Havi asztrológiai előrejelzés: Nap az Oroszlán jegyében: Augusztus 16 – Szeptember 16…

Augusztus 16-án a Nap és a Mars is belép a saját jegyébe. Így a két fő tűz bolygó a 2 fő tűz jegybe kerül. Szóval vigyáznunk kell a túl pörgésre, a túl hevülésre, a túl működésre. Valószínű észre fogjuk magunkon venni azt, hogy picit ingerlékenyebbek vagyunk és könnyebben keveredhetnénk konfliktusba. Sőt a 3. tűz bolygó a Ketu (Leszálló Hold csomópont), a 3. tűz jegyben tartózkodik a Nyilasban.

De természetesen minden probléma magában hordozza a megoldást is. Nemcsak a Ketu áll a Nyilasban ezen a napon és ezt követően, hanem a Jupiter is, ami egy spirituális tanító bolygó, sőt az életviteli rendszerek bolygója is!

Így próbáljuk ötvözni a fent említett tűz hatásokat, némi spiritualitással. Kezdjünk olyan edzésbe vagy gyakorlásba, ami kiengeszteli a megnövekedett tűzet bennünk, de ami mögött ott van a szellemiség is. Ez lehet egy kiváló harcművészeti oktatás, vagy egy lágyabb edzés, mint pl. a tai chi, ami lágyságától függetlenül mégiscsak egy harcművészet. De akár belekezdhetünk egy intenzív tánc kurzusba, aminek vannak terápiás hatásai vagy egy egészséges főző tanfolyamba is, hiszen a főzés alapja nem más, mint az alapanyagokat átalakító tűz.

És bármibe is kezdünk ebben a szakaszban az tartós lesz, és hosszútávú. Majd Szeptember 2.-ától a Merkúr belép a lehető legerősebb pozíciójába és ez felerősíti a Merkúr bolygó hatásait. Mint pl. a precizitás, a rendszeresség, az analitikus gondolkodás vagy a kiváló kommunikációs képesség. Így újfent bármibe is kezdünk, azt képesek leszünk sokáig életünk részéve tenni és képesek leszünk rendszeresen is hódolni neki.

Ennek a szakasznak a legfőbb momentuma az Augusztus 22-re eső Ganésha Cshaturthi lesz! Avagy Ganésha születésnapja. Ganésha az elefánt fejű Istenség, az akadályok elhárítója. Így ezen a napon Indiában több száz millióan tesznek felajánlásokat, hogy áldást kérjenek azokra az erőfeszítéseikre, amelyeket a közeljövőben terveznek megvalósítani.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .