Bhakti Kutir Hírek: Hamarosan megünnepelhetjük Ráma Király születésnapját…

rama oldIdén, 2015-ben, Március 28-án ünneplik Indiában a védikus kultúra egyik legfontosabb spirituális napját, ekkor lesz Ráma király születésnapja.

Ő a hőse a két nagy hinduk eposz egyikének, a Rámajánának. Indiában a mai napig, minden évben zarándokok milliói látogatnak el Ráma szülővárosába Ajodhjába, de nem csak Indián belül örvend Ő tiszteletnek. A Thai királyok is hozzá vezetik vissza dinasztiájuk szálait.

Ezen a napon jó és önzetlen tetteink jóval többnek számítanak, mint máskor, és ha, ezen a napon böjtölünk, vagy más lemondást végzünk, megint csak többszörös spirituális fejlődést könyvelhetünk el jutalmul. Valamint, ha Vasztu szempontjából nézzük ezt a napot, akkor ez a nap egészen kivételes ha, az otthonunk keleti égtája zárt, vagy hiányzik, és szeretnénk némi spirituális korrekciót végezni e téren. Mert ez a nap az év legjobb napja arra, hogy kinyomtassuk a Nap yantráját és otthonunk legkeletibb falára fel is függesszük.

A nagy Rejtő Jenő is megemlékezik a Rámajánáról. Egyik könyvében a főhős segítség kérésére egy barátja az erkélyről ledob neki egy Rámajánát, a hozzátartozó hindi szavak szójegyzetével.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .