Bhakti Kutir Hírek: Hamarosan megünnepelhetjük Ráma Király születésnapját…

rama oldIdén, 2015-ben, Március 28-án ünneplik Indiában a védikus kultúra egyik legfontosabb spirituális napját, ekkor lesz Ráma király születésnapja.

Ő a hőse a két nagy hinduk eposz egyikének, a Rámajánának. Indiában a mai napig, minden évben zarándokok milliói látogatnak el Ráma szülővárosába Ajodhjába, de nem csak Indián belül örvend Ő tiszteletnek. A Thai királyok is hozzá vezetik vissza dinasztiájuk szálait.

Ezen a napon jó és önzetlen tetteink jóval többnek számítanak, mint máskor, és ha, ezen a napon böjtölünk, vagy más lemondást végzünk, megint csak többszörös spirituális fejlődést könyvelhetünk el jutalmul. Valamint, ha Vasztu szempontjából nézzük ezt a napot, akkor ez a nap egészen kivételes ha, az otthonunk keleti égtája zárt, vagy hiányzik, és szeretnénk némi spirituális korrekciót végezni e téren. Mert ez a nap az év legjobb napja arra, hogy kinyomtassuk a Nap yantráját és otthonunk legkeletibb falára fel is függesszük.

A nagy Rejtő Jenő is megemlékezik a Rámajánáról. Egyik könyvében a főhős segítség kérésére egy barátja az erkélyről ledob neki egy Rámajánát, a hozzátartozó hindi szavak szójegyzetével.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük