Gyermek és Csecsemő Gondozás az Ájurvédában, hogyan használjuk a gyógynövényeket

Mindig elfelejtődött, de most nem fog! Nagyon sokan írtátok, hogy jók és hatékonyak az Ájurvédikus receptek a honlapon, és elég sokan szoktátok is kérdezni, hogy mi az adagolás gyermekeknek az Ájurvédában.

Íme:

Klasszikusan 6 hónapos kor alatt, csak nagyon indokolt problémával adnak gyógynövény készítményeket a kis mackóknak és azt is csak 1/6-od adagolásban. Kb. mindenre anyatejcsit használnak. Megkarmolta az arcát alvás közben? Anyatej! Bedurrant a kis szeme? Csepegtess bele anyatejet! Ők a hozzátáplálást is úgy indítják el, hogy anyatejet kevernek eleinte mindenhez, hogy könnyebb legyen a kis szervezetüknek a feldolgozás.

6-12 hónapos korban: 1/5 rész.

12-24 hónapos korban: 1/4 rész.

2-4 éves korban: 1/3 rész.

4-7 éves korban: ½ rész.

7-14 éves korban: 2/3 rész.

Om Tat Sat

De persze először konzultáljunk szakemberrel!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük