Gyermek és Csecsemő Gondozás az Ájurvédában, hogyan használjuk a gyógynövényeket

Mindig elfelejtődött, de most nem fog! Nagyon sokan írtátok, hogy jók és hatékonyak az Ájurvédikus receptek a honlapon, és elég sokan szoktátok is kérdezni, hogy mi az adagolás gyermekeknek az Ájurvédában.

Íme:

Klasszikusan 6 hónapos kor alatt, csak nagyon indokolt problémával adnak gyógynövény készítményeket a kis mackóknak és azt is csak 1/6-od adagolásban. Kb. mindenre anyatejcsit használnak. Megkarmolta az arcát alvás közben? Anyatej! Bedurrant a kis szeme? Csepegtess bele anyatejet! Ők a hozzátáplálást is úgy indítják el, hogy anyatejet kevernek eleinte mindenhez, hogy könnyebb legyen a kis szervezetüknek a feldolgozás.

6-12 hónapos korban: 1/5 rész.

12-24 hónapos korban: 1/4 rész.

2-4 éves korban: 1/3 rész.

4-7 éves korban: ½ rész.

7-14 éves korban: 2/3 rész.

Om Tat Sat

De persze először konzultáljunk szakemberrel!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .