Spirituális ünnepek és halál napok?

buddhagazingonEgy jó páran feltettétek ezt a kérdést, hogy a szép spirituális napokat és az asztrológiailag über gáz jelenségeket együtt, hogyan kellene értelmezni.

Röviden és Baktaisan azt mondanám, hogy meghalni is tudni kell szép napon, de persze a helyzet ennél azért bonyolultabb.

Megint csak Bhaktivinode Thákurt, az eredeti 1902-es Bhakti Kutir egyik alapítóját tudom idézni. Ő, a zarándoklatokat leíró könyvében (Sri Nawadvip Mahatmya) az mondja, hogy a jó Isten 2 okból engedi meg valakinek azt, hogy egy szenthelyen élhessen. Vagy azért, hogy 100 ezerszer gyorsabban menjen vissza a mennyországba, vagy 100 ezerszer gyorsabban kerüljön a pokolba.

Mert nagy amplitúdójú események persze nagyobb következménnyel is járnak. Szóval szerintem a mai napra még jobban oda kell figyelni, mint a többi spirituális napon, mert meg van az eshetőség, hogy egy spirituális napon előidézhessünk halált a bennünk lappangó rossz beidegződésekre, vagy olyan dolgokat szakítsunk ki az életünkből, amitől bizony jó lenne már megválni, vagy pl. itt az eshetőség, hogy ripsz-ropsz elássuk magunkat a mai nap elkövetett dolgainkkal.

Van egy nagyon kedves és komoly harcművész barátom, aki a táborait mindig azzal kezdi, hogy „hagy otthon a benned rejlő idiótát” persze kicsit erősebben fogalmazva.

Mindenkiben vannak nem kívánatos személyiség jegyek, amelyek ráadásul még sokkal rosszabbak és ártóbbak fizikai gyengeségeknél, és gyarlóságoknál. Szóval, mi a lenne a mai nap üzenete a Védikus és Tantrikus írások szerint?

Halál a bennünk bujkáló büszkeségre, irigységre, haragra, gyűlöletre, hírnévre és elismerésre vágyásra, mindenre, ami hátráltatja spirituális utunkat.

Savy?

És akiknek még új a téma:

Halál és Tökéletesség napok a Védikus Asztrológiában!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük