Az idei nepáli út extrája, a világ legszebb hegyi napkeltéje lesz…

annapurna sarangkotból...Végre meg van, hogy mi lesz az idei kis extra a nepáli út során. Amikor Pokharában leszünk, akkor majd felmegyünk megnézni a napkeltét Sarangkotba. Fenomenális a kilátás, mert Sarangkot már 1600 méteren van, és kb. pont a pokharai tó túl partján, tehát amikor elkezd feljönni a Nap, akkor pont az Annapurna hegylánc mögül kandikálnak ki ránk az első fénysugarak.

Akinek még új Nepál, mint úti desztináció, csak annyit mondanék, és csak egészen halkan, hogy a világ 10 legmagasabb csúcsából 8 Nepálban található, a világ legmagasabb hegyét is a Sagarmatát, „Az Óceánok Anyját” ahogyan a nepáliak hívják.

Különben Nepál hivatalos mottója a következő: “Az Anya és az Anyaföld, szentebb a mennyországnál is”.

Majd 250 hegycsúcsuk van, ami túlhaladja a 6000 méteres magasságot, és nem csak a természeti látnivalók csodásak, hanem a helyi népi kultúra is. Nem mellesleg a Buddha is Nepálban született, és az eredeti indiai Buddhizmus mára már szinte kihalt formája is csak itt látható a gyakorlatban is. Na, ilyen dolgokat fogunk majd ott megnézni és átélni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük