Bhakti Kutir Hírek: Hamarosan megünnepelhetjük Ráma Király születésnapját…

rama oldIdén, 2015-ben, Március 28-án ünneplik Indiában a védikus kultúra egyik legfontosabb spirituális napját, ekkor lesz Ráma király születésnapja.

Ő a hőse a két nagy hinduk eposz egyikének, a Rámajánának. Indiában a mai napig, minden évben zarándokok milliói látogatnak el Ráma szülővárosába Ajodhjába, de nem csak Indián belül örvend Ő tiszteletnek. A Thai királyok is hozzá vezetik vissza dinasztiájuk szálait.

Ezen a napon jó és önzetlen tetteink jóval többnek számítanak, mint máskor, és ha, ezen a napon böjtölünk, vagy más lemondást végzünk, megint csak többszörös spirituális fejlődést könyvelhetünk el jutalmul. Valamint, ha Vasztu szempontjából nézzük ezt a napot, akkor ez a nap egészen kivételes ha, az otthonunk keleti égtája zárt, vagy hiányzik, és szeretnénk némi spirituális korrekciót végezni e téren. Mert ez a nap az év legjobb napja arra, hogy kinyomtassuk a Nap yantráját és otthonunk legkeletibb falára fel is függesszük.

A nagy Rejtő Jenő is megemlékezik a Rámajánáról. Egyik könyvében a főhős segítség kérésére egy barátja az erkélyről ledob neki egy Rámajánát, a hozzátartozó hindi szavak szójegyzetével.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük