Havi asztrológiai előrejelzés: Nap a Bikában: május 15-június 15…

A Bika jegy uralkodó bolygója a Vénusz, így főként a családdal, partnerkapcsolatokkal, kényelemmel, művészetekkel, beszéddel és a vagyonnal kapcsolatos területekre kerül a fókusz, amikor épp itt halad át a Nap.

Ehhez még hozzájön az is, hogy maga a Vénusz a lehető legerősebb pozícióban lesz május 23-ig, amikor is a bolygóhoz köthető kellemes területek még inkább előtérbe kerülnek. Mindez szépen és elegánsan. Viszont május 23. után a Vénusz belép a Rahu mellé a Kosba, és akkor már kicsit túlzásba is eshetünk az ínyenckedéssel.

Főként úgy, hogy ebben a szakaszban a Szaturnusz egy kicsit átbandukol a Vízöntőbe, tehát már nem lesz érezhető az a puritán egyszerűség, ami a Szaturnuszt körbelengi a Bakban. Szóval vigyázzunk arra, hogy ne essünk túlzásokba, ne áldozzunk be túl nagy dolgokat az élvezet oltárán.

Mindez könnyebb lesz június 5-től, mert a Szaturnusz retrográlni kezd egészen október 23-ig, tehát majd 5 hónapig. Ekkor újra előtérbe fog kerülni a Bak praktikus, teherbíró, munkás oldala. Ez majdnem mindenkinek áldásos, de akik Nyilas, Bak, vagy Vízöntő Holddal bírnak, és most töltik azt a hét és fél éves ciklust, amikor a Szaturnusz kicsit megtépázza az embert, ez nem lesz a legkellemesebb időszakuk.

De visszatérve az épp tárgyalt korszakra, az élvezetek terén az is mentőmellényként fog szolgálni, hogy a szakaszban végig együttállásban lesz a Jupiter a Marssal a Halak jegyében, így bennünk lesz az a hívás is, hogy az élvezeteket megosszuk másokkal, vagy akár megvendégeljünk másokat is az ínyencségekből.

Ennek a szakasznak a különleges történése egy minden évben ismétlődő spirituális és egyben varázslatos esemény: a Hold teljes mértékű ellentétessége. Június 14-én telihold lesz, de a Hold a Skorpió jegyében fog állni, ami pozicionálisan a leggyengébb területe. Majd 2 héttel később újholdkor, június 28-án a Bikában, a legerősebb pozíciójában fog állni, és ez benne a misztikus, a totális kettősség egyben.

Ez a kettősség adja meg minden gyakorlás misztikáját. Pl. a harcművészetben a megsemmisítő erő fejlesztése és egyben az önuralom gyakorlása, vagy a táncban a pontos és koordinált lépések elsajátítása a robbanékony energiával teli mozgás közben. De ez a tantrikus gyakorlás lényege is, a yin és yang részek egyidejű megélése és kultiválása.

A június 14-i dátum egybeesik a tibeti kalendárium második 10 milliószoros napjával.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a keleti kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük