A most aktuális asztrológiai történések: 2015. Május 15-Június 15. Nap a Bikában…

astrNap, Mars és Merkúr együttállással kezdjük ezt a hónapot a Bikában. A Bika jegy a családdal, a kényelemmel, a beszéddel, és a vagyonnal kapcsolatos, főként nagy témakörökben.

Szóval a Nap és a Mars azért nem érzi magát felhőtlenül boldognak ebben a jegyben, így óvatosnak kell lennünk a családi atmoszféránkban, leginkább azzal, hogy beszédünkkel ne okozzunk kárt szeretteink lelkében. Főként úgy, hogy ez a Nap/Mars együttállás szilárd jegyben áll, ami okozhat hosszú távú károkat, még akkor is, ha nálunk ez csak egy hirtelen Nap/Mars okozta felrobbanás lenne.

Ugyanakkor ez a bolygóállás azt is felszínre hozhatja bennünk, hogy lazítsunk és pihenjünk, hogy megjutalmazzuk magunkat és egy picit ínyenckedjünk, főként a túlzott felelősség okozta feszültségek levezetése érdekében.

Viszont Május 30-ig még mindig ott lesz a Vénusz és Merkúr házcserés állás, ami elősegíti majd a kommunikációs csatornák megnyílását és megnyitását, így a feszültségeket vagy a különleges igényeinket könnyebben fogjuk tudni kezelni, ha odafigyelünk a környezetünkre.

És persze ezzel a házcserés állással nemcsak a Bika jellemzői, de az Ikrekéi is prominenssé válnak, de így csak még erősebbé válnak a kommunikációs igények. Ez a kommunikáció minden formájára érvényes a beszédre, írásra, távközlésre, stb.

Aztán Május 30-án a Vénusz áthalad a Rákba, és ügyeljünk arra, hogy a Hold és Vénusz találkozása mindig sokkal érzékenyebbé teszi az embert. (A Rák jegye a Hold uralma alá tartozik.)

Így az is előáll, hogy a 2 gondolkodó bolygó a Vénusz és a Jupiter egymás mellé kerülnek. Ez egyértelműen a spirituális gondolkodást fogja jobban előtérbe helyezni, de egy kis csavarral. Ezt azért mondom, mert a Jupiter és a Vénusz azért nincs a legjobb viszonyban egymással attól függetlenül, hogy mindkét bolygó gondolkodó típus.

A Védikus kultúrában a Jupiter az Istenek, a Vénusz pedig a démonok Mestere. Így a Vénusz és a Jupiter egy házban képes egy picit túlgondolkodni, túlspilázni még az ezotériát is.

Próbáljunk a realitás talaján maradni, és ne szakadjunk el egy lila kis ezo-bio ködbe. A Vénusz is és a Jupiter is vizes természetű, szóval szeretik a szépet és a jót, tehát egyensúlyozzuk spirituális ténykedéseinket azzal, hogy nem rúgjuk fel a fizikai életünkben szereplő kellemes dolgokat. És ha jobban belegondolok ez a Tantrikus megközelítés fő lényege: nem megtagadni a világot, hanem a spirituális fejlődésünk érdekében és megsegítése végett megélni az élet szép részeit.

Aztán Június 15-én szinte egyszerre a Nap is és a Mars is átlép az Ikrek jegyébe.

De az már a következő havi előrejelzésben lesz olvasható!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük