Havi asztrológiai előrejelzés: Nap a Skorpió jegyében: 2021. November 16-December 15…

Maga a Skorpió jegy a természetes zodiákus 8. háza, ami persze materiálisan eléggé kellemetlen, mert a balesetekkel, a nehézségekkel és hirtelen jövő betegségekkel kapcsolatos. Viszont spirituálisan az okkult dolgokhoz köthető és mindenhez, ami misztikus.

Valamint érdekes az is, hogy csak a Skorpió és a Nyilas jegyeit mondják harcos szerzetes zodiákusnak. Hiszen mindkét jegy tűz és víz keverék jegyek.

A Skorpióban jól érzi magát a Nap, mert baráti viszonyban van a Marssal, a jegy urával. És az köztudott, hogy erősebb bolygók jobb eredményeket adnak, mint a gyengébbek még akkor is, ha az egy keményebb bolygó, mint pl. a Mars, vagy éppen a Nap.

Ugyanakkor mindkét bolygó, a Nap is és a Mars is fizikai természetűek, sőt a Mars kifejezetten kapcsolódik a mozgáshoz, a sporthoz és az izomzathoz is. Viszont a Skorpió egy misztikus jegy, így összpontosítsunk a spiritualitás fizikai formáira, mint pl. a jóga, vagy tai chi, de akár lehet szó böjtről is vagy valami más fizikai kihívásokat állító formájáról a lelkigyakorlatoknak.

Sőt, nem csak a Nap tartózkodik a Skorpióban, hanem a Ketu is, aki szintén egy tüzes bolygó. Egyrészről a Védák azt mondják, hogy a Ketu természete hasonlít a Marséhoz. Másrészről a Ketu az alternatív gyógymódok, a spirituális gyakorlatok és a mantrázás bolygója is. Szóval a tűz és a spirituális erők keveredése a fizikai erővel még hatványozottabban lesz érzékelhető.

Sőt már November 20-án és 21-én megnyílik egy teljesen más aspektus is azzal, hogy először a Jupiter átlép a Vízöntőbe és a Merkúr is belép a Skorpióba! Így előtérbe kerül a tanulás, a tanítás és a tanítva tanulás! Szóval bátran engedjük ki magunkból a harcos szerzetest!

A Jupiter átlépése (November 20-án) azért is lesz nagyon fontos, mert így a Jupiter kilép abból a jegyből, amiben a leggyengébb, így a Jupiter kellemes jellemzői hatványozottabban is érezhetőek lesznek. Mint pl. a rendszerek működtetése, a következetesség, a józan paraszti ész használata, a kiegyensúlyozott gondolkodás, amiben teret kap a materiális felkészültség és a spirituális értékrend is egyben – csak, hogy a legszembetűnőbbeket felsoroljuk.

Aztán December 5-én belép a Mars is a Skorpióba, így a következő 10 napban mind a 3 tűz bolygó a Skorpióban fog állni (Nap, Mars, Ketu). Természetesen a Rahu fényszögében, aki felfokozás és túlerőltetés bolygója.

Ezt a 10 napot szimplán túl kell élni. Mindenféleképpen tartózkodjunk a konfliktusoktól, mert egy ilyen bolygóállásnál villámgyorsan eszkalálódhatnak az események. Próbáljunk minél többet otthon és nyugalomban lenni, most az utazás sem annyira szerencsés.

Feszültség levezetésnek kiváló lesz a testmozgás, de azt is inkább gépek és eszközök nélkül, hogy kerüljük a balesetveszélyt, inkább a saját testünket használjuk ellensúlynak, ha erősítünk, vagy szimplán elégedjünk meg egy kis nyugodt tornával és/vagy jógával.

Sőt December 10-én a Merkúr, az egyetlen nyugtató hatás kilép a Skorpióból, szóval az utolsó 5 napban legyünk még óvatosabbak!

Ebben a szakaszban a legfőbb spirituális nap, egy ősi esküvő évfordulója lesz. Az ősi indiai kultúra 2 fő eposza a Mahabhárata és a Rámajána. A Rámajána történetének fő szála Ráma király és felesége Szitá fantasztikus kapcsolata. Az ő esküvőjük évfordulóját minden évben emberek milliói ünneplik meg Indiában, áldást kérve saját kapcsolataikra. Ezt az ünnepséget Viváha Pancsami-ként tüntetik fel a spirituális Kalendáriumokban. Idén 2021-ben, December 8-ra esik ez a nap.

Om Tat Sat

Baktai Ádám a keleti spirituális és kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük