Havi asztrológiai előrejelzés: Nap a Mérleg jegyében: 2021. Október 16-November 16…

A Nap a Mérleg jegyében a lehető leggyengébb helyzetben áll, így ez a szakasz mindig egy kicsit nehézkesebb.

Többek között a Nap az asztrológiai szinonimája az egészségünknek, a személyiségünknek, a kiállásunknak, és az irányítás/vezetés minden formájának. Így általában amikor a Mérleg jegyében tranzitál át a Nap, ezeken a területeken nehézségeket szoktunk érezni, de most ezek sokkal lágyabban fognak lecsapódni rajtunk.

Szerencsére már Október 21-én a Mars is belép a Mérlegbe, így a szokásos gyenge Nap-hatások nem lesznek annyira érezhetőek.

De természetesen az itt megnyert könnyebbségnek is meg van az ára. A Mérleg, a természetes zódiákus 7. jegye, így ez a jegy kapcsolódik a partnerkapcsolati rendszerünkhöz. Ebben a jegyben 2 tűz bolygó, a Nap és a Mars már egy kicsit túlfűtöttnek bizonyulhat. Szóval személyes szinten nem kell majd olyan nehézségekkel és kételyekkel megküzdenünk, mint úgy általánosan a szokásos Mérleg tranzitok alatt. Viszont az itt megspórolt energiát kötelező lesz beletolnunk az együttműködéseinkbe! Azért, hogy ne alakuljon ki felesleges feszültség az együttműködési rendszereinkben, legyen az a privát életünk, vagy a professzionális életünk!

Október 21. és 30. között a Mars és a Vénusz házcserés állásban lesz (Vénusz a Skorpióban, Mars a Mérlegben), ami egy erősebb kreativitást is eredményez, szóval törekedjünk arra, hogy meglepjük a partnereinket. Ne ragadjunk bele a sémáinkba, a zokni-sál ajándékba vagy a szokásos vacsora helyszínbe. Dobjunk be valami újat, valami kreatívat.

Ez természetesen érvényes az otthoni privát, és munkahelyi professzionális kapcsolati rendszereinkre is!

Egyébként November 2-ig a Merkúr a lehető legerősebb pozíciójában tartózkodik, így a kommunikációs rendszereink hatalmas támogatást fognak élvezni, amit persze ellőhetünk erre a témakörre is, de ez az időszak minden kommunikációt, minden irányba erősíteni fog.

November 2-től a Merkúr is belép a Mérleg jegyébe, ami így már enyhíteni fogja a kapcsolati nyomást rajtunk, de csak akkor, ha beinvitáljuk a merkúri elemeket a kapcsolatunkba. A Merkúr legfontosabb jellemzői a jó kommunikációs képesség, az odafigyelés a részletekre, a pontosság, a humor, stb. Most ezeket az elemeket vessük be, és minden szép lesz és jó!

Ebben a hónapban a legfőbb spirituális nap a November 4-ére várható Diwali, vagyis a Fény ünnepe lesz. Az indiai kultúrában az év legnagyobb ünnepe, ők ilyenkor szokták megajándékozni egymást, mint nálunk Karácsonykor és ugyanúgy szoktak tűzijátékozni, mint nálunk Szilveszterkor.

Különben ez a nap szokott az év legsötétebb újholdja lenni, és ezért az egy ősrégi tradíció Indiában, hogy ilyenkor minél több fényt gyújtanak az emberek. Tehát gyújtsunk minél több gyertyát, természetesen a tűzvédelmi előírásokat teljes mértékben szem előtt tartva.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük