A Hónap Vegetáriánusa: Bill Pearl

billpearlBill Pearl 1930. október 31-én született. Egyedülállóan 18 év alatt négyszer nyerte meg a Mr. Univerzum testépítő világbajnoki címet, sok más cím mellett.

1971-ben 41 évesen, élete utolsó versenyén is megállíthatatlan volt. Olyan ellefelekkel mérte össze magát, mint Reg Park (3-szoros Mr. Univerzum bajnok), Frank Zane (3-szoros Mr. Olimpia győztes, 5-szőrös Mr. Univerzum győztes, 1 abból a 3 emberből, akik le tudták győzni Arnold Schwarzeneggert body building versenyen), és Sergio Oliva (3-szoros Mr. Olimpia győztes, 2-szeres Mr. Univerzum győztes, egy másik abból a 3 emberből, akik le tudtak győzni Arnold Schwarzeneggert body building versenyen) és senki sem tudta legyőzni őt.

Bill Pearl 39 évesen tért át a lacto-ovo (tehát tojást és tejtermékeket fogyaszt) vegetáriánus táplálkozásra, és az óta is az. Bill Pearl azt mondta, hogy “a hús pótolhatatlan szüksége a versenyszerű body buildingben egy visszatérő és kitartó mítosz”.

A 2000-es ével elején egy minden fontosabb body building szövetséget felölelő szavazáson őt választották meg a 20. század legjobb testű testépítőjének.

Bill Pearl igazi nagykövete a body buildingnek. Könyvei több százezer példányban jelentek meg Amerikában, és még kínaira is le lettek fordítva. A 60-as években szinte körbe utazta a világot a body building népszerűsítésének jegyében, Indiában 25 ezres tömegek előtt lépett fel, és nem csak pózolt, de hihetetlen erejét is bemutatta. Láncokat és autó rendszámtáblákat tépet szét puszta kezével, és meleg vizes tömlőket fújt fel, ameddig szét nem durrantak.

Bill Pearl a mai napig is heti 6 edzést végez, valamint tanítja és népszerűsíti a testedzést ahol és amilyen fórumon csak lehet.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .