A Hónap Vegetáriánusa: Bill Pearl

billpearlBill Pearl 1930. október 31-én született. Egyedülállóan 18 év alatt négyszer nyerte meg a Mr. Univerzum testépítő világbajnoki címet, sok más cím mellett.

1971-ben 41 évesen, élete utolsó versenyén is megállíthatatlan volt. Olyan ellefelekkel mérte össze magát, mint Reg Park (3-szoros Mr. Univerzum bajnok), Frank Zane (3-szoros Mr. Olimpia győztes, 5-szőrös Mr. Univerzum győztes, 1 abból a 3 emberből, akik le tudták győzni Arnold Schwarzeneggert body building versenyen), és Sergio Oliva (3-szoros Mr. Olimpia győztes, 2-szeres Mr. Univerzum győztes, egy másik abból a 3 emberből, akik le tudtak győzni Arnold Schwarzeneggert body building versenyen) és senki sem tudta legyőzni őt.

Bill Pearl 39 évesen tért át a lacto-ovo (tehát tojást és tejtermékeket fogyaszt) vegetáriánus táplálkozásra, és az óta is az. Bill Pearl azt mondta, hogy “a hús pótolhatatlan szüksége a versenyszerű body buildingben egy visszatérő és kitartó mítosz”.

A 2000-es ével elején egy minden fontosabb body building szövetséget felölelő szavazáson őt választották meg a 20. század legjobb testű testépítőjének.

Bill Pearl igazi nagykövete a body buildingnek. Könyvei több százezer példányban jelentek meg Amerikában, és még kínaira is le lettek fordítva. A 60-as években szinte körbe utazta a világot a body building népszerűsítésének jegyében, Indiában 25 ezres tömegek előtt lépett fel, és nem csak pózolt, de hihetetlen erejét is bemutatta. Láncokat és autó rendszámtáblákat tépet szét puszta kezével, és meleg vizes tömlőket fújt fel, ameddig szét nem durrantak.

Bill Pearl a mai napig is heti 6 edzést végez, valamint tanítja és népszerűsíti a testedzést ahol és amilyen fórumon csak lehet.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük