Egy rövid kis történet az Om mantráról…

om bonji2Ezt a kis szösszenetet, AJ Christian mesélte nekem:

Egyszer egy Védikus király megkérte minisztereit és tanácsadó papjait, hogy szerezzék meg neki a világ összes tudását. És néhány nap múlva már érkeztek is a Védák összes könyvei és részei ökrösszekerek százain.

Erre a király megkérdezte, hogy nem-e lehetne egy kicsit kisebb területen megoldani a világ minden tudásának tárolását?

Így a papok elkezdték kiválogatni a Védák Upanisad részeit. De még így is több ezer kötet volt felvonultatva az udvar főtermében.

Ennél tömörítettebb verzióban lehet? Kérdezte újfent a király.

Erre már csak a Védanta Szútrákat tartották a teremben a papok, amelyek a Védák végkövetkeztetései.

A király kétségbeesetten azt kérdezte, de, hogy fogok egy ilyen méretű szentírást megtanulni?

Erre azt mondta az egyik bölcs papja: „A világ össze tudása fellelhető az OM szótagocskában, tanulmányozd ezt a mantrát, és minden tudásra szert tehetsz!”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük