Vidya Rambha Samskara Szeptember 22-én Este

A Védikus Kultúrában az átmeneti rítusoknak nagyon nagy szerepe van. A fontos élet szakaszokat, megünneplik és csodálatos szertartásokkal meg is adják a módját ezeknek a funkcióknak.

A Vidya Rambha szertartást akkor szokták elvégezni, amikor a gyerekek belekezdenek a tanulásba, azaz elkezdenek meg tanulni írni és olvasni. Ugyanakkor Indiában pl. a papoknál kötelező, hogy az összes szamszkára, azaz átmeneti rítus meg legyen tartva az életükben, így a jobb később, mint soha elven, nekem is a mesterem 19 éves koromban csinálta meg ezt a rítust.

Ez a szertartást ajánlott mindenkinek, aki egyrészről komolyabban szeretne tanulni, vagy esetleg tanulási zavarokkal küzd, mert a védák szerint egy ilyen szertartás, áldást hoz a tanulási képességünkre.

Tudom, hogy most csütörtökre ígértem a szertartást, de sajnos egyáltalán nem tudtam rá felkészülni. Asztrológiailag olyan jó a mostani csütörtök tanulás elkezdésére, hogy az én kisfiam is most kezdi a bölcsit, de Szeptember 22 este, Guru Pushyamrita Jóga lesz, ami egy szintén egyedülállóan jó nap az oktatásra.

Klasszikusan ezt a szertartást mindig csütörtökön végzik el, így a tradíciókat betartva, Szeptember 22-én csütörtökön, az esti hatha Jóga óra után megtartjuk ezt a rítust. Mindenkit szeretettel várunk. Írjatok ha érdekel benneteket a szertartás, vagy ha kérdésetek lenne.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Horoszkóp
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .