A Bhakti Kutir November hónapban született vegetáriánusa: Bill Walton, kosárlabda

Bill Walton 1952.November 5-én született La Mesa, Kaliforniában. A négy éves főiskolai kosárlabda periódusában 3 évben az év játékosa volt. Az amerikai profi bajnokságban többször volt az év játékosa, az év csere játékosa, a rájátszás legértékesebb játékosa, tagja volt az év csapatának, az év védelmi csapatának és még hosszan sorolhatnánk az érdemeit.

Természetesen mindezt vegetáriánusként érte el, a legtöbb sport szakértők szerint a világ legkeményebb bajnokságában. Az NBA ligában 82 mérkőzést játszanak az alap szakaszban és csak ezek után jönnek a rájátszások. De a bajnoki címig akár még 28 meccset is le kell játszani, és mindezt kb. 7 és fél hónap alatt.

Mellesleg Bill fia, Luke is profi kosárlabdázó, csapatával már ők is nyertek bajnokságot, így édesapjával ők lettek az első apa-fia páros akik mind a ketten büszkélkedhetnek ezen eredményekkel.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük