Az idei nepáli út extrája, a világ legszebb hegyi napkeltéje lesz…

annapurna sarangkotból...Végre meg van, hogy mi lesz az idei kis extra a nepáli út során. Amikor Pokharában leszünk, akkor majd felmegyünk megnézni a napkeltét Sarangkotba. Fenomenális a kilátás, mert Sarangkot már 1600 méteren van, és kb. pont a pokharai tó túl partján, tehát amikor elkezd feljönni a Nap, akkor pont az Annapurna hegylánc mögül kandikálnak ki ránk az első fénysugarak.

Akinek még új Nepál, mint úti desztináció, csak annyit mondanék, és csak egészen halkan, hogy a világ 10 legmagasabb csúcsából 8 Nepálban található, a világ legmagasabb hegyét is a Sagarmatát, „Az Óceánok Anyját” ahogyan a nepáliak hívják.

Különben Nepál hivatalos mottója a következő: “Az Anya és az Anyaföld, szentebb a mennyországnál is”.

Majd 250 hegycsúcsuk van, ami túlhaladja a 6000 méteres magasságot, és nem csak a természeti látnivalók csodásak, hanem a helyi népi kultúra is. Nem mellesleg a Buddha is Nepálban született, és az eredeti indiai Buddhizmus mára már szinte kihalt formája is csak itt látható a gyakorlatban is. Na, ilyen dolgokat fogunk majd ott megnézni és átélni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .