2019 Január hónap eseménynaplója…

Január 1: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve. Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 2: Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.

Január 3: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Január 5-7: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 5: Újhold.

Január 9-10: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 13: Bhanu szaptami. Újfent egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor a Vasárnap egybeesik azzal, hogy az Új vagy Teilhold után 7 csillagászati nappal vagyunk. Ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

Január 14: Makara Szankranti. Ezen a napon lép át a Nap a Bak jegyébe, és ezt a csillagászati jelenséget hívják Makara Szankrantinak az indiai kultúrában. Ekkor áll át a Nap a Föld Északi pályájára, ami mindig kedvezőbbnek számít, mint a Július 15 – Január 15-ig terjedő szakasz. Ez a nap hatványozottan hat ránk, így célravezető ilyenkor önzetlen cselekedeteket véghezvinni. Mosogassunk el még gyorsan mások előtt, etessük meg a kihajigált teknőcöket a Feneketlen Tónál, adakozzunk jó célokra, de bármi jó, ami nekünk erőfeszítés és ezzel másnak meg valami hasznosat is teszünk. Valamint Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 17: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Január 18: Belekezdünk a Védikus Asztrológia alap tanfolyamába! A helyszín: XVII. kerület,  Aranylúd utca 38. Az előadások 17-20 óráig lesznek. Az első alkalom után Csütörtökönként!

Január 19: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Január 19-20: Tradicionális Zen Shiatsu tanfolyam indul! 5 hétvégés, havi egy hétvégével!

Január 21: Telihold. Pushja Abhiséka, virág fesztivál. Ez a nap egy szép indiai szokáshoz kapcsolódik. Ezekben a hónapokban Indiában is hideg van, és ritkább számban mennek a virágok. Ezért ilyenkor különleges felajánlásnak számít, ha virágot ajánlunk fel házi oltárunkon, és természetesen ez különleges áldással is jár.

Január 23-24: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 25-26: Belekezdünk az Ájurvéda Alaptanfolyamba, délután 17 órától!

Január 27: Bhanu szaptami. Újfent egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor a Vasárnap egybeesik azzal, hogy az Új vagy Telihold után 7 csillagászati nappal vagyunk. Ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

Január 28: Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 31: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

 Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük