Az idei nepáli út extrája, a világ legszebb hegyi napkeltéje lesz…

annapurna sarangkotból...Végre meg van, hogy mi lesz az idei kis extra a nepáli út során. Amikor Pokharában leszünk, akkor majd felmegyünk megnézni a napkeltét Sarangkotba. Fenomenális a kilátás, mert Sarangkot már 1600 méteren van, és kb. pont a pokharai tó túl partján, tehát amikor elkezd feljönni a Nap, akkor pont az Annapurna hegylánc mögül kandikálnak ki ránk az első fénysugarak.

Akinek még új Nepál, mint úti desztináció, csak annyit mondanék, és csak egészen halkan, hogy a világ 10 legmagasabb csúcsából 8 Nepálban található, a világ legmagasabb hegyét is a Sagarmatát, „Az Óceánok Anyját” ahogyan a nepáliak hívják.

Különben Nepál hivatalos mottója a következő: “Az Anya és az Anyaföld, szentebb a mennyországnál is”.

Majd 250 hegycsúcsuk van, ami túlhaladja a 6000 méteres magasságot, és nem csak a természeti látnivalók csodásak, hanem a helyi népi kultúra is. Nem mellesleg a Buddha is Nepálban született, és az eredeti indiai Buddhizmus mára már szinte kihalt formája is csak itt látható a gyakorlatban is. Na, ilyen dolgokat fogunk majd ott megnézni és átélni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük