A Valentin nap Védikus eredete….szerintem!

A Védikus irodalom egyik nagy eposza a Mahabhárata. Ami egy hatalmas család két klánjának története, és ami egy gigantikus háborúban végződik a két fél között. 

A helyzet akkor durvul el igazán, amikor a Kuruk egy kockajátékot elcsalva kisemmizik és ellehetetlenítik a Pándavákat. A legvisszataszítóbb része a történéséknek az, amikor az 5 Pándava fivér feleségét megpróbálják mindenki előtt levetkőztetni!

Bhíma, a fivérek legvehemensebb alakja, akkor megfogadta, hogy addig nem nyugszik, míg az összes Kuru testvért meg nem öli, és amíg nem iszik, a Draupadi ruháját rángató fivér, Dhusászana véréből. Amelyek után Draupadi tisztára is moshatná haját Dhusászana vérével. 

Az ígéret úgy jó, ha be van tartva, így Bhíma puszta kézzel széttépte Dhusászana mellkasát, és halkan a Manju Sukta védikus verset mormolva ivott is a véréből! Ezután kitépte Dhusászana szívét a mellkasából és azt elvitte feleségének, Draupadinak. Draupadi pedig megmosta a haját a Dhusászana szívéből facsart vérrel.

Szerintem ez volt az első olyan romantikus eset, amikor egy szerelmes férfi szívet ajándékozott szerelmének! Szerintem! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Mese folyamok óceánja, Srí Bhakti Kutir Szamhitá, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük