Eltávozott Sir Sean Connery…

Sir Sean Connery igazi példakép volt! Edinburghban született, szegény munkás családban. Már az általános iskolai tanulmányait is félbe kellett hagynia, hogy munkájával segítse a család boldogulását. Volt segédmunkás,  koporsó fényező, aktmodell és életmentő is. 3 évig volt tengerészgyalogos is.

Emellett rendületlenül sportolt. Az 50-es évek elején, az egyik legrangosabb testépítő versenyen, a Mr. Universe versenyen 3. helyezést ért el. Mint ifi focista a Manchester United ajánlatát utasította vissza, amikor a színészi karrier mellett döntött.

Volt színpadi színész, majd epizódszínész a tvben és az MGM film stúdió színeiben. Utána jött a mindent átütő James Bond szerep.

És míg sok-sok színészt a James Bond szerep tett ismerté, addig magát a James Bond karaktert Sir Sean Connery tette ismerté. Ő találta ki az ikonikus bemutatkozást, és még a hozzá passzoló hanglejtést is. Ezt követően több mint 40 éven át volt reflektor fényben. Utolsó filmje A szövetség, 2003-ban volt bemutatva.  

Ennek ellenére sohasem feledte el, honnan jött és már a 70-es években létre hozott egy szegény skót gyerekeket támogató oktatási alapítványt. Rendíthetetlen skót hazafiként élte életét, rendszeresen mutatkozott kiltben, a tradicionális skót szoknyában. 2003-ban II. Erzsébet lovaggá ütötte, akkor is kiltben jelent meg a ceremónián.

Két tetoválása volt, összesen. Az egyik édesanyára és édesapjára emlékezett meg, a másik úgy szólt: Scotland Forever, Mindörökké Skócia.

Ő maga a lovaggá ütését tartotta élete egyik legnagyobb pillanatának és rendszerint úgy nyilatkozott, hogy az egyik legkedvesebb filmje, amiben játszott az a Kipling könyvből íródott “Az ember, aki király akart lenni” nevű produkció volt. 

Sir Sean Connery nyugodj békében!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük