Eltávozott Sir Sean Connery…

Sir Sean Connery igazi példakép volt! Edinburghban született, szegény munkás családban. Már az általános iskolai tanulmányait is félbe kellett hagynia, hogy munkájával segítse a család boldogulását. Volt segédmunkás,  koporsó fényező, aktmodell és életmentő is. 3 évig volt tengerészgyalogos is.

Emellett rendületlenül sportolt. Az 50-es évek elején, az egyik legrangosabb testépítő versenyen, a Mr. Universe versenyen 3. helyezést ért el. Mint ifi focista a Manchester United ajánlatát utasította vissza, amikor a színészi karrier mellett döntött.

Volt színpadi színész, majd epizódszínész a tvben és az MGM film stúdió színeiben. Utána jött a mindent átütő James Bond szerep.

És míg sok-sok színészt a James Bond szerep tett ismerté, addig magát a James Bond karaktert Sir Sean Connery tette ismerté. Ő találta ki az ikonikus bemutatkozást, és még a hozzá passzoló hanglejtést is. Ezt követően több mint 40 éven át volt reflektor fényben. Utolsó filmje A szövetség, 2003-ban volt bemutatva.  

Ennek ellenére sohasem feledte el, honnan jött és már a 70-es években létre hozott egy szegény skót gyerekeket támogató oktatási alapítványt. Rendíthetetlen skót hazafiként élte életét, rendszeresen mutatkozott kiltben, a tradicionális skót szoknyában. 2003-ban II. Erzsébet lovaggá ütötte, akkor is kiltben jelent meg a ceremónián.

Két tetoválása volt, összesen. Az egyik édesanyára és édesapjára emlékezett meg, a másik úgy szólt: Scotland Forever, Mindörökké Skócia.

Ő maga a lovaggá ütését tartotta élete egyik legnagyobb pillanatának és rendszerint úgy nyilatkozott, hogy az egyik legkedvesebb filmje, amiben játszott az a Kipling könyvből íródott “Az ember, aki király akart lenni” nevű produkció volt. 

Sir Sean Connery nyugodj békében!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük