Placebo hatások, milyen érdekes is az emberi tudat…

placeboNemrég volt egy nemzetközi orvosi konferencia, ami egy szintén nemzetközi kutatás záró akkordjaként volt megszervezve. A kutatás az hívatott volt felmérni, hogy milyen mennyiségben és százalékban használnak placebo gyógyszereket, vagyis gyógyszerszerű készítményeket az orvosok.

Kontinensre és/vagy országra lebontva az derült ki, hogy az orvosok 40-86%-ban használnak tudatosan valamilyen placebo cuccot.

A konferencián nem volt egyesség abban, hogy etikus-e ezeket a szereket használni, mert a résztvevők egy része úgy gondolta, hogy a cél szentesíti az eszközt, és ebben az esetben a cél, az, hogy tünetmentessé váljon a páciens, míg a másik része az orvosoknak úgy gondolta, hogy a placebo használata nem etikus. Mert, ha kiderül a turpisság akkor a paciensek érték ítélete és önmagukba vetett hite nagyon meg rendülhet, hogy ha attól jöttek rendbe, hogy a tudatuk lett manipulálva.

Minden esetre a konferencián 3 dologban teljes egyetértés volt, és így ezek le is lettek fektetve, mint a placebo készítmények használatának alap pillérei.

  • 1: A placebo tablettáknak színeseknek és egyedi alakúaknak kell lenniük, mert minél jobban eltérnek a placebo készítmények színei a megszokottaktól annál „gyógyítóbb” a hatásuk.
  • 2: A placebo készítményeknél fontos, hogy rossz ízük legyenek, mert azok is jobban „hatnak”.
  • 3: Valamint, a legfontosabb az, hogy drágák legyenek ezek a hatóanyag mentes készítmények, mert ha picit jobban fáj a fizetésnél, akkor is „hatékonyabbnak” mutatkoztak ezen szerek hatásai.

Na, ezért fontos a meditáció, mert hihetetlenül be tudjuk folyásolni magunkat az elménk által!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük