A Vata, Pitta és Kapha alfajai, azaz út a könnyű egészségmegőrzéshez…

Most Március 12-i előadáson az 5 féle Vatáról, Pittáról és Kapháról lesz szó.

vpk

Ez azért nagyon fontos az Ájurvédában, mert az tudjuk, hogy az egyedi alkati adottságunk a fő meghatározó abban, hogy milyen módon és mely kezelés fajtákkal tudunk tenni az egészségünkért, de amikor tisztában kerülünk azzal, hogy 5 féle Vata, Pitta és Kapha található az emberi testben, akkor szinte azonnal egyértelmű lesz, hogy milyen problémákra és betegségekre vagyunk mi hajlamosak. És így nagyon egyszerű lesz azt is megfejteni, hogy melyek azok a területek, amire ha jobban oda figyelünk sokkal könnyebbé válik a megelőzés és egészségünk megőrzése.

A hideg kezek és lábak, a szárazabb bőr, a ropogó ízületek egy Vata alkatú embernél nem számítanak betegség tüneteknek, de akkor is figyelembe kell venni őket, mint alkati adottságokat, és ha, nem kezdünk velük valamit, akkor hosszútávon okozhatnak egészségügy problémákat. 

A Pitta alkatúaknál ez így van a magasabb vérnyomással, koleszterinnel, vagy éppen a többlet gyomorsavval is. Valamint a Kapháknál is a vércukor ingadozással kapcsolatosan, az esetleges picit el húsisodással és a renyhébb emésztéssel és bélmozgással. Egyébként ezen az előadáson már főként a Kapha alkategóriái lesznek fókuszban és még néhány Pitta alfaj, szóval igen csak használható lesz a picit túl működött, picit felborult egyensúlyú nyugati élet vitelünkhöz ez az előadás.

Szóval erről lesz szó majd most Csütörtökön. Találkozunk a Bartók Béla 19 szám alatt, Március 12-én, 17 óra 30 perckor, az előadás díja 2200 forint lesz.

Ez az előadás egy második alkalom, de lehet még csatlakoznál, lehet, mert az órán majd odatudjuk nektek adni az első alkalom hanganyagát.

Ha vadonatúj számodra a téma, de szeretnél eljönni az előadásra, én már negyed órával hamarabb ott leszek, hogy egy kis Ájurvéda felzárkoztatást tartsak a még Ájurvéda szűzeknek.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük