Az első Védikus Pszichológia Előadás: A Női és Férfi Lélek

Az indiai családmodell, együtt és jól érezve magunkat

Régi adósságom mind az Ájurvéda, mind az Védikus Asztrológia hallgatók irányába, hogy elkezdjük a Védikus Pszichológiát, de egész egyszerűen nem tudtam, hogy mikor kezdjünk bele ebben az óriási tudásanyagba és, hogy lenne-e rá érdeklődés egészen az alapoktól. Így azt terveltem ki, hogy témakörökre bontva fogjuk átvenni a Védikus pszichológiát, ahogyan az ember is menet közben tanul meg biciklizni.

Az első témakör 2012. Január 7-én, 14 órától a „Női és Férfi kapcsolatok a Védikus Pszichológiában”.

Természetesen a Védikus Pszichológia nem a problémákra és a betegségekre összpontosít, hanem inkább az egészséges pszichéjű egyénekre, de értelemszerűen tudomást vesz a különbségekről.

 • Így arról is beszélni fogunk, hogy mi a különbség a női és férfi agyszerkezetben és hormonális működésben, hogy hogyan is lehet, hogy a tesztoszteron rombolja a kommunikációért és az együttérzésért felelős agyi központokat.
 • Mit eredményez az a tény, hogy a hölgyek két agyféltekéje között négyszer annyi átkötés van, mint a férfiaknál.
 • Miért is van az, hogy az érzelmi, értelmi és érzéki élmény 3 ajtó 3 különböző szobához a hölgyeknél, de a férfiaknál ez 3 ajtó, ami ugyanabba a szobába nyílik.
 • Mit tegyünk azzal a felméréssel, hogy a partner kapcsolatok problémáink a 69 %-a megoldhatatlan.
 • A Védikus Pszichológia szerint a veszekedések szerves részei minden kapcsolatnak, ez mit eredményezz a hölgyeknél és az uraknál, valamint, hogyan veszekedjünk.

Lesznek természetesen az életből felhasznált szituációs gyakorlatok is:

 • Nyugaton tankolásnál ki száll ki fizetni és eltévedéskor ki állít meg embereket kérdezősködni?
 • Miért van keleten még az állami hivatalokban külön férfi és külön női ügyintéző pult, úgy, hogy a hölgyek pultjánál kétszer annyi hivatalnok ül?

Persze lesz még egy csomó témakör, de ezen elvek mentén, és persze lehetnek kérdések, meg élettapasztalati csere-bere is, mint pl. most Dubaiban találkoztam azzal a furcsa és fantasztikus élménnyel, hogy amikor a tömött busz beállt a megállóba, a sofőr két férfit leszállított, hogy várják meg a következő buszt, mert a megállóból két hölgy fel akart szállni. A férfiak gondolkodás nélkül leszálltak.

Az előadás díja 3000 Forint lesz, és 3-4 órát számoljunk időtartamilag a kérdésektől függően.

Om Tat Sat

Mindenkit Szeretettel Várunk!

Baktai Ádám

 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Az első Védikus Pszichológia Előadás: A Női és Férfi Lélek

 1. Árpi szerint:

  Ott a helyem!

 2. Mes108 szerint:

  Nekem is, így férjhez menés előtt nem árt egy kis képzés. 🙂 Radhé, Radhé!

 3. Gergely Anna szerint:

  Kedves Adam,
  a Bhaktira jarok 2.eves jogamester kepzos vagyok.
  ez az eloadasod nagyon erdekelne, de aznap tobbekkel egyutt egy csodas noi beavatast tartok.
  igy nem tudok elmenni.
  lesz maskor is?
  tenyleg nagyon tanulsagos lenne :)))
  koszonom az informaciot!
  Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .