Az első Védikus Pszichológia Előadás: A Női és Férfi Lélek

Az indiai családmodell, együtt és jól érezve magunkat

Régi adósságom mind az Ájurvéda, mind az Védikus Asztrológia hallgatók irányába, hogy elkezdjük a Védikus Pszichológiát, de egész egyszerűen nem tudtam, hogy mikor kezdjünk bele ebben az óriási tudásanyagba és, hogy lenne-e rá érdeklődés egészen az alapoktól. Így azt terveltem ki, hogy témakörökre bontva fogjuk átvenni a Védikus pszichológiát, ahogyan az ember is menet közben tanul meg biciklizni.

Az első témakör 2012. Január 7-én, 14 órától a „Női és Férfi kapcsolatok a Védikus Pszichológiában”.

Természetesen a Védikus Pszichológia nem a problémákra és a betegségekre összpontosít, hanem inkább az egészséges pszichéjű egyénekre, de értelemszerűen tudomást vesz a különbségekről.

 • Így arról is beszélni fogunk, hogy mi a különbség a női és férfi agyszerkezetben és hormonális működésben, hogy hogyan is lehet, hogy a tesztoszteron rombolja a kommunikációért és az együttérzésért felelős agyi központokat.
 • Mit eredményez az a tény, hogy a hölgyek két agyféltekéje között négyszer annyi átkötés van, mint a férfiaknál.
 • Miért is van az, hogy az érzelmi, értelmi és érzéki élmény 3 ajtó 3 különböző szobához a hölgyeknél, de a férfiaknál ez 3 ajtó, ami ugyanabba a szobába nyílik.
 • Mit tegyünk azzal a felméréssel, hogy a partner kapcsolatok problémáink a 69 %-a megoldhatatlan.
 • A Védikus Pszichológia szerint a veszekedések szerves részei minden kapcsolatnak, ez mit eredményezz a hölgyeknél és az uraknál, valamint, hogyan veszekedjünk.

Lesznek természetesen az életből felhasznált szituációs gyakorlatok is:

 • Nyugaton tankolásnál ki száll ki fizetni és eltévedéskor ki állít meg embereket kérdezősködni?
 • Miért van keleten még az állami hivatalokban külön férfi és külön női ügyintéző pult, úgy, hogy a hölgyek pultjánál kétszer annyi hivatalnok ül?

Persze lesz még egy csomó témakör, de ezen elvek mentén, és persze lehetnek kérdések, meg élettapasztalati csere-bere is, mint pl. most Dubaiban találkoztam azzal a furcsa és fantasztikus élménnyel, hogy amikor a tömött busz beállt a megállóba, a sofőr két férfit leszállított, hogy várják meg a következő buszt, mert a megállóból két hölgy fel akart szállni. A férfiak gondolkodás nélkül leszálltak.

Az előadás díja 3000 Forint lesz, és 3-4 órát számoljunk időtartamilag a kérdésektől függően.

Om Tat Sat

Mindenkit Szeretettel Várunk!

Baktai Ádám

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Az első Védikus Pszichológia Előadás: A Női és Férfi Lélek

 1. Árpi szerint:

  Ott a helyem!

 2. Mes108 szerint:

  Nekem is, így férjhez menés előtt nem árt egy kis képzés. 🙂 Radhé, Radhé!

 3. Gergely Anna szerint:

  Kedves Adam,
  a Bhaktira jarok 2.eves jogamester kepzos vagyok.
  ez az eloadasod nagyon erdekelne, de aznap tobbekkel egyutt egy csodas noi beavatast tartok.
  igy nem tudok elmenni.
  lesz maskor is?
  tenyleg nagyon tanulsagos lenne :)))
  koszonom az informaciot!
  Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük