Ájurvéda, bio, ezo, öko és minden más megítélése…

oil2012-ben a következőket hallottam egy vallási adó esti rádióműsorában…

A műsorvezető hölgy és két bácsi beszélgetett arról, hogy ők mit gondolnak a természetes gyógymódokról és a gyógynövény készítményekről. Az egyik bácsi orvos volt és azt taglalta, hogy szerinte csak azért léteznek gyógynövény készítmények, mert régen az emberek hülyék voltak és a tudomány híján csak ilyen természetes cuccokra voltak képesek.

Természetesen azt is mondta, hogy régen is voltak bajok és betegségek, de mivel nem volt gyógyszerészet ezért jobb híján főzetekkel próbálkoztak a szerencsétlenek.

Még azt is hozzá tette, hogy rendszeresen imádkozik azért, hogy 50 év múlva már ne létezzenek gyógynövény termékek, mert az orvoslás és a gyógyszerészet már mindent képes lesz kezelni.

Valószínű, hogy a bácsi nem veszi az adást, hogy az utóbbi évtizedben a természetes gyógymódok iránti érdeklődés sok ezer %-kal nőtt, de mindegy.

A másik bácsi főként azt taglalta, hogy a gyógyszerészet is csak arról szól, hogy levegye az embereket, de természetesen a természetgyógyászat is. Valamint, pont, ahogyan a piac minden héten elő áll egy új csodaszerrel, ami mindent természetesen gyógyít, úgy a gyógyszer lobbi is egyre „hatékonyabb” termékekkel áll elő.

Szerintem a műsorvezető hölgy inkább a második bácsi álláspontját osztotta, mert azzal spékelte meg a beszélgetést, hogy Szentgyörgyi Albert professzor úr is csak azért esküdött a napi 4000 mg C-vitaminra, mert, hogy ő találta vagy úgy mond fedezte fel és ezért ez biztos sokat jelenthetett neki.

Ehhez képest Dubaiban, a legprofibb kórházban az intenzív osztály amerikai főorvosa minden Ájurvédikus szert ismert. Meg tudtuk azt is beszélni, hogy egy antibiotikum kúra alatt, mi az, amit nem kellene Ájurvédikusan adni, mert annyira hatékony, hogy még  az antibiotikum hatását is megváltoztatja.

Azt meg kell említenem, hogy a doktor bácsi 25 évet élt Indiában, de gondolom, ha valaki nem nyitott a dolgokra, akkor az is kevés lenne. Egyébként doktor Miller a homeopátiát is kente-vágta.

Szóval van ilyen és olyan hozzáállás, embere, orvosa válogatja. Én azt mondom, hogy az lenne az ideális, ha mindenből a jót vennénk, hogyha kevernénk a nyugati és a keleti orvoslást.

És, hogy a görög konyha híveit is lelkesítsem egy kicsit, az amerikai kórházban az egyik páciensem, aki már régebb óta gyomorszondán keresztül volt táplálva és már át esett egy gégemetszésen is, fehérje alapú tápszert kapott. Mivel a szervezetében folyamatosan felgyülemlett a széndioxid, a tápoldatába mindig kevertek egy kis olíva olajt, mert az bizonyítottan csökkenti azt. Remélem nem minősül reklámnak, de mindig bio, extra szűz Hellas olajt használtak.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Ájurvéda, bio, ezo, öko és minden más megítélése…

  1. Piroska szerint:

    Én személy szerint a spanyol olíva olajra voksolok. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük