Bhakti Kutir Bindhu: Miért is terápiás a Hatha Jóga?

knaSzimplán és egyszerűen a Hatha Jóga gyakorlása azért terápiás hatású, mert minden korosztálynak, minden alkatnak és nemnek megfelel, mint mozgásforma.

Nem csak a testi, de a mentális alkatunk is befolyásolhatja azt, hogy milyen mozgás az, ami nekünk megfelelő. Lásd valószínű, hogy ijedősek nem szoktak siklóernyőzni vagy versenyautót vezetni. A levegős, vékony alkatúak nem szoktak erőt emelni, míg a tömörebb, nehezebb alkatúak, meg nem szoktak balettozni.

De ez így van korosztályosan is, mert a fiatalok ritkábban petangoznak, és az idősebbek meg elenyésző mennyiségben szoktak sprint számokra edzeni.

A Hatha Jógában nincsenek ilyen alkati, vagy korosztályos nehézségek, de legyen bármilyen mozgásforma az, amit csinálnánk még a jógán kívül, azt is kiválóan kiegészíti.

Mind ezen felül a Hatha Jóga nemcsak a mozgásszervi betegségekre, hanem egy nagyon széles repertoárban mindenféle más problémákra is kiváló hatással bír.

Szóval a Hatha Jóga bizony terápiás mozgás!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: És némi olvasnivaló a Jóga hatásairól:

Miként hat a Jóga az ízületeinkre

A Jóga hatása az Ájurvéda és a WHO  szemszögéből…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük