Bhakti Kutir Jógatábor 2013: Tengerparti Feltöltődés a Naposparton

a napospart…

Tavaly nagyon nagy siker volt az, hogy a Dubaiban megtartott Bhakti Kutir jóga tábort összekötöttük egy Ájurvédikus méregtelenítéssel is, és egy Ájurvédikus levezető kúrával (mindenki kapott egy 3 hónapos gyógynövény adagot a saját alkatának megfelelően), valamint annak is, hogy egy csomó kulturális programot csináltunk a reggel-esti jógázáson túl.

Ennek fényében most mi a bulgáriai Napospartra gondoltunk, mint jóga tábor helyszín. A fő és döntő érv az volt, hogy ne valami elcsépelt és drága helyre menjünk, hanem egy picit ismeretlenebb és nyugisabb, de ebből eredendően egy jóga táborra sokkal jobban megfelelő helyszínre menjünk el.

Ugyanakkor mi mindig is ódzkodtunk olyan helyre csoportot szervezni, amit mi nem ismerünk, így azért is esett Bulgáriára a választás, mert az Ági nagyon jól ismeri nem csak a helyet általánosságban, de magát a szállást is.

Egyébként a helyszín pár száz méterre van a parttól, hatalmas és gyönyörű medencével a ház előtt, amihez van gyerek medence rész is és pool bár is. Az épület tetején jacuzzi medence is vár ránk, és az apartmanok 2 és 4 személyesek. Mindegyikben van konyha és fürdőszoba. Szóval a hely első osztályú.

nessebar

az ókori neszebar…

Ezen kívül azért is ez a hely nyert, mert simán át lehet kirándulni az ókori Neszebarba, akár hajóval is, ami egészen varázslatos, nem beszélve arról, hogyha már ott vagyunk, illene megnézni a majd 1000 éves Szent István Templomot.

Idén volt az a nagyon vicces és egyben megható élményünk, hogy amikor Kalkuttában betévedtünk egy pici Anglikán Templomba, akkor a pap bácsi megkérdezte, hogy honnan jöttünk, majd berakta a Magyar Himnusz egy igen régi hangfelvételét.

Egy szóval a helyszín már meg van, de a programon még lehet változtatni. Lehetne, egy kicsit lazább programot betervezni, és a jóga mellett a pihenés és a család is helyet kaphatna. De lehetne egy igen csak feszes programot is kitalálni, sok mozgással, sok edzéssel, lehet a program kiválasztása közös döntés is.

Most még 2 időpont jöhet szóba, a Június vége, és akkor lehetne becsatlakoznunk egy buszjáratba is, de lehetséges még a Július vége is, de akkor az utazást magunknak kell megoldani. Repülővel a burgaszi reptérre lehet eljutni, ami kb. 35 km-re van a helytől, autóval meg végig autópályán lehet menni, de az majdnem 1200 kilométer.

Ennek fényében ha szeretnétek jönni velünk egy jó kis együtt jógatáborozásra, lécci szóljatok a hétvégéig. Persze még messze lennénk az előleg befizetéstől meg stb., de tudnunk kellene azt, hogy van-e egyáltalán érdeklődés egy ilyen közös programra. Minimum 15 érdeklődő fejében tudnánk elkezdeni a szervezést, mind a szállást, mind az időpontok fényében, tehát lécci majd írjátok meg azt is, hogy melyik hónap vége lenne nektek megfelelő.

Szóval az érdeklődési szándékotokat jelezzétek nekünk a hétvégéig, mert első körben csak azt szeretnénk tudni, hogy igény vonna-e rá? Írjatok nekem majd, a goredas@yahoo.com email címemre.

Csak a figyelem felkeltés végett én az első körben a következő tábor ötletet állítottam össze fejben!

Legyen a pihenés és a feltöltődés a tábor fő célja:

Korán reggel kellene nyomnunk egy „magunkat összerakjuk a napra”terápiás jógát, aminek az lenne a lényege, hogy jól átmozgassuk magunkat, ez másfél órában történne meg, és ez után gyümölcs reggelivel a hasunkba ki kellene menni a délelőtti napfényre, mert az tölt, az egészséges és barnít, a délutáni nap már inkább éget.

Helyszínileg a reggeli jógás programra az épületünk előtti medence környékét javasolnám, mert akkor a még alvó gyerekeket még nyitott ajtó mellett lehet hagyni, vagy igenis hozzunk bébi figyelőt, vagy ha már fent vannak a mackók, akkor a gyermek medencébe, mellettünk is nyomulhatnak.

A korán kelés másik lényege az lenne még, hogy az ebéd utáni szundikálás mindenféleképpen meg legyen tartva. Mivel általában gyerekes családok is szoktak jönni az ilyen programokra, az ebéd körüli idő lenne az egyik szabad etap, mert így az altatást és az ebédet így könnyebben ki lehet majd találni.

Aztán délután megint összeverbuválódnánk egy kis délutáni jógára, és egy kis evészetre, mert akkor utána már az esték lennének szabadok, azok számára, akik romantikázni akarnak, tehát a párjaikkal érkezők, vagy bulizni mennének a párjaikkal vagy haverokkal érkezők.

Itt ha be akartok csatlakozni az esti kajcsi elkészítésébe, még egy rögtönzött Ájurvédikus főzőtanfolyam szerű is kerekedhetne az egészből.

Mivel egy hetes táborra készülünk, ezt az egészet össze lehetne kötni egy jó kis jógás méregtelenítős programmal, ami pont egy hétig tart a felkészüléssel és a végén meg csinálnák egy tisztító rítust is. Valamint ha kedvetek van, akkor lehetne napi 1 előadást is beszuszakolni a programba, amit én úgy gondoltam, hogy a passzív jógaterápia jegyében kellene ledurrantani, mert akkor nemcsak a jóga anatómiájával kerülnétek nagyon tisztába, de a hét alatt meg lehetne tanulni egy egyszerű kezelési rendszert is, amit aztán később gyakorolhatnánk a szeretteinken is.

Mit gondoltok jó a program? Ötletekre még nyitottak vagyunk!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir, Jóga | A közvetlen link.

4 Responses to Bhakti Kutir Jógatábor 2013: Tengerparti Feltöltődés a Naposparton

  1. Hódos Andrea szerint:

    Ádám! Engem érdekel!

  2. SZABÓ ANNA szerint:

    Hari Om! Nekem is tetszik ez a program. Ismeretlenek is mehetnek? Én szívesen részt vennék rajta, de csak július végin tudnék részt venni. Kaphatnék infokat még?

  3. Visszajelzés: A Bhakti Kutir Nyári Jógatábora | Bhakti Kutir

  4. Visszajelzés: Jóga Tábor és Zen Shiatsu eligazítás jövő Hétfőn, Július 15-én 18 órától a Bhakti Kutirban | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük