Vidya Rambha Samskara Szeptember 22-én Este

A Védikus Kultúrában az átmeneti rítusoknak nagyon nagy szerepe van. A fontos élet szakaszokat, megünneplik és csodálatos szertartásokkal meg is adják a módját ezeknek a funkcióknak.

A Vidya Rambha szertartást akkor szokták elvégezni, amikor a gyerekek belekezdenek a tanulásba, azaz elkezdenek meg tanulni írni és olvasni. Ugyanakkor Indiában pl. a papoknál kötelező, hogy az összes szamszkára, azaz átmeneti rítus meg legyen tartva az életükben, így a jobb később, mint soha elven, nekem is a mesterem 19 éves koromban csinálta meg ezt a rítust.

Ez a szertartást ajánlott mindenkinek, aki egyrészről komolyabban szeretne tanulni, vagy esetleg tanulási zavarokkal küzd, mert a védák szerint egy ilyen szertartás, áldást hoz a tanulási képességünkre.

Tudom, hogy most csütörtökre ígértem a szertartást, de sajnos egyáltalán nem tudtam rá felkészülni. Asztrológiailag olyan jó a mostani csütörtök tanulás elkezdésére, hogy az én kisfiam is most kezdi a bölcsit, de Szeptember 22 este, Guru Pushyamrita Jóga lesz, ami egy szintén egyedülállóan jó nap az oktatásra.

Klasszikusan ezt a szertartást mindig csütörtökön végzik el, így a tradíciókat betartva, Szeptember 22-én csütörtökön, az esti hatha Jóga óra után megtartjuk ezt a rítust. Mindenkit szeretettel várunk. Írjatok ha érdekel benneteket a szertartás, vagy ha kérdésetek lenne.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Horoszkóp
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük