Havi asztrológiai előrejelzés: Nap a Bikában: május 15-június 15…

A Bika jegy uralkodó bolygója a Vénusz, így főként a családdal, partnerkapcsolatokkal, kényelemmel, művészetekkel, beszéddel és a vagyonnal kapcsolatos területekre kerül a fókusz, amikor épp itt halad át a Nap.

Ehhez még hozzájön az is, hogy maga a Vénusz a lehető legerősebb pozícióban lesz május 23-ig, amikor is a bolygóhoz köthető kellemes területek még inkább előtérbe kerülnek. Mindez szépen és elegánsan. Viszont május 23. után a Vénusz belép a Rahu mellé a Kosba, és akkor már kicsit túlzásba is eshetünk az ínyenckedéssel.

Főként úgy, hogy ebben a szakaszban a Szaturnusz egy kicsit átbandukol a Vízöntőbe, tehát már nem lesz érezhető az a puritán egyszerűség, ami a Szaturnuszt körbelengi a Bakban. Szóval vigyázzunk arra, hogy ne essünk túlzásokba, ne áldozzunk be túl nagy dolgokat az élvezet oltárán.

Mindez könnyebb lesz június 5-től, mert a Szaturnusz retrográlni kezd egészen október 23-ig, tehát majd 5 hónapig. Ekkor újra előtérbe fog kerülni a Bak praktikus, teherbíró, munkás oldala. Ez majdnem mindenkinek áldásos, de akik Nyilas, Bak, vagy Vízöntő Holddal bírnak, és most töltik azt a hét és fél éves ciklust, amikor a Szaturnusz kicsit megtépázza az embert, ez nem lesz a legkellemesebb időszakuk.

De visszatérve az épp tárgyalt korszakra, az élvezetek terén az is mentőmellényként fog szolgálni, hogy a szakaszban végig együttállásban lesz a Jupiter a Marssal a Halak jegyében, így bennünk lesz az a hívás is, hogy az élvezeteket megosszuk másokkal, vagy akár megvendégeljünk másokat is az ínyencségekből.

Ennek a szakasznak a különleges történése egy minden évben ismétlődő spirituális és egyben varázslatos esemény: a Hold teljes mértékű ellentétessége. Június 14-én telihold lesz, de a Hold a Skorpió jegyében fog állni, ami pozicionálisan a leggyengébb területe. Majd 2 héttel később újholdkor, június 28-án a Bikában, a legerősebb pozíciójában fog állni, és ez benne a misztikus, a totális kettősség egyben.

Ez a kettősség adja meg minden gyakorlás misztikáját. Pl. a harcművészetben a megsemmisítő erő fejlesztése és egyben az önuralom gyakorlása, vagy a táncban a pontos és koordinált lépések elsajátítása a robbanékony energiával teli mozgás közben. De ez a tantrikus gyakorlás lényege is, a yin és yang részek egyidejű megélése és kultiválása.

A június 14-i dátum egybeesik a tibeti kalendárium második 10 milliószoros napjával.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a keleti kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük