Bhakti Kutir Bindhu: Miért is terápiás a Hatha Jóga?

knaSzimplán és egyszerűen a Hatha Jóga gyakorlása azért terápiás hatású, mert minden korosztálynak, minden alkatnak és nemnek megfelel, mint mozgásforma.

Nem csak a testi, de a mentális alkatunk is befolyásolhatja azt, hogy milyen mozgás az, ami nekünk megfelelő. Lásd valószínű, hogy ijedősek nem szoktak siklóernyőzni vagy versenyautót vezetni. A levegős, vékony alkatúak nem szoktak erőt emelni, míg a tömörebb, nehezebb alkatúak, meg nem szoktak balettozni.

De ez így van korosztályosan is, mert a fiatalok ritkábban petangoznak, és az idősebbek meg elenyésző mennyiségben szoktak sprint számokra edzeni.

A Hatha Jógában nincsenek ilyen alkati, vagy korosztályos nehézségek, de legyen bármilyen mozgásforma az, amit csinálnánk még a jógán kívül, azt is kiválóan kiegészíti.

Mind ezen felül a Hatha Jóga nemcsak a mozgásszervi betegségekre, hanem egy nagyon széles repertoárban mindenféle más problémákra is kiváló hatással bír.

Szóval a Hatha Jóga bizony terápiás mozgás!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: És némi olvasnivaló a Jóga hatásairól:

Miként hat a Jóga az ízületeinkre

A Jóga hatása az Ájurvéda és a WHO  szemszögéből…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük