A Valentin nap Védikus eredete….szerintem!

A Védikus irodalom egyik nagy eposza a Mahabhárata. Ami egy hatalmas család két klánjának története, és ami egy gigantikus háborúban végződik a két fél között. 

A helyzet akkor durvul el igazán, amikor a Kuruk egy kockajátékot elcsalva kisemmizik és ellehetetlenítik a Pándavákat. A legvisszataszítóbb része a történéséknek az, amikor az 5 Pándava fivér feleségét megpróbálják mindenki előtt levetkőztetni!

Bhíma, a fivérek legvehemensebb alakja, akkor megfogadta, hogy addig nem nyugszik, míg az összes Kuru testvért meg nem öli, és amíg nem iszik, a Draupadi ruháját rángató fivér, Dhusászana véréből. Amelyek után Draupadi tisztára is moshatná haját Dhusászana vérével. 

Az ígéret úgy jó, ha be van tartva, így Bhíma puszta kézzel széttépte Dhusászana mellkasát, és halkan a Manju Sukta védikus verset mormolva ivott is a véréből! Ezután kitépte Dhusászana szívét a mellkasából és azt elvitte feleségének, Draupadinak. Draupadi pedig megmosta a haját a Dhusászana szívéből facsart vérrel.

Szerintem ez volt az első olyan romantikus eset, amikor egy szerelmes férfi szívet ajándékozott szerelmének! Szerintem! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Orientális Mesék, Srí Bhakti Kutir Szamhitá, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük