A most aktuális Védikus Asztrológiai előrejelzés: Nap a Bikában (Május 15 – Június 15)…

solarsystemAzáltal, hogy a Nap átért a Bikába és újra előáll a Nap/Merkúr igaz, tiszta, tanítóbeszédes bolygóállása, és lejön a sok tűz az énünkről és a partnerkapcsolatainkról, könnyebb lesz a családi témákat feloldani. És azáltal, hogy a Vénusz a lehető legerősebb helyzetben áll a Halakban, és a Bika valamint a Mérleg jegyek uralkodó bolygója is, amely jegyek erősen kötődnek a családi atmoszférához és a partneri viszonyokhoz, ez a szakasz kifejezetten jó lesz családi érintkezésre.

Persze, amit már írottam vala, a Jupiter találkozása a Merkúr hatásaival nehezebbé teszi a tisztán célra törő gondolkodást, és magát a jupiteri magasabb célra törekvő elmélkedést is, mert picit a két bolygó hatásai kioltják egymást. Azonban a Vénusz és Mars egymással szemben állása a kreativitásunkat fejleszti, és így a nehézségektől függetlenül kitűnő megoldásokat fogunk találni saját, családtagjaink és partnereink problémáira.

Aztán Május 23-án a Vénusz átlép a Kosba, és a Merkúr pedig beér a saját jegyébe, az Ikrekbe.

Ez tovább bonyolítja a Jupiter/Merkúr belső kis harcunkat, de nem változtat azon, hogy a kreativitásunk a csúcspontján jár. A Mars különleges fényszögével a Vénuszra a Kosban is hatni tud, de ez egy picit veszélyes is tud lenni, mert a Mars/Vénusz kapcsolódás nemcsak kreativitást, de az impulzív viselkedést és az érzékiséget is fokozza, és ehhez hozzáadva a Jupiter/Merkúr belső harcainkat, vigyázzunk, hogy azért ne nagyon rúgjunk ki a hámból.

Majd Június 15-ig, amíg a Nap át nem halad az Ikrek jegyébe, már nem lesz más bolygó mozgás, de ez a szakasz végig az énünkről, a társas kapcsolatainkról és a családi helyzetünkről szól, ebben a szakaszban bátran vágjunk bele nehéz témák feldolgozásába, de akár a családi feladatok és pozíciók újra felosztásába is, persze Május 23-ig picit könnyebb lesz, mint utána, de hajrá!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük