Placebo hatások, milyen érdekes is az emberi tudat…

placeboNemrég volt egy nemzetközi orvosi konferencia, ami egy szintén nemzetközi kutatás záró akkordjaként volt megszervezve. A kutatás az hívatott volt felmérni, hogy milyen mennyiségben és százalékban használnak placebo gyógyszereket, vagyis gyógyszerszerű készítményeket az orvosok.

Kontinensre és/vagy országra lebontva az derült ki, hogy az orvosok 40-86%-ban használnak tudatosan valamilyen placebo cuccot.

A konferencián nem volt egyesség abban, hogy etikus-e ezeket a szereket használni, mert a résztvevők egy része úgy gondolta, hogy a cél szentesíti az eszközt, és ebben az esetben a cél, az, hogy tünetmentessé váljon a páciens, míg a másik része az orvosoknak úgy gondolta, hogy a placebo használata nem etikus. Mert, ha kiderül a turpisság akkor a paciensek érték ítélete és önmagukba vetett hite nagyon meg rendülhet, hogy ha attól jöttek rendbe, hogy a tudatuk lett manipulálva.

Minden esetre a konferencián 3 dologban teljes egyetértés volt, és így ezek le is lettek fektetve, mint a placebo készítmények használatának alap pillérei.

  • 1: A placebo tablettáknak színeseknek és egyedi alakúaknak kell lenniük, mert minél jobban eltérnek a placebo készítmények színei a megszokottaktól annál „gyógyítóbb” a hatásuk.
  • 2: A placebo készítményeknél fontos, hogy rossz ízük legyenek, mert azok is jobban „hatnak”.
  • 3: Valamint, a legfontosabb az, hogy drágák legyenek ezek a hatóanyag mentes készítmények, mert ha picit jobban fáj a fizetésnél, akkor is „hatékonyabbnak” mutatkoztak ezen szerek hatásai.

Na, ezért fontos a meditáció, mert hihetetlenül be tudjuk folyásolni magunkat az elménk által!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük