Egy rövid kis történet az Om mantráról…

om bonji2Ezt a kis szösszenetet, AJ Christian mesélte nekem:

Egyszer egy Védikus király megkérte minisztereit és tanácsadó papjait, hogy szerezzék meg neki a világ összes tudását. És néhány nap múlva már érkeztek is a Védák összes könyvei és részei ökrösszekerek százain.

Erre a király megkérdezte, hogy nem-e lehetne egy kicsit kisebb területen megoldani a világ minden tudásának tárolását?

Így a papok elkezdték kiválogatni a Védák Upanisad részeit. De még így is több ezer kötet volt felvonultatva az udvar főtermében.

Ennél tömörítettebb verzióban lehet? Kérdezte újfent a király.

Erre már csak a Védanta Szútrákat tartották a teremben a papok, amelyek a Védák végkövetkeztetései.

A király kétségbeesetten azt kérdezte, de, hogy fogok egy ilyen méretű szentírást megtanulni?

Erre azt mondta az egyik bölcs papja: „A világ össze tudása fellelhető az OM szótagocskában, tanulmányozd ezt a mantrát, és minden tudásra szert tehetsz!”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .