Betekintés a Védikus Asztrológia Rejtelmeibe…

naksAz indiai kultúrában az asztrológia és az asztronómia, vagyis a csillagászat, a matematikai tudományok részeként szerepelnek a Védák könyveiben. Persze mi azt tanuljuk az iskolában, hogy az arab számrendszert tanuljuk, de az arab országok oktatásában meg azt tanítják, hogy ők a hindu számrendszert követik, és az ősi indiai tudományokat tartják az ő tudományos törekvéseik alapjainak.

Indiában már több mint 5000 éve vizsgálják a csillagokat és végeznek számításokat, hogy követni tudják az égitestek mozgását és előre is tudják jelezni azokat a mozgásokat, és ez is mind a matematika része volt és még mindig az a tradicionális indiai oktatásban.

Természetesen 5000 évvel ezelőtt ezt még javarészt szabad szemmel tették, vagy igen egyszerű műszerekkel. És pont ebben rejlik az indiai ősi asztrológiának az egyik sajátossága.

Szabad szemmel nem tudták felosztani az égboltot 365 részre, hogy a földhöz képest érzékelhető Nap mozgásokat tudják követni, így az indiai asztrológiában a legrégebbi megfigyelések mindig is a Hold mozgásait követék.

A Hold minden 27 nap és 8 órában megkerüli a földet, és így már lényegesen könnyebb volt megfigyeléseket végezni, mert „szimplán” 27 darabkára kellett felparcellázni az eget. Pluszban azzal a ténnyel, hogy a Hold mozgása az, ami a földön észlelhető ár-apálymozgásokat is befolyásolja, sőt az emberi test vízháztartását is érinti a Hold növekvő és csökkenő jellege, így egyértelmű volt a Holdat venni alapul a csillagászati megfigyelések kezdetekor.

Így lett a Védikus Asztrológia egyik fősajátossága és ismertetője az, hogy náluk a 12 állatövi felosztáson túl létezik egy 27-es csillagképbéli feltérképezése is az asztrológiának.

Ennek a felosztásnak a segítségével állapítják meg azokat a bolygókorszakokat is, amivel teljesen egyedileg lehet belenézni minden ember jövőjébe is. Az összes asztrológia rendszer egy ciklikus, mindig ismétlődő mechanikus rendszerrel próbál belelátni a jövőnkbe, míg az indiai rendszer egy teljesen egyedi rendszert használ, azáltal, hogy figyelembe veszi a Hold mozgását is ehhez a külön megfigyelt 27 csillagképpel kapcsolatosan is.

2016 Márciusában erről a 27 csillagképről fog szólni a Bhakti Kutirban zajló asztrológiai oktatás kegy része.

Igyekszünk majd 2 alkalomból befejezni mind a 27 csillagképet. Az előadás 17 órától 20 óráig tart majd. Az előadás díja 9 000 forint.

Egyébként Indiában még a gyerekek neveit is ennek a 27 csillagképnek a használatából számolják ki, de még az új ruhák felvételekor is figyelembe veszik őket.

Szóval akit érdekel az asztrológia azt szeretettel várjuk a Kutirban az előadásra, és mivel ez egy teljese egyedileg is alkalmazható rendszer, igazából asztrológiai előképzettség nem igazán szüksége ahhoz, hogy az előadás érthető legyen.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ha bővebben olvasnál a Védikus Asztrológiáról…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Betekintés a Védikus Asztrológia Rejtelmeibe… bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. az ezoterikus hatasok reven megmaradunk erdeklodoek mindazok irant,amik szamitanak ezuton is ervenyesseget nyerve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..