Bhakti Kutir Bindhu: Miért is terápiás a Hatha Jóga?

knaSzimplán és egyszerűen a Hatha Jóga gyakorlása azért terápiás hatású, mert minden korosztálynak, minden alkatnak és nemnek megfelel, mint mozgásforma.

Nem csak a testi, de a mentális alkatunk is befolyásolhatja azt, hogy milyen mozgás az, ami nekünk megfelelő. Lásd valószínű, hogy ijedősek nem szoktak siklóernyőzni vagy versenyautót vezetni. A levegős, vékony alkatúak nem szoktak erőt emelni, míg a tömörebb, nehezebb alkatúak, meg nem szoktak balettozni.

De ez így van korosztályosan is, mert a fiatalok ritkábban petangoznak, és az idősebbek meg elenyésző mennyiségben szoktak sprint számokra edzeni.

A Hatha Jógában nincsenek ilyen alkati, vagy korosztályos nehézségek, de legyen bármilyen mozgásforma az, amit csinálnánk még a jógán kívül, azt is kiválóan kiegészíti.

Mind ezen felül a Hatha Jóga nemcsak a mozgásszervi betegségekre, hanem egy nagyon széles repertoárban mindenféle más problémákra is kiváló hatással bír.

Szóval a Hatha Jóga bizony terápiás mozgás!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: És némi olvasnivaló a Jóga hatásairól:

Miként hat a Jóga az ízületeinkre

A Jóga hatása az Ájurvéda és a WHO  szemszögéből…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .