Bhakti Kutir Kalendárium 2016: Legyen?

Kedves Barátaink,

Ez lesz az első felmérés, hogy legyen-e Bhakti Kutir nyomtatás 2016-ra is. Akiknek új még a téma, íme az ízelítő.

Bhakti-Kutir_hatarido-naplo_BORITO

A Bhakti Kutir Kalendárium egy határidő napló, ami a következőket tudja:

 • Hétköznapi A5-ös formátumban jelenne meg, kemény borítással, határidőnaplós formátumban, és minden hét két lapra terülne el, ahogy kinyitjuk a naplót. És persze lesz benne kis madzag is, hogy könnyű legyen megtalálni, hogy hol tartunk az évben. Egyébként az idei más színekben fog pompázni, én zöld-sárga kombinációra gondoltam a 2016-os évre.
 • A kalendárium tartalmazná egész évre a mindennapos asztrológia előrejelzést, egy ikonos formátumban, hogy aznap kemény, lágy, gyors, szilárd, stb. várható-e. Valamint minden hónapra előre egy bővebb havi előrejelzést is.
 • A főbb spirituális ünnepeket az indiai kultúrából (évekre visszamenően kikerestem a honlapunkról, hogy mely írások voltak a legnépszerűbbek és azok fognak szerepelni a kalendáriumban).
 • Hogy ne csak hindu dolgok legyenek benne, természetesen benne lesznek a tibeti naptárból a tízmilliószoros napok, és a rendszeresen ismétlődő Gyógyító Buddha napok, mert azokon a napokon érdemes az egészségünkért tenni.
 • De benne lesznek a rendszeresen ismétlődő hindu napok is, mint például kéthetente a Siva napok és a szintén kéthetente ismétlődő Ekadaszi napok, amit sokan Jóga böjtnek hívnak, amikor is a gabonáktól való tartózkodás nem csak fizikailag, de spirituálisan is jól hat ránk.
 • Ha már a böjtnél tartunk, akkor lesz minden hónapra egy egyszerű tisztítókúra is, ami ötvözni fogja az ájurvéda, a hatha jóga és a taoista jóga gyógymódjait (például: a taoista kultúrában a februári hónaphoz köthetőek a veséink, amit nagyon könnyedén át tudunk tisztítani és karban tudunk tartani reggel egy pohár citromos víz elfogyasztásával).
 • Természetesen benne lesznek a telihold és újhold időpontjai, a nemzeti ünnepek, és minden más, ami egy határidőnaplóhoz kell.
 • Valamint a Kalendárium elején ott volt egy kis útmutató, hogy használjuk a naptárat és néhány táblázat a Holdállásokkal kapcsolatosan, a 27 fő csillagkép leírása és a hét napjainak természete. A táblázatok megmondom őszintén azért lettek bele téve, hogy legyen olyannyira hasznos információk a kis könyvecskében, hogy az év végén se dobjátok ki a szemétbe.
 • És a nagyágyú mely napokra esnek a Sziddha és a Mrityu Jóga napok, tehát a tuti siker, és a tuti bukó napok.

Szóval, ha érdekel benneteket a kalendárium, akkor október 14-ig kellene írjatok nekem, vagy ide kommentelni, és felkészülni arra, hogy kb. a Kalendárium felét majd be kellene fizetni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ezt a bejegyzést kérném megosztani, hogy minél többünkhöz jusson el, mert ha nem lesz elég érdeklődés, akkor nem igazán vágnék bele a Kalendárium megírásába és szegény nyomdászunk hülyítésébe. 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

9 Responses to Bhakti Kutir Kalendárium 2016: Legyen?

 1. Szabolcs szerint:

  Tiszteletem!

  Engem érdekelne a Kalendárium.

 2. Nagy Zoltán szerint:

  Jól hangzik! Én is kérek egyet!

 3. Szabó Eszter szerint:

  Sziasztok
  Idén is szeretnék rendelni. 🙂 2016 naptárt.

 4. Anikó szerint:

  Én kérnék 🙂

 5. Mihályi Emese szerint:

  Szeretnék kérni egy kalendáriumot.
  Köszönöm

 6. Kovács Tibor szerint:

  Amennyiben lesz jövőre is Kalendárium, egy darabra biztos vevő vagyok.

  Üdv: Tibi

 7. Siket Krisztina szerint:

  Namaste!

  A határidő már eltelt, de szeretném jelezni érdeklődésemet a kalendárium iránt. Ha megvalósul több darabra lenne szükségem. Köszönöm

 8. Gál Anita szerint:

  Én is kérek egyet, remélem még lehet.
  köszönettel
  Anita

 9. Visszajelzés: Némi segítséget kérnék Kutir Kalendárium szemponából… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük