Bhakti Kutir Kalendárium 2016: Legyen?

Kedves Barátaink,

Ez lesz az első felmérés, hogy legyen-e Bhakti Kutir nyomtatás 2016-ra is. Akiknek új még a téma, íme az ízelítő.

Bhakti-Kutir_hatarido-naplo_BORITO

A Bhakti Kutir Kalendárium egy határidő napló, ami a következőket tudja:

 • Hétköznapi A5-ös formátumban jelenne meg, kemény borítással, határidőnaplós formátumban, és minden hét két lapra terülne el, ahogy kinyitjuk a naplót. És persze lesz benne kis madzag is, hogy könnyű legyen megtalálni, hogy hol tartunk az évben. Egyébként az idei más színekben fog pompázni, én zöld-sárga kombinációra gondoltam a 2016-os évre.
 • A kalendárium tartalmazná egész évre a mindennapos asztrológia előrejelzést, egy ikonos formátumban, hogy aznap kemény, lágy, gyors, szilárd, stb. várható-e. Valamint minden hónapra előre egy bővebb havi előrejelzést is.
 • A főbb spirituális ünnepeket az indiai kultúrából (évekre visszamenően kikerestem a honlapunkról, hogy mely írások voltak a legnépszerűbbek és azok fognak szerepelni a kalendáriumban).
 • Hogy ne csak hindu dolgok legyenek benne, természetesen benne lesznek a tibeti naptárból a tízmilliószoros napok, és a rendszeresen ismétlődő Gyógyító Buddha napok, mert azokon a napokon érdemes az egészségünkért tenni.
 • De benne lesznek a rendszeresen ismétlődő hindu napok is, mint például kéthetente a Siva napok és a szintén kéthetente ismétlődő Ekadaszi napok, amit sokan Jóga böjtnek hívnak, amikor is a gabonáktól való tartózkodás nem csak fizikailag, de spirituálisan is jól hat ránk.
 • Ha már a böjtnél tartunk, akkor lesz minden hónapra egy egyszerű tisztítókúra is, ami ötvözni fogja az ájurvéda, a hatha jóga és a taoista jóga gyógymódjait (például: a taoista kultúrában a februári hónaphoz köthetőek a veséink, amit nagyon könnyedén át tudunk tisztítani és karban tudunk tartani reggel egy pohár citromos víz elfogyasztásával).
 • Természetesen benne lesznek a telihold és újhold időpontjai, a nemzeti ünnepek, és minden más, ami egy határidőnaplóhoz kell.
 • Valamint a Kalendárium elején ott volt egy kis útmutató, hogy használjuk a naptárat és néhány táblázat a Holdállásokkal kapcsolatosan, a 27 fő csillagkép leírása és a hét napjainak természete. A táblázatok megmondom őszintén azért lettek bele téve, hogy legyen olyannyira hasznos információk a kis könyvecskében, hogy az év végén se dobjátok ki a szemétbe.
 • És a nagyágyú mely napokra esnek a Sziddha és a Mrityu Jóga napok, tehát a tuti siker, és a tuti bukó napok.

Szóval, ha érdekel benneteket a kalendárium, akkor október 14-ig kellene írjatok nekem, vagy ide kommentelni, és felkészülni arra, hogy kb. a Kalendárium felét majd be kellene fizetni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ezt a bejegyzést kérném megosztani, hogy minél többünkhöz jusson el, mert ha nem lesz elég érdeklődés, akkor nem igazán vágnék bele a Kalendárium megírásába és szegény nyomdászunk hülyítésébe. 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

9 Responses to Bhakti Kutir Kalendárium 2016: Legyen?

 1. Szabolcs szerint:

  Tiszteletem!

  Engem érdekelne a Kalendárium.

 2. Nagy Zoltán szerint:

  Jól hangzik! Én is kérek egyet!

 3. Szabó Eszter szerint:

  Sziasztok
  Idén is szeretnék rendelni. 🙂 2016 naptárt.

 4. Anikó szerint:

  Én kérnék 🙂

 5. Mihályi Emese szerint:

  Szeretnék kérni egy kalendáriumot.
  Köszönöm

 6. Kovács Tibor szerint:

  Amennyiben lesz jövőre is Kalendárium, egy darabra biztos vevő vagyok.

  Üdv: Tibi

 7. Siket Krisztina szerint:

  Namaste!

  A határidő már eltelt, de szeretném jelezni érdeklődésemet a kalendárium iránt. Ha megvalósul több darabra lenne szükségem. Köszönöm

 8. Gál Anita szerint:

  Én is kérek egyet, remélem még lehet.
  köszönettel
  Anita

 9. Visszajelzés: Némi segítséget kérnék Kutir Kalendárium szemponából… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .