Vidya Rambha Samskara Szeptember 22-én Este

A Védikus Kultúrában az átmeneti rítusoknak nagyon nagy szerepe van. A fontos élet szakaszokat, megünneplik és csodálatos szertartásokkal meg is adják a módját ezeknek a funkcióknak.

A Vidya Rambha szertartást akkor szokták elvégezni, amikor a gyerekek belekezdenek a tanulásba, azaz elkezdenek meg tanulni írni és olvasni. Ugyanakkor Indiában pl. a papoknál kötelező, hogy az összes szamszkára, azaz átmeneti rítus meg legyen tartva az életükben, így a jobb később, mint soha elven, nekem is a mesterem 19 éves koromban csinálta meg ezt a rítust.

Ez a szertartást ajánlott mindenkinek, aki egyrészről komolyabban szeretne tanulni, vagy esetleg tanulási zavarokkal küzd, mert a védák szerint egy ilyen szertartás, áldást hoz a tanulási képességünkre.

Tudom, hogy most csütörtökre ígértem a szertartást, de sajnos egyáltalán nem tudtam rá felkészülni. Asztrológiailag olyan jó a mostani csütörtök tanulás elkezdésére, hogy az én kisfiam is most kezdi a bölcsit, de Szeptember 22 este, Guru Pushyamrita Jóga lesz, ami egy szintén egyedülállóan jó nap az oktatásra.

Klasszikusan ezt a szertartást mindig csütörtökön végzik el, így a tradíciókat betartva, Szeptember 22-én csütörtökön, az esti hatha Jóga óra után megtartjuk ezt a rítust. Mindenkit szeretettel várunk. Írjatok ha érdekel benneteket a szertartás, vagy ha kérdésetek lenne.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Horoszkóp
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük