Védikus Asztrológiai Előrejelzés: 2011. Június-Július…

Panchang: 2011. Június. 15 – Július. 16

Június 15-én a Nap az Ikrekbe érkezik, de első sorban az a nagy hír, és azért örüljünk, mert a Június 13-án, a  Január 26 óta retrográló Szaturnusz újra elkezdett előre haladni. Az utóbbi majd 5 hónapban ezért minden egy kicsit nehézkesebben ment. Ami eddig egy db telefonhívást igényelt, az most 5-6 hívást és néhány személyes felkeresést is szükségeltetett.

Ráadásul a Szűzben a hátrafelé haladó Szaturnusz a munkánk, a kínos kapcsolatok területén és az egészségügyi témákban is okozhatott kellemetlenségeket. (Én 9 nap alatt kétszer tanyáztam motorral, ami eddig nem volt rám jellemző motoros pályafutásom során. – a szerző). Most, hogy a Szaturnusz újra előrefelé halad, elkezdődhetnek életünkben is az előrelépések.

A Vénusz Mars együttállás a Bikában kifejezetten jó arra, hogy kérdéses partnerkapcsolatainkat letisztázzuk, vagy pl. arra, hogy rég nem kimondott érzéseinket esetleg közöljük szívünk választottjával. Június 29-ig fenn áll ez az együttállás, viszont az ott tartózkodó Ketu megnehezítheti az új dolgok elindítását, de a régi helyzetek tisztázására viszont kifejezetten alkalmas.  Ezt az is elősegíti, hogy a Merkúr a Rák jegyében jár Július 28-tól, és így könnyebb lesz érzelmeinket reálisabban látni, érzelmeinkről tárgyilagosabban kommunikálni.

Június 29-ig a Nap és a Merkúr együtt áll, így könnyebb lesz tanulásba kezdeni, de tanítani is. Ezen a napon, amikor a Merkúr tovább halad a Rákba, a Vénusz csatlakozik a Naphoz az Ikrekben. Ettől kezdve már nem lesz annyira egyszerű a tanulásra hangolódni, mert a Vénusz a Nap közelében eltántoríthatja személyes elhatározásainkat, elveinket.

A Május elejétől tartó, egész világot behálózó megújulások és fejlesztések elkezdenek rendszerré alakulni, megszokottá válni. Míg Május 11-én 5 bolygó volt a Kosban, a kezdetek jegyében, addig Június közepén 4 bolygó állt a Bikában, ami a stabilitás és berögzültség jegye is egyben, révén, hogy a föld elemhez tartozik.

A rendszeres olvasóknak gondolom feltűnt, hogy kimaradt 2 havi előrejelzés, de most már rajta leszek a szeren, így kihagytuk azt, hogy a Rahu áthaladt a Skorpióba, a Ketu pedig a Bikába, másfél év Nyilasban és Ikrekben állás után.  A Skorpió jegy a rejtett és titkos témákkal kapcsolatos, az elvekkel amelyek működtetik a rendszereket, az elvont spiritualitással és okkultizmussal, és persze a Skorpió negatív oldalával: az elfojtásokkal, függőségekkel és az önmarcangolással kötődik.

Így a következő másfél év, (ennyi idő a Rahunak és a Ketunak áthaladni egy jegyen) sok érdekességet hozhat a fent említett területeken, mert a Skorpióban a Rahu nagyon gyenge, ezért még inkább furcsaságokat fog behozni az életünkbe. Minden esetre a következő másfél évben 27 naponta, azt a két és fél napot, amit a Hold a Rahu mellett a Skorpióban fog tölteni, kezeljük különös óvatossággal, hiszen a Hold is ott van a leggyengébb pozícióban ahol a Rahu is, és így történhetnek váratlan és hirtelen események.

Szerencsére a Jupiter a Kosban ezt valamelyest ellensúlyozza, mert persze a Jupiter is újító ebben a jegyben, de rendkívül ragaszkodó is ahhoz, hogy az újdonságok intellektuálisan lekövethetőek, rendszerekbe illeszthetőek legyenek.  Így ajánlatos valami új lelki gyakorlatot kipróbálni, de csak olyat, ami fejben lekövethető és nem túlságosan furcsa. Tehát a teliholdkor lekenjük magunkat majonézzel és egy fekete kakast lóbálva eső táncot nyomunk a hátsókertben, a Skorpió Rahuval még teljesen belefér, de amíg a Jupiter a Kosban van (2012. Május. 17), addig valószínű nem tudjuk majd magunkat teljesen átadni az érzetnek.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

2 Responses to Védikus Asztrológiai Előrejelzés: 2011. Június-Július…

  1. boldizsár erika szerint:

    imádom a humorodat .köszi az útmutatást. erika

  2. Krisztina szerint:

    Azok a napok “amit a Hold a Rahu mellett a Skorpióban fog tölteni” teliholdkor lesznek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük