Spirituális ünnepek és halál napok?

buddhagazingonEgy jó páran feltettétek ezt a kérdést, hogy a szép spirituális napokat és az asztrológiailag über gáz jelenségeket együtt, hogyan kellene értelmezni.

Röviden és Baktaisan azt mondanám, hogy meghalni is tudni kell szép napon, de persze a helyzet ennél azért bonyolultabb.

Megint csak Bhaktivinode Thákurt, az eredeti 1902-es Bhakti Kutir egyik alapítóját tudom idézni. Ő, a zarándoklatokat leíró könyvében (Sri Nawadvip Mahatmya) az mondja, hogy a jó Isten 2 okból engedi meg valakinek azt, hogy egy szenthelyen élhessen. Vagy azért, hogy 100 ezerszer gyorsabban menjen vissza a mennyországba, vagy 100 ezerszer gyorsabban kerüljön a pokolba.

Mert nagy amplitúdójú események persze nagyobb következménnyel is járnak. Szóval szerintem a mai napra még jobban oda kell figyelni, mint a többi spirituális napon, mert meg van az eshetőség, hogy egy spirituális napon előidézhessünk halált a bennünk lappangó rossz beidegződésekre, vagy olyan dolgokat szakítsunk ki az életünkből, amitől bizony jó lenne már megválni, vagy pl. itt az eshetőség, hogy ripsz-ropsz elássuk magunkat a mai nap elkövetett dolgainkkal.

Van egy nagyon kedves és komoly harcművész barátom, aki a táborait mindig azzal kezdi, hogy „hagy otthon a benned rejlő idiótát” persze kicsit erősebben fogalmazva.

Mindenkiben vannak nem kívánatos személyiség jegyek, amelyek ráadásul még sokkal rosszabbak és ártóbbak fizikai gyengeségeknél, és gyarlóságoknál. Szóval, mi a lenne a mai nap üzenete a Védikus és Tantrikus írások szerint?

Halál a bennünk bujkáló büszkeségre, irigységre, haragra, gyűlöletre, hírnévre és elismerésre vágyásra, mindenre, ami hátráltatja spirituális utunkat.

Savy?

És akiknek még új a téma:

Halál és Tökéletesség napok a Védikus Asztrológiában!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük