Védikus Asztrológia Tanfolyam indul November 12.-én

Mit fogunk tanulni a Védikus Asztrológia Tanfolyamon?

A Védikus Asztrológia teljes rendszerét. Természetesen tanulunk majd a csillagképekről és a házakról. Mint a nyugati asztrológiában, itt is a Kostól a Halakig ugyanazok a jegyek, és ebben a rendszerben is a 12 ház, (mindig az aszcendens jelöli az első házat) az életünk különböző területeit jellemzi, és átíveli egész életutunkat.

Tanulunk majd jógákról, azaz bolygóállás kombinációkról, ami egyedivé teszi a születési képletek elemzését.

Ezenkívül megtanuljuk majd a Védikus Asztrológia egyedi elemeit is, mint pl. a bolygókorszakokat és annak elemzés módját, mert ebben a rendszerben nemcsak a bolygó tranzitokat használják előrejelzésre, de a 120 évente ismétlődő bolygó periódusokat is. Tanulunk majd még 27 csillagképről, ami megint csak átíveli a földről látható égbolt teljes 360 fokát, de plusz információ a 12 csillagképhez képest. Ezt a rendszert azért alkalmazzák a Védikus Asztrológiában, mert Indiában már több ezer éve használják a csillagvizsgálás különféle rendszereit és akkor még műszerek nélkül könnyebb volt a Hold mozgását szabad szemmel megfigyelni, mint a Napét.

A Nap 1 év alatt halad át a teljes égbolton a földről nézve, míg a Hold 27 nap alatt, és pluszban a Holdhoz köthető az ár-apály és sok más hasonló világunkra ható jelenség is, így a Védikus rendszerben praktikusabbnak találták a Holdat venni az asztrológia alapjának.

Persze még tanulunk kérdő horoszkópállítást is, ami nagyjából azt jelenti, hogy egy bizonyos kérdés idejében is felállíthatunk egy teljes asztrológiai képletet, amiből majd választ tudunk adni az adott kérdésre.

Tanulunk majd a jó időpontok megállapításáról is különböző tennivalókhoz, eseményekhez. Ami valójában azt foglalja magába, hogy fontos életeseményekhez, mint pl. esküvő, stb., hogyan tudjuk kiválasztani megfelelő napokat, és persze egészen mindennapos dolgokhoz is, mint pl. gyermekeink beoltásához, vállalkozás elindításához, ami lehet, hogy hétköznapi, de van annyira fontos, hogy megadjuk a módját.

És a nagyágyú, a születési horoszkóp egyfajta válfajaként megtanuljuk a szinasztria elemzést is, tehát azt, hogy embereket, párokat, hogyan nézhetünk össze, és állapíthatjuk meg, hogy azok az egyének összeillőek vagy sem.

Hogyan tanuljuk majd meg ezt a rengeteg infot 2 év alatt?

Haha, ez még csak a kezdet. Azt hiszem, már írtam a pálmalevéljóslással kapcsolatosan, hogy 45 millió horoszkóp variáció létezik, matematikailag nem is lehet több. Kb. ez úgy jön ki, hogy van a 12 ház és jegy, ezt összeszorozva kapunk 144-et. Ezt megszorozzuk a 9 bolygóval és a 27 csillagkép variációkkal, így kapunk 34, 992-t. Ezt megszorozzuk a 108 jóga variánssal és ennek a 12 verziójával, tááá dááá, és megkapjuk a 45, 349, 632 összlétszámú képlet lehetőséget.

Az első kérdés ilyenkor mindig az, hogy ezt hogyan lehet megtanulni. Sehogy.

Nincs az az ember, aki meg tudna tanulni 45 millió képlet variációt, hiszen ezért írták le őket még a Védikus időkben is. A kulcs a Védikus tanulási rendszerben van. A Védák azt mondják, hogy mindig az elveket kell meg tanuljuk, mert a részletekkel való vesződés időpazarlás. A részletek hely, idő és körülmény függvényében változhatnak, de az elvek sohasem.

Ezért amit nagyon részletesen és komoly odafigyeléssel fogunk megtanulni, átvenni és folyamatosan ismételni, az alapok. Ha tudjuk, hogy mi a házak, a jegyek és a bolygók jelentése, nem fog kelleni szóról szóra bemagolni bolygóállásokat, mert mi magunk is össze tudjuk tenni a kombinációkat.

Példa: Nagyjából tudjuk, hogy mik a Mars bolygó jellemzői: heves, tüzes, agresszív, stb, stb. Ha valakinek a 2es házban a Mars van, ami mellesleg mint ház az étel és a beszéd háza, akkor egy Mars kettes házas szülött milyen kajákat fog szeretni? Beszéd modora? Ha ráadásul ez még egy tüzes jegyben van, mondjuk a Kosban, vagy a Nyilasban, az rá tesz még egy lapáttal? Hát igen.

Egy szempontból ennyire egyszerű az asztrológia.

Mondjuk ehhez majd sokat, sőt inkább úgy mondanám, hogy nagyon sokat kell tanulni is. Csak egyik tündérmaci harcművészet mesteremet Alex Aguet-et tudom idézni, amikor első edzés után azt mondta: „Na, akkor most kb. 30 évig kell, hogy eddzél, hogy amit most ösztönösen tudtál, az technikailag is tökéletesen ösztönszerűen jöjjön ki belőled.”

(Ha kíváncsiak vagytok Alex mesteremre, akkor a youtube-on fent van két ketrecharc meccse Ausztráliából, rossz a minőség, de azért látható, hogy a drága tündérmaci egy állat.)

Ezen kívül még egy dolog végett kell nagyon komolyan venni az elvi tanulást. Az asztrológia tudományát Laksmi és Párvati Dévi is megátkozta, ennek ellenére úgy tartotta meg működőképességét ez a tudomány, hogy Párvati Dévi meg is áldotta az átok után. Az áldás úgy szól, hogy mindaddig ameddig egy asztrológiai vizsgálat fele tudás, fele intuíción alapszik, a tudomány alkalmazható lesz.

Tehát azért is fogunk sokat tanulni, mert tudás nélkül az intuíció nem indul be, csak a képzelgés.   

Ugyanakkor a Védák 2 féle tudásról beszélnek, a megvalósított tudásról és az akadémikus tudásról. Az akadémikus tudást akár be is lehet magolni, és az ember vagy tudja, vagy nem, de nem is változtat az életünkön, vagy csak elenyésző módon. A megvalósított tudás viszont értékrendé alakul, és ezáltal az életünk is változik a tudásunk által. Az intuíció akkor kezd működni, amikor a tudásunk kezd megvalósított tudássá fejlődni, ami egyben tapasztalati tudás is.

Mi az előnye ennek a tanulási rendszernek?

Minden Védikus tudomány összefügg. Ami azt jelenti, hogy az asztrológia, az Ájurvéda, a Vastu Shástra, azaz a Védikus Térrendezés, a Védikus Számmisztika, stb.

Persze ez nem azt jelenti, hogy ha végigjárjuk a 2 évet a Kutirban asztrológiából, akkor tudni fogjuk a fent említett tudományágakat is. Na, azért ennyire nem egyszerű a rendszer. Persze az alapjait a fent említetteknek majd vesszük, de azért őket is meg kell tanulnunk külön-külön.

Ez akkor is igaz, ha könyveket adnak ki a nevünkkel, az asztrológia tudása nem egyenlő az Ájurvéda, a Vastu Shástra, és a hasonlók tudásával.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Védikus Asztrológia Tanfolyam indul November 12.-én

 1. Vagács Andrea szerint:

  Kedves Ádám!

  Mennyibe kerül a tanfolyam?

  Üdv.
  Vagács Andrea

 2. Vasadi Judit szerint:

  Szia Ádám!
  Mennyibe kerül a védikus asztro tanfolyam ? és mekkora lesz a csoport? (a mai állás szerint)
  Üdv
  Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük