Együtt kreatívoskodás a Kutirban…

imagesCAT1RUYMTündérek, lehet, hogy öregszem, de kreativitási rohamom van mostanság. Szépérzék, művészetek, alkotás ezek általában hihetetlenül távol állnak tőlem, de most valami dübörög bennem és nem teljesen tudom még ezt kezelni.

Az éjszakák folyamán elkezdtem építészetet tanulni, és pár napja terveztem egy Bhakti Kutir pólót is. Amikor egyértelművé vált, hogy gerjedtek a navaratna láncokra, de csak egy pár volt belőle, elkezdtem megtervezni egy imaláncot, ami a navaratna fél drága köveiből áll össze. Mára már össze is állt, minden tudásom és érzékem szerint, de olyan apró részletekig, hogy a Szaturnusz köve nem fényesre van, hanem mattra van csiszolva, mert a Szaturnusz inkább a durvább dolgokhoz kötődik, mintsem a csili-vili cuccokhoz. Csak nincs időm megcsinálni egy pár darabot.

Pár hete egy kedves barátomnak megterveztem az oltár szobrocskájának a feldíszítését ékkövekkel, és órákig válogattam köveket úgy, hogy ilyenekre nekem nem szokott lenni türelmem!

És ténylegesen ez itt a bibi, általában az ilyen dolgokra semmi időm nincs. Pár napja észrevettem, hogy a Szent Gellért szobor körül virágoznak a fák. Gyönyörű fotót lehetet volna úgy készíteni, ha mondjuk hajnalban az ember besétált volna az Erzsébet hídra, és ugye a keletről feljövő nap fantasztikus fényáradatba borította volna Szent Gellértet. Valamint csak azért kellett volna besétálni a hídra, mert úgy a kép kerete lehetet volna maga a híd szerkezete és a hófehér keretben, ott állt volna Szent Gellért hajnali napfényben fürdő arany kereszttel a kezében, körbe fehér és lila virágokkal, persze a tavaszi méregzöld fák körítésében.

Persze már nem virágoznak a virágok Szent Gellért körül és a fotót sem csináltam meg, ezért kérném a segítségeket.

Nektek lenne erre affinitásotok, hogy pl. ha feldobnék egy ötletet valami művészetileg kapcsolatosan, akkor közösen mondjuk, megvalósítanánk?

Amúgy is majd lesz egy csomó kérdésem irányotokba, főként azzal kapcsolatosan, amit írtam vasárnap a Kutiros bejegyzésben, hogy hogyan tovább. Picit túlnőttük magunkat és, hogy ez nem menjen a minőség rovására erről is kérdeznélek majd benneteket. Legyen-e kisebb a Kutir, vagy legyünk-e kevesebben ott, stb. Az nagyjából kiderült, hogy az ajándékbolt és a teázó szinte felesleges oda, de pl. mit szólnátok ahhoz, hogyha ott vannak a teák, a cukor, a vízforraló és mindenmás is, és ti csináltok magatoknak egy teát, ha akartok és lenne ott egy doboz, és ha gondoljátok, bedobtok oda néhány forintot a következő teára valónak.

Szóval vannak ötletek és elképzelések. Majd összeállítok egy kérdőívet, és ha valaki kitölti, akkor mondjuk, ő kap egy ajándék jóga órát tőlünk szeretettel. Mit gondoltok?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

2 Responses to Együtt kreatívoskodás a Kutirban…

  1. Pecsics Mária szerint:

    állok rendelkezésre!
    m

  2. Budavári Tamás szerint:

    életem és vérem, valamint különböző belsőszerveim és a függelékek teljes mértékű kihasználtsággal állnak rendelkezésedre. már amennyiben vidékről megoldható. majd írd meg, hogy mit írtam, mer én nem értem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük