2021. Január hónap esemény naptára…

Január 2: Sziddha Jóga. Amit ezen a napon kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.

Január 3: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Január 6: Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 6-7: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 9: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 11: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Főként ha ez a napok hétfőre vagy szombatra esnek!

Január 13: Újhold.

Január 14: Makara Szankranti. Ezen a napon lép át a Nap a Bak jegyébe, és ezt a csillagászati jelenséget hívják Makara Szankrantinak az indiai kultúrában. Ekkor fordul úgy a Föld, hogy az  északi félteke kezd el közelíteni a Nap felé. Ez a szakasz mindig kedvezőbbnek számít, mint a Július 15 – Január 15-ig terjedő időszak, amikor a Föld déli féltekéje közelít a Naphoz. Valamint tudnunk kell, hogy a Makara Szankranit nap hatványozottan hat ránk, így célravezető ilyenkor önzetlen cselekedeteket véghezvinni. Mosogassunk el még gyorsan mások előtt, etessük meg a kihajigált teknőcöket a Feneketlen Tónál, adakozzunk jó célokra, de bármi lehet jó, ami nekünk erőfeszítés és ezzel másnak meg valami hasznosat is teszünk.

Január 16: Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.

Január 20: Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.

Január 21: Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 23-25: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 24: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 26: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.

Január 28: Telihold, ami háromszorosan is különleges:

  • Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.
  • Valamint Pushja Abhiséka, virág fesztivál. Ez a nap egy szép indiai szokáshoz kapcsolódik. Ezekben a hónapokban Indiában is hideg van, és ritkább számban elérhetőek a virágok. Ezért ilyenkor különleges felajánlásnak számít, ha virágot ajánlunk fel házi oltárunkon, és természetesen ha ezt megtesszük, akkor az különleges áldással is jár.
  • Guru Pusjamrita Jóga. Ez egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor is a csütörtöki nap egybeesik azzal, hogy a Hold a Pushja csillagképen halad át. Ez a nap hihetetlenül kedvező új dolgok elkezdésére, befektetések vagy megtakarítások elindítására, de kiváló ingatlanok és/vagy nemesfémek vásárlására is.

Január 29: Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .