2019 Január hónap eseménynaplója…

Január 1: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve. Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 2: Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.

Január 3: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Január 5-7: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 5: Újhold.

Január 9-10: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 13: Bhanu szaptami. Újfent egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor a Vasárnap egybeesik azzal, hogy az Új vagy Teilhold után 7 csillagászati nappal vagyunk. Ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

Január 14: Makara Szankranti. Ezen a napon lép át a Nap a Bak jegyébe, és ezt a csillagászati jelenséget hívják Makara Szankrantinak az indiai kultúrában. Ekkor áll át a Nap a Föld Északi pályájára, ami mindig kedvezőbbnek számít, mint a Július 15 – Január 15-ig terjedő szakasz. Ez a nap hatványozottan hat ránk, így célravezető ilyenkor önzetlen cselekedeteket véghezvinni. Mosogassunk el még gyorsan mások előtt, etessük meg a kihajigált teknőcöket a Feneketlen Tónál, adakozzunk jó célokra, de bármi jó, ami nekünk erőfeszítés és ezzel másnak meg valami hasznosat is teszünk. Valamint Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 17: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 18: Belekezdünk a Védikus Asztrológia alap tanfolyamába! A helyszín: XVII. kerület,  Aranylúd utca 38. Az előadások 17-20 óráig lesznek. Az első alkalom után Csütörtökönként!

Január 19: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Január 19-20: Tradicionális Zen Shiatsu tanfolyam indul! 5 hétvégés, havi egy hétvégével!

Január 21: Telihold. Pushja Abhiséka, virág fesztivál. Ez a nap egy szép indiai szokáshoz kapcsolódik. Ezekben a hónapokban Indiában is hideg van, és ritkább számban mennek a virágok. Ezért ilyenkor különleges felajánlásnak számít, ha virágot ajánlunk fel házi oltárunkon, és természetesen ez különleges áldással is jár.

Január 23-24: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 25-26: Belekezdünk az Ájurvéda Alaptanfolyamba, délután 17 órától!

Január 27: Bhanu szaptami. Újfent egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor a Vasárnap egybeesik azzal, hogy az Új vagy Telihold után 7 csillagászati nappal vagyunk. Ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

Január 28: Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 31: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

 Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük