A most aktuális asztrológiai történések: 2015. Május 15-Június 15. Nap a Bikában…

astrNap, Mars és Merkúr együttállással kezdjük ezt a hónapot a Bikában. A Bika jegy a családdal, a kényelemmel, a beszéddel, és a vagyonnal kapcsolatos, főként nagy témakörökben.

Szóval a Nap és a Mars azért nem érzi magát felhőtlenül boldognak ebben a jegyben, így óvatosnak kell lennünk a családi atmoszféránkban, leginkább azzal, hogy beszédünkkel ne okozzunk kárt szeretteink lelkében. Főként úgy, hogy ez a Nap/Mars együttállás szilárd jegyben áll, ami okozhat hosszú távú károkat, még akkor is, ha nálunk ez csak egy hirtelen Nap/Mars okozta felrobbanás lenne.

Ugyanakkor ez a bolygóállás azt is felszínre hozhatja bennünk, hogy lazítsunk és pihenjünk, hogy megjutalmazzuk magunkat és egy picit ínyenckedjünk, főként a túlzott felelősség okozta feszültségek levezetése érdekében.

Viszont Május 30-ig még mindig ott lesz a Vénusz és Merkúr házcserés állás, ami elősegíti majd a kommunikációs csatornák megnyílását és megnyitását, így a feszültségeket vagy a különleges igényeinket könnyebben fogjuk tudni kezelni, ha odafigyelünk a környezetünkre.

És persze ezzel a házcserés állással nemcsak a Bika jellemzői, de az Ikrekéi is prominenssé válnak, de így csak még erősebbé válnak a kommunikációs igények. Ez a kommunikáció minden formájára érvényes a beszédre, írásra, távközlésre, stb.

Aztán Május 30-án a Vénusz áthalad a Rákba, és ügyeljünk arra, hogy a Hold és Vénusz találkozása mindig sokkal érzékenyebbé teszi az embert. (A Rák jegye a Hold uralma alá tartozik.)

Így az is előáll, hogy a 2 gondolkodó bolygó a Vénusz és a Jupiter egymás mellé kerülnek. Ez egyértelműen a spirituális gondolkodást fogja jobban előtérbe helyezni, de egy kis csavarral. Ezt azért mondom, mert a Jupiter és a Vénusz azért nincs a legjobb viszonyban egymással attól függetlenül, hogy mindkét bolygó gondolkodó típus.

A Védikus kultúrában a Jupiter az Istenek, a Vénusz pedig a démonok Mestere. Így a Vénusz és a Jupiter egy házban képes egy picit túlgondolkodni, túlspilázni még az ezotériát is.

Próbáljunk a realitás talaján maradni, és ne szakadjunk el egy lila kis ezo-bio ködbe. A Vénusz is és a Jupiter is vizes természetű, szóval szeretik a szépet és a jót, tehát egyensúlyozzuk spirituális ténykedéseinket azzal, hogy nem rúgjuk fel a fizikai életünkben szereplő kellemes dolgokat. És ha jobban belegondolok ez a Tantrikus megközelítés fő lényege: nem megtagadni a világot, hanem a spirituális fejlődésünk érdekében és megsegítése végett megélni az élet szép részeit.

Aztán Június 15-én szinte egyszerre a Nap is és a Mars is átlép az Ikrek jegyébe.

De az már a következő havi előrejelzésben lesz olvasható!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük