Az Ájurvédikus krém recept!

Elég sok fórumon, jó pár éve ígérem azt, hogy felteszem ezt a receptet. Íme, a várva várt recept, ami a lehető leggyönyörűbbé teszi a bőrünket!

Keverjünk össze:

 • 15 gramm tört mandulát,
 • 15 gramm tört kesudiót,
 • 7,5 gramm tört pisztáciát,
 • 15 ml bio tejszínt,
 • 1 evő kanál búzacsíra olajat,
 • 1 teás kanál rózsavizet,
 • 60 gramm vörös lencse pépet.

A vörös lencsét áztassuk tejbe egész éjszakára, majd daráljuk le, nagyjából joghurt sűrűségű lesz a pép. Csicseriborsó liszttel tudjuk egy kicsit szárítani a pépünket.

Ezt érdemes bele is masszíroztatni a bőrünkbe, vagy akár pakolásként alkalmazni. Egyre figyeljünk oda, 80 percnél ne legyen tovább a bőrünkön!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Az Ájurvédikus krém recept!

 1. Böröcz Laszlo szerint:

  Udv Adam a feketekomeny olaj is megfiatalitja az arc bort , es ellazitja az arc izmokat .
  Rendkivul ontos a nyugodt arc izomzat mert ez lazava teszi a test tobbi izmait is .
  köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük