Védikus üzletpolitika: Teremts értéket…

A Védikus tudományok célja egyértelműen az, hogy abban segítsen minket, hogy boldog, egészséges, harmonikus és sikeres életet éljünk. Úgy mond, ha már be vagyunk zárva ebbe az anyagi világba, akkor úgy tudjuk működtetni az életünket relatív stresszmentesen, hogy maradjon időnk és energiánk a spirituális gyakorlással foglalkozni.

Ezért a különféle Védikus tudományok az Ájurvédától a Közgazdaságtanig, az irányítás és vezetés tudományoktól a Hatha Jógáig abban segítenek, hogy mit csináljunk. A Védikus Asztrológia meg abban, hogy mikor, az indiai térrendezés tudománya, a Vasztu meg abban, hogy mindezt hol.

Ennek mentén a Védák azon részei, amelyek a gazdasággal foglalkoznak, azt mondják, hogy az lesz a legjobban megtérülő vállalkozás, ahol hasznos, értékes és valós dolgokat tanítunk, adunk el vagy állítunk elő.

Hiszen ami valós és igaz, időt álló is. Tehát ha a portékánkkal nem futunk be már a kezdet kezdetén, még mindig lesz lehetőségünk befutni vele a jövőben, hiszen a valós érték nem szokott kimenni a divatból.

A másik fő tulajdonsága az ilyen fajta “vállalkozásoknak”, hogy mivel munkával jár, tanulással és a másokra való oda figyeléssel, ezeket az ötleteket ritkán szokták lenyúlni. 

Gondoljunk bele a másik oldalról is. Van egy üzleti modellünk, ami technikailag abban éri el a végpontját, hogy:

  • másoktól pénzt csal ki, a vállalkozó részéről kicsiny vagy szinte semmiféle energia befektetéssel.
  • vagy éppen egy teljesen haszontalan termék eladása hozza a hasznot, amihez olcsó előállítással jutunk hozzá.

Ezek szoktak lenni a legkapósabb üzleti modellek. Egyből meg is jelennek a rafkósabbak, akik olcsóbban tudják előállíttatni, vagy jobb háttérből működő kiszolgáló apparátust tudnak hozzá rendelni, és már úszott is a nagy ötlet, valaki más fölözi le a tutit.

Szóval adjunk, tanítsunk, áruljunk, készítsünk hasznos, jó, igaz és értékeket képviselő cuccokat. És akkor az működni is fog. Előbb vagy utóbb.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Vasztu, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .