A Holi ünnep napján, egy pici indiai faluban a pap átkel egy hatalmas máglyán, hogy megemlékezzen Prahláda nagyságáról…

India egyik legnagyobb ünnepe, és valószínűleg a legszínesebb, a Holi, amikor majd egy milliárd ember festékkel és festékes vízzel locsolják egymást, szerte az egész országban. 

Ugyanakkor a tradíciók szerint ez a nap az amikor egy Holiká nevezetű démon megpróbálta megölni Prahládot, egy elképesztő spiritualistát. A terv az volt, hogy Holiká, aki egy áldás végett immunis volt a tűz égető hatására, megragadja Prahládot és beleveti  magát egy lángoló máglyába.

Ezt természetesen nem sikerült, és maga Holiká égett el, míg Prahláda sértetlenül kisétált a lángok közül. Ezt a mai napig megünneplik abban a picike faluban, Phalainban, ahol Prahláda édesanyja, Prahládot várva, Nárada Muni tanításait hallgatta.

Holi előtt 40 nappal a Prahláda templom papja böjtbe kezd és tartózkodik a gabonaféléktől és a sótól. A 40 nap alatt végig egy titkos Prahláda mantrát ismételget, és a Holi ünnepség estéjén, miután megfürdött a Prahládáról elnevezett tóban átkel egy hatalmas épített máglyán.

A pap sohasem ég meg, sohasem sérül meg, mert a fáma szerint a böjt és a mantrázás végett egy rövid időre feltöltődik Prahláda energiájával és így sérthetetlenné válik!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap a Védikus kultúrtudományok szakértője

Ui: Ide kattintva megtudjátok nézni a 2022-es átkelést!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Mese folyamok óceánja, Saját Szektánk Értékrendje, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük