Egy kis Ájurvéda a meleg idő margójára…

Pár éve, teljesen mindegy, hogy hol, éppen mentem fel a szállásunkra a két pici fiammal, a tengerpartról. Kb. 4000 fok volt, de ahogy beértünk az épületek közé, pont bele kerültünk egy szélcsatornába. 

Csupán egy apró halovány kis szellőcske ért minket, de annyira jól esett, hogy úgy emlékszem én egy kicsit be is pisiltem az élvezettől. Mindeközben előttünk sétált egy aranyos család. A nagyon Pitta alkatú apáról, persze ömlik a víz, mint jómagamról, mellette sétál ultra kicsi, pici Vata anyuci.

Apa így szólt: “Hú ez a kicsi szellőcske is milyen jól esik, a teringettét!” (Ezt a mondatot, természetesen nem szó szerint idéztem.)

Erre Anya: “Hülye vagy, még a tömések is fájnak fogaimban ettől a fránya széltől, az árgyélusát!” (Itt sem szó szerint idéztem, hanem megtartottam magamnak a költői szabadság jogát!)

Én olyannyira örültem ennek a párbeszédnek, úgy Ájurvédikusilag!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Szóval bármilyen meleg is van, kedves vaták kerüljétek a huzatot, a légkondit és túlságosan hideg inni és ennivalókat!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .