A Valentin nap Védikus eredete….szerintem!

A Védikus irodalom egyik nagy eposza a Mahabhárata. Ami egy hatalmas család két klánjának története, és ami egy gigantikus háborúban végződik a két fél között. 

A helyzet akkor durvul el igazán, amikor a Kuruk egy kockajátékot elcsalva kisemmizik és ellehetetlenítik a Pándavákat. A legvisszataszítóbb része a történéséknek az, amikor az 5 Pándava fivér feleségét megpróbálják mindenki előtt levetkőztetni!

Bhíma, a fivérek legvehemensebb alakja, akkor megfogadta, hogy addig nem nyugszik, míg az összes Kuru testvért meg nem öli, és amíg nem iszik, a Draupadi ruháját rángató fivér, Dhusászana véréből. Amelyek után Draupadi tisztára is moshatná haját Dhusászana vérével. 

Az ígéret úgy jó, ha be van tartva, így Bhíma puszta kézzel széttépte Dhusászana mellkasát, és halkan a Manju Sukta védikus verset mormolva ivott is a véréből! Ezután kitépte Dhusászana szívét a mellkasából és azt elvitte feleségének, Draupadinak. Draupadi pedig megmosta a haját a Dhusászana szívéből facsart vérrel.

Szerintem ez volt az első olyan romantikus eset, amikor egy szerelmes férfi szívet ajándékozott szerelmének! Szerintem! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Orientális Mesék, Srí Bhakti Kutir Szamhitá, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .