A Holi ünnep napján, egy pici indiai faluban a pap átkel egy hatalmas máglyán, hogy megemlékezzen Prahláda nagyságáról…

India egyik legnagyobb ünnepe, és valószínűleg a legszínesebb, a Holi, amikor majd egy milliárd ember festékkel és festékes vízzel locsolják egymást, szerte az egész országban. 

Ugyanakkor a tradíciók szerint ez a nap az amikor egy Holiká nevezetű démon megpróbálta megölni Prahládot, egy elképesztő spiritualistát. A terv az volt, hogy Holiká, aki egy áldás végett immunis volt a tűz égető hatására, megragadja Prahládot és beleveti  magát egy lángoló máglyába.

Ezt természetesen nem sikerült, és maga Holiká égett el, míg Prahláda sértetlenül kisétált a lángok közül. Ezt a mai napig megünneplik abban a picike faluban, Phalainban, ahol Prahláda édesanyja, Prahládot várva, Nárada Muni tanításait hallgatta.

Holi előtt 40 nappal a Prahláda templom papja böjtbe kezd és tartózkodik a gabonaféléktől és a sótól. A 40 nap alatt végig egy titkos Prahláda mantrát ismételget, és a Holi ünnepség estéjén, miután megfürdött a Prahládáról elnevezett tóban átkel egy hatalmas épített máglyán.

A pap sohasem ég meg, sohasem sérül meg, mert a fáma szerint a böjt és a mantrázás végett egy rövid időre feltöltődik Prahláda energiájával és így sérthetetlenné válik!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap a Védikus kultúrtudományok szakértője

Ui: Ide kattintva megtudjátok nézni a 2022-es átkelést!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Mese folyamok óceánja, Saját Szektánk Értékrendje, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük