Havi asztrológiai előrejelzés: Nap a Skorpió jegyében: 2021. November 16-December 15…

Maga a Skorpió jegy a természetes zodiákus 8. háza, ami persze materiálisan eléggé kellemetlen, mert a balesetekkel, a nehézségekkel és hirtelen jövő betegségekkel kapcsolatos. Viszont spirituálisan az okkult dolgokhoz köthető és mindenhez, ami misztikus.

Valamint érdekes az is, hogy csak a Skorpió és a Nyilas jegyeit mondják harcos szerzetes zodiákusnak. Hiszen mindkét jegy tűz és víz keverék jegyek.

A Skorpióban jól érzi magát a Nap, mert baráti viszonyban van a Marssal, a jegy urával. És az köztudott, hogy erősebb bolygók jobb eredményeket adnak, mint a gyengébbek még akkor is, ha az egy keményebb bolygó, mint pl. a Mars, vagy éppen a Nap.

Ugyanakkor mindkét bolygó, a Nap is és a Mars is fizikai természetűek, sőt a Mars kifejezetten kapcsolódik a mozgáshoz, a sporthoz és az izomzathoz is. Viszont a Skorpió egy misztikus jegy, így összpontosítsunk a spiritualitás fizikai formáira, mint pl. a jóga, vagy tai chi, de akár lehet szó böjtről is vagy valami más fizikai kihívásokat állító formájáról a lelkigyakorlatoknak.

Sőt, nem csak a Nap tartózkodik a Skorpióban, hanem a Ketu is, aki szintén egy tüzes bolygó. Egyrészről a Védák azt mondják, hogy a Ketu természete hasonlít a Marséhoz. Másrészről a Ketu az alternatív gyógymódok, a spirituális gyakorlatok és a mantrázás bolygója is. Szóval a tűz és a spirituális erők keveredése a fizikai erővel még hatványozottabban lesz érzékelhető.

Sőt már November 20-án és 21-én megnyílik egy teljesen más aspektus is azzal, hogy először a Jupiter átlép a Vízöntőbe és a Merkúr is belép a Skorpióba! Így előtérbe kerül a tanulás, a tanítás és a tanítva tanulás! Szóval bátran engedjük ki magunkból a harcos szerzetest!

A Jupiter átlépése (November 20-án) azért is lesz nagyon fontos, mert így a Jupiter kilép abból a jegyből, amiben a leggyengébb, így a Jupiter kellemes jellemzői hatványozottabban is érezhetőek lesznek. Mint pl. a rendszerek működtetése, a következetesség, a józan paraszti ész használata, a kiegyensúlyozott gondolkodás, amiben teret kap a materiális felkészültség és a spirituális értékrend is egyben – csak, hogy a legszembetűnőbbeket felsoroljuk.

Aztán December 5-én belép a Mars is a Skorpióba, így a következő 10 napban mind a 3 tűz bolygó a Skorpióban fog állni (Nap, Mars, Ketu). Természetesen a Rahu fényszögében, aki felfokozás és túlerőltetés bolygója.

Ezt a 10 napot szimplán túl kell élni. Mindenféleképpen tartózkodjunk a konfliktusoktól, mert egy ilyen bolygóállásnál villámgyorsan eszkalálódhatnak az események. Próbáljunk minél többet otthon és nyugalomban lenni, most az utazás sem annyira szerencsés.

Feszültség levezetésnek kiváló lesz a testmozgás, de azt is inkább gépek és eszközök nélkül, hogy kerüljük a balesetveszélyt, inkább a saját testünket használjuk ellensúlynak, ha erősítünk, vagy szimplán elégedjünk meg egy kis nyugodt tornával és/vagy jógával.

Sőt December 10-én a Merkúr, az egyetlen nyugtató hatás kilép a Skorpióból, szóval az utolsó 5 napban legyünk még óvatosabbak!

Ebben a szakaszban a legfőbb spirituális nap, egy ősi esküvő évfordulója lesz. Az ősi indiai kultúra 2 fő eposza a Mahabhárata és a Rámajána. A Rámajána történetének fő szála Ráma király és felesége Szitá fantasztikus kapcsolata. Az ő esküvőjük évfordulóját minden évben emberek milliói ünneplik meg Indiában, áldást kérve saját kapcsolataikra. Ezt az ünnepséget Viváha Pancsami-ként tüntetik fel a spirituális Kalendáriumokban. Idén 2021-ben, December 8-ra esik ez a nap.

Om Tat Sat

Baktai Ádám a keleti spirituális és kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük