Dubai Jóga Duhaj 2021…

Ez az út 3 dologról fog szólni: jóga, város nézés, pihenés!

A jógát nagyon korán reggel kell megejtenünk. A beltéri mászkálást bármikorra időzíthetjük, hiszen minden légkondizva van, de durván. A pihenés opcionális lesz, mert bármit megtudunk szervezni nektek.

A terv ugyanis az, hogy 1 hétre megyünk. A péntek az iszlám szent napja szóval az ott munka szüneti nap, délig még BKV sincs. Bocs, gondolom DKV. De a lényeg az, hogy már csütörtökön estétől brutál tömeg mindenhol, pénteken kora du-ig néma csen és hullaszag, délután megint pörgés, szombat kora du-ig, újfent, mintha ciánoztak volna.

Szóval a péntek nem alkalmas szervezett programok lefuttatására, inkább olyan befogadásra jó! Szóval kimennénk mondjuk a régi város részbe és ott befogadnánk az őrületet, de ez opcionális lesz!

Tehát ha a pénteket leszámítjuk, akkor marad 6 napunk. Én arra gondoltam, hogy 3 napot masszívan programoznánk, 3-at meg kicsit. A masszív programok:

  • Egy nap Shardzsa! Azért mert a Dubai-i plázában lévő akvárium kívülről jó pofa, de belül azért kicsi, mégiscsak egy plázában van. Míg a shardzsai akvárium hatalmas. Plusz a dubai-i múzeumok nagy része most zárva van, így Shardzsában elmennénk az Iszlám Civilizáció Múzeumába, ami elképesztő. Este pedig megnéznénk az ottani esti nyüzsgést. Ezt valamelyik hétköznap csinálnák meg, hogy este ne üljünk órákat a dugóban.
  • Egy másik nagy program a modern belváros lenne, a világ legmagasabb tornyával és a világ legnagyobb plázájával. Itt este be kellene ülnünk egy helyre, mert akkor sokkal jobban fogjuk látni a vizes, fényes, szökőkút show-t!
  • A harmadik nagy kirándulás pedig a dubai-i óváros lenne. Az aranypiaccal, a fűszer piaccal, stb. Majd az nap beugranánk az indiai piacra is, ami kb. 200 méter, de brutál!

Ezek kora délutántól késő estig tartanának.

Kis programokra meg arra gondoltam:

  • Az egyik este meg kellene csinálnunk a Marina sétát, a világ legnagyobb jacht kikötőjében, a világ legnagyobb mesterséges vízparti lakóparkján keresztül.
  • Az egyik délután kimenni strandolni a Burdzs al Arab mellé, esetleg ott belógni a Medina Jumeirat szállót megnézni!
  • A harmadik meg a péntek esti duhaj lenne.

Ezen felül is egy csomó minden van, de azt majd megszervezzük azoknak, akik akarják. A pálma szigeten lévő Atlantisz szálló strandja elég zoral! Felmenni a Burdzs Khalifába, bámulatos! És ott lévő ismerősök megtudnak szervezni egy Hattába vezető kirándulást, ami egy hatalmas víztározó, ahol van drótkötél pálya, hegyi gokart meg minden más őrület. Ott azért hűsebb is az idő! Ezeket mind megtudjuk oldani ott, és ezek a programok az út árán felül lennének. Hatta 100 dollár, plusz az ottani belépők. Az Atlantisz és a Burdzs Khalifa torony pedig foglalástól függ. A neten lehet a legjobb árakat kipécézni!

Az utat én Augusztus 8-ra tervezném, mert nagyon jó nap asztrológiailag, így értelem szerűen Augusztus 15-én jönnénk haza. Azért ezeket a napokat gondoltam, mert ameddig tudunk ezekre napokra foglalunk Wizzair jegyeket, és ha túl sokan jöttök, akkor ezekre a dátumokra van Emirates járat is!

A szállásnál én most egy kicsit a drágább vonalban gondolkodtam, mert akkor tengerparton vagyunk, tehát adott a reggel 6-os jóga kint a parton, anélkül, hogy el kelljen menjünk valahova. És így elég sok jövés-menést meg is spórolnák, mert az olcsóbb szállások azért messzebb vannak a történésektől! Plusz azért is hajlok az ilyen szállások irányába, mert este, amikor más csak egy hűs 37-38 fok van mehetnénk sétálni ide-oda!

Ez így Wizzair-rel, jó szállással, reggelivel, a taxikkal és a belépőkkel 299.000 forint lenne. Ameddig van Wizzair. Emirates-szel ez legalább 70-80 ezer forinttal drágább lesz!

Legyen Július 2 a jelentkezési határidő, tehát 1 hét múlva! Ha akarjátok Július 2-re csinálhatunk egy találkozót is!

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük