A Kutir Március Havi Vegetáriánusai: Herschel Walker és Robert Cheeke

herchelwalker

herschel papa 49 évesen…

Herschel Walker 1962. Március 3-án született. 1999-ben beválasztották az amerikai foci főiskolás hírességek csarnokába, mivel úgy lett az egyik legeredményesebb játékos, hogy csak 3 idényt játszott, míg a legtöbben 5 évet húznak le. Megnyerte a Heisman Kupát, az év játékosa címet és a Maxwell címet is, amit a szakértők és szakírók osztanak ki. De gimis korában is volt év atlétája, amikor is 3167 jardot futott, amivel először lett az ő iskolája állami bajnok.

A profi ligában ő az egyetlen játékos, aki mindhárom kategóriában: elkapások, futások és visszahordások is 4000 jard felett teljesített. Sok rekord fűződik a nevéhez és a Sports Illustrated Magazine beválasztotta az évszázad csapatába.

Herschel Walker igazi sportember, 5 danos mesterre a Teakwondo harcművészetnek, szerepelt az 1992-es téli olimpián a kétszemélyes bob versenyben, ahol 7.-ek lettek, és 2011-ben, 49 évesen kétszeres is ringbe szállt ketrecharc versenyeken, mindkettőt tko-val nyerte.

Herschel vegetáriánus, sohasem ivott vagy dohányzott, 35 éves sport pályafutása alatt még fájdalomcsillapítókat sem szedett, és mindig is híres volt a furcsa étkezési szokásairól és edzés módszereiről. Évtizedek óta naponta egyszer eszik, és szintén ennyi idő óta minden nap ugyanazt edzi. 1500 fekvőtámasz, 3500 felülés és 8 mérföldfutás a napi adag. 50 évesen elég komoly!?

robert cheekeRobert Cheeke 1980. Március 2-án született Oregonban. Vegán testépítő, edző és folyamatosan járja az Egyesült Államokat az erőszakmentes táplálkozást népszerűsítve előadásaival. 15 évesen váltott Vegán táplálkozásra és 20 évesen kezdett test építeni. Azóta többszörös világbajnokká edzette fel magát, ifjúsági és felnőtt szinten is, a természetes testépítés verseny szférájában. A világ egyik legnagyobb vegás újsága beválasztotta a 15 legbefolyásosabb vegán atlétájának körébe. Ha megnézzük, hogy ott olyan alakok is szerepelnek, mint Carl Lewis, Edwin Moses, Joe Namath akkor bizony jó körökben mozog a tag.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvédikus/Vegás Főzőcske, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .