A 2018-as évad Kutir zarándoklatai!

Tündérmackók, már elég széles körben beszélgettünk egy kellemes Sri Lankás zarándoklatról, de azon terveim fényében, mármint ha a jó Isten is úgy akarja (és kegyesek lesznek irányunkban a banki hitelbírálók), tavasszal valószínű nem fogok rá érni, mert építkezés lesz terítéken!

Szóval halasszuk el Sri Lankát 2019 tavaszára!

De, hogy ne maradjunk út nélkül ugye emlékeztek, hogy szó volt egy rendhagyó nepáli útról a közel jövőben, egy Felső Musztáng tartományába induló zarándoklatról? Na, az biztos meg lesz 2018 októberében! Erről még írok nektek, mert ide gyorsan el kellene mennünk, mert elkezdték megnyitni ezt a zárt kis királyságot a turisták előtt, és akkor már nem lesz olyan, nagyon rövid időn belül.

Viszont felmerült egy érdekes opció! Egy augusztusi Jóga tábor Dubaiban!

Ebben az időben ott iszonytatóan meleg van, sőt az Augusztus-Szeptember a legmelegebb időszak az Arab Emirátusokban. Mondjuk úgy, hogy ez egy Super Hot Yoga tábor lesz! Ezekben a hónapokban oda turista és épelméjű ember nem megy. Így a szállások is olcsóak. Szóval ez lenne a terv:

 • Menjünk 8 napra!
 • Mi hátizsákos turisták vagyunk, de ebben a szakaszban lakhatnánk a Hilton vagy akár a Ritz szintű szállodákban.
 • Hajnal 5-kor Jóga a tenger parton. Utána kis fürcsi. 9-kor bemenekülés valami fedett helyre. Este felé újra Jóga a szabadban. Reggel 5-kor és naplemente után azért lemegy 40 fok környékére. Szóval no para.
 • Minden másnap programozunk, a köztes napokon pihenünk.
 • A programok egy Abu Dhabi nap lenne, és ott főként az új Louvre múzeum. Egy Dubai Mall, Burj Khalifa, Burj al Arab és Emirates Mall nap metróval, ami légkondis. Meg a Jumeriah séta is! Egy Sharjah nap, ott egy múzeum és az akvárium. Valamint fel autózni Muszandámba, az már Omán, azoknak, akik gyűjtik a pecsétet az útleveleikbe.
 • Mivel én laktam Dubaiban a köztes napokon is tudok segíteni infóval, vagy akár élkíséréssel, azoknak akik pörgősek.
 • Viszont ahhoz, hogy ezt össze tudjuk ütni olcsón, legkésőbb Januárban meg kellene vennünk a repjegyeket. Én kb. 250 ezer forintot számítottam, amiben minden benne van a kaján kívül. Tehát a repjegy, a szállás, a taxik, a metrózás, a belépők és minden benne van.
 • Kaja szintjén én a helyi kifőzdéket preferálom, a helyi szutyok kategóriát. Az max 2000 forint per alkalom, per fő. Finom, friss és egészséges. Humusz, pita, saláták, padlizsánkrém, falafel, tahina, stb…

Mit gondoltok? Rakjam össze a teljes útitervet? Ehhez az úthoz kb. 12 fő kell, hogy az én utam is kijöjjön. 

Itt balra Muszandam egyik kis öble látható! Szóval a fürdőzés ezen a napon is meg lesz!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

3 Responses to A 2018-as évad Kutir zarándoklatai!

 1. SzR szerint:

  Azt hittem Nepálról, hogy az utolsó, aztán hamar rájöttem van még egy tartozásom, és ez Sri Lanka, éppen tegnap éjjael beszéltem erről valakivel. Szóval akár 18 akár egy híján 20, ott a helyem az utazók között.

 2. Nagy Ágnes szerint:

  Van pontos időpont? Ez egy kicsi befolyásolhatja a jelentkezésemet. De alapvetően szeretném ezt a tábort.

 3. Steczka Adriana Laura szerint:

  Kedves Ádám!

  Érdeklődni szeretnék a 2019-es Sri Lanka-i utazással kapcsolatosan, van-e valami részletesebb, minket a férjemmel érdekelne, és az előre tervezés szempontjából nem árt tudni. Egy kedves ismerősünk által tudunk a szervezett utazásokról, aki tavaly volt Veletek és nagyon-nagyon jól érzete magát.

  Köszönöm!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük