“Végleges” Jóga Tábor Program, Dubai 2012

 

A sharjahi múzeum belseje...

Az első nap: megérkeztek, reggelire humuszt, pitát, olajbogyót, savanyúságokat és zöldségeket kaptok majd, jó, egészséges, közel-keleti kaját.

Megbeszéljük a programtervet, Ájurvédázunk egy kicsit, befogadjuk a meleget és a helyszínt, és ahogy picit jobb lesz az idő, elsétálunk az Al Qasba parkba, ahol a 60 méter magas óriáskerékre, az Eye of the Emirates-re is fel lehet ülni, és oda- vagy visszafelé jógázunk, mert akkor már láttátok a park adottságait és el is tudjuk dönteni, hogy hol jógázzunk. A korai jóga előnye, hogy nincsenek sokan a parkban, itt különben már iskola szünet van és kb. a lakosság egy harmada teljesen eltűnt, hogy ne kelljen végig csinálniuk a nyarat, a késői jógázás előnye meg, hogy nincs annyira meleg.

Vacsira gyümölcsöt, vagy levest, vagy kitrit kellene enni a kúra szempontjából, majd megbeszéljük, hogy mit szeretnétek.

Második nap: már korán kiugrunk az Al Mamzar partra, és akkor a Vikiéknek csak odáig kellene autókázniuk. Ott jógázunk és viszünk magunkkal rizssalátát és gyümölcsöt, és akkor eldöntjük, hogy melyiket esszük meg előbb.

Délután, ha nem bírjuk az egésznapot a parton, Sharjahban elmehetnénk megnézni a központi piacot. Gyönyörű épület, most láttam, hogy az Emirátusi Látványosságok DVD borítón a vitorlás szálló, a Burj-al-Khalif, a világ legmagasabb tornya és ez az épület van, szóval tényleg káprázatos. Én még csak egyszer voltam, de legalább azt kiderítettem, hogy melyik boltban vannak a legjobb szőnyeg árak, ugyanis ők látják el a többi boltot is.

Harmadik nap:szerintem megint csak korán bemegyünk jógázni a Creek Parkba (ott van libegő is), Vikiéknek megint ez kb. fél út, és onnan amúgy is metróra pattanunk, hogy megnézzük a Dubai Mallt, benne van a világ legnagyobb akváriuma, mellette van a világ legmagasabb épülete (itt kell majd egy csoportképet alkotni). Utána elmehetnénk megnézni az Emirates Mallt is, benne a sípályával, meg stb. és én azt gondoltam, hogy 1 napos bérletet veszek majd nektek a metróra, és akkor, ha a fenti dolgokat gyorsan lezavarjuk, ti még oda tudtok menni, ahova csak akartok. Estére megbeszélünk egy találka pontot és onnan hazamegyünk együtt.

mint, látható, innen se fért bele a képbe a burj-al-khalif, de majd a csoportképen megoldjuk…

Reggelire viszünk magunkkal kaját, este meg eszünk majd gyümölcsöt, vagy kitrit, vagy stb.

A negyedik napon: reggel arra gondoltam, hogy be kellene menni a Marina Walk-ra, ami egy érdekes séta. A mai világban szinte nincs olyan elismert, díjnyertes építész, akinek itt ne lenne épülete, készen vagy készülőben.  Ez a project maga a dubai-i Emír kezei alól indult és a terv az, hogy 5 év alatt 75 ezer lakást fognak ott felhúzni. Egyelőre tartják az ütemet.

A séta (kiváló bemelegítés a jógára) kb. 1 óra, gazdagon fotózva, és oda is érünk a Hiltonhoz, a mellette parton tartanánk meg a második szauna napot, ott is jógáznák. Ez a part a pálma sziget túl oldalán van, és elég közel hozzá, így a partról látható a sziget csúcsán álló Atlantisz Hotel, ami fenomenális. Onnan átugrunk megnézni a Jumeira parton a vitorlás szállodát, meg a mellette álló Jumeira Medinat-ot (falu szállót), ami azért faluszálló, mert akkora, mint egy falu, és ráadásul az egész egy hatalmas medencébe van beleépítve.  Délután, mivel már ismeritek Dubait, megint csak úgy kellene csinálni, hogy oda megyünk, ahová szeretnénk, vagy shopping. Itt is viszünk magunkkal majd kaját a partra, szerintem falafel szendvicset. Este, ha van kedvetek elmehetünk a dubai-i óvárosba megnézni a piacokat, de ezt csak köményeknek ajánlom, mert a pénteki forgatag hihetetlenül látványos, de egyben megrázó is.

Az ötödik nap lenne a sharjahi szobafogságos nap, készülni a másnapi hányásos bulira, arra gondoltam, hogy ezen a napon sétálgathatnánk egyet a sharjahi óvárosban. Itt van az egész Emirátus legrégebbi piaca, egy kis erőd, ami még karavánszerájként működött, és amit szerintem kötelező, az Iszlám Civilizáció Múzeuma. A brit Victoria múzeum emberei rakták össze a kiállításokat és tényleg szép és jó. Ezen a napon már kását, meg ilyesmit kellene enni, készülvén a másnapra.

Hatodik napunkon egy csoportos hányásos buli keretében elmélyítjük egymáshoz fűződő kapcsolatunkat. Délután azt csináljuk, amihez van erőnk.

Hetedik nap, rossz lesz, de hazaindulás.

Ha lenne egy egész szabad napra igényünk, akkor a negyedik napot szabaddá tehetnénk, és akkor az ötödik nap reggel Dubaioznánk, délután megtartanánk a szobafogságot és az első két nap délutánjába belepréselnénk a múzeumot, meg az óvárost.

Ez így ok?

Om Tat Sat

 

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga, Utazás
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük