életviteli rendszerek bolygója is!

Így próbáljuk ötvözni a fent említett tűz hatásokat, némi spiritualitással. Kezdjünk olyan edzésbe vagy gyakorlásba, ami kiengeszteli a megnövekedett tűzet bennünk, de ami mögött ott van a szellemiség is. Ez lehet egy kiváló harcművészeti oktatás, vagy egy lágyabb edzés, mint pl. a tai chi, ami lágyságától függetlenül mégiscsak egy harcművészet. De akár belekezdhetünk egy intenzív tánc kurzusba, aminek vannak terápiás hatásai vagy egy egészséges főző tanfolyamba is, hiszen a főzés alapja nem más, mint az alapanyagokat átalakító tűz.

És bármibe is kezdünk ebben a szakaszban az tartós lesz, és hosszútávú. Majd Szeptember 2.-ától a Merkúr belép a lehető legerősebb pozíciójába és ez felerősíti a Merkúr bolygó hatásait. Mint pl. a precizitás, a rendszeresség, az analitikus gondolkodás vagy a kiváló kommunikációs képesség. Így újfent bármibe is kezdünk, azt képesek leszünk sokáig életünk részéve tenni és képesek leszünk rendszeresen is hódolni neki.

Ennek a szakasznak a legfőbb momentuma az Augusztus 22-re eső Ganésha Cshaturthi lesz! Avagy Ganésha születésnapja. Ganésha az elefánt fejű Istenség, az akadályok elhárítója. Így ezen a napon Indiában több száz millióan tesznek felajánlásokat, hogy áldást kérjenek azokra az erőfeszítéseikre, amelyeket a közeljövőben terveznek megvalósítani.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük