Havi asztrológiai előrejelzés: Nap a Mérleg jegyében: 2021. Október 16-November 16…

A Nap a Mérleg jegyében a lehető leggyengébb helyzetben áll, így ez a szakasz mindig egy kicsit nehézkesebb.

Többek között a Nap az asztrológiai szinonimája az egészségünknek, a személyiségünknek, a kiállásunknak, és az irányítás/vezetés minden formájának. Így általában amikor a Mérleg jegyében tranzitál át a Nap, ezeken a területeken nehézségeket szoktunk érezni, de most ezek sokkal lágyabban fognak lecsapódni rajtunk.

Szerencsére már Október 21-én a Mars is belép a Mérlegbe, így a szokásos gyenge Nap-hatások nem lesznek annyira érezhetőek.

De természetesen az itt megnyert könnyebbségnek is meg van az ára. A Mérleg, a természetes zódiákus 7. jegye, így ez a jegy kapcsolódik a partnerkapcsolati rendszerünkhöz. Ebben a jegyben 2 tűz bolygó, a Nap és a Mars már egy kicsit túlfűtöttnek bizonyulhat. Szóval személyes szinten nem kell majd olyan nehézségekkel és kételyekkel megküzdenünk, mint úgy általánosan a szokásos Mérleg tranzitok alatt. Viszont az itt megspórolt energiát kötelező lesz beletolnunk az együttműködéseinkbe! Azért, hogy ne alakuljon ki felesleges feszültség az együttműködési rendszereinkben, legyen az a privát életünk, vagy a professzionális életünk!

Október 21. és 30. között a Mars és a Vénusz házcserés állásban lesz (Vénusz a Skorpióban, Mars a Mérlegben), ami egy erősebb kreativitást is eredményez, szóval törekedjünk arra, hogy meglepjük a partnereinket. Ne ragadjunk bele a sémáinkba, a zokni-sál ajándékba vagy a szokásos vacsora helyszínbe. Dobjunk be valami újat, valami kreatívat.

Ez természetesen érvényes az otthoni privát, és munkahelyi professzionális kapcsolati rendszereinkre is!

Egyébként November 2-ig a Merkúr a lehető legerősebb pozíciójában tartózkodik, így a kommunikációs rendszereink hatalmas támogatást fognak élvezni, amit persze ellőhetünk erre a témakörre is, de ez az időszak minden kommunikációt, minden irányba erősíteni fog.

November 2-től a Merkúr is belép a Mérleg jegyébe, ami így már enyhíteni fogja a kapcsolati nyomást rajtunk, de csak akkor, ha beinvitáljuk a merkúri elemeket a kapcsolatunkba. A Merkúr legfontosabb jellemzői a jó kommunikációs képesség, az odafigyelés a részletekre, a pontosság, a humor, stb. Most ezeket az elemeket vessük be, és minden szép lesz és jó!

Ebben a hónapban a legfőbb spirituális nap a November 4-ére várható Diwali, vagyis a Fény ünnepe lesz. Az indiai kultúrában az év legnagyobb ünnepe, ők ilyenkor szokták megajándékozni egymást, mint nálunk Karácsonykor és ugyanúgy szoktak tűzijátékozni, mint nálunk Szilveszterkor.

Különben ez a nap szokott az év legsötétebb újholdja lenni, és ezért az egy ősrégi tradíció Indiában, hogy ilyenkor minél több fényt gyújtanak az emberek. Tehát gyújtsunk minél több gyertyát, természetesen a tűzvédelmi előírásokat teljes mértékben szem előtt tartva.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük